ΑρχικήΝέαLidl: ετικέτες καλής μεταχείρισης των ζώων σε λουκάνικα

Lidl: ετικέτες καλής μεταχείρισης των ζώων σε λουκάνικα

cibum team

Η Γερμμανική Lidl προσθέτει ετικέτες καλής μεταχείρισης των ζώων σε λουκάνικα που πωλούνται με την επωνυμία Metzgerfrisch. Η ετικέτα επεκτείνεται τώρα στα λουκάνικα αφού αρχικά προστέθηκε στη σειρά νωπών κρεάτων το 2018, υποδεικνύοντας το επίπεδο των προτύπων κτηνοτροφίας στην αλυσίδα εφοδιασμού και βοηθώντας τους καταναλωτές να κάνουν συνειδητές επιλογές.

Στο επόμενο βήμα θα δούμε την εταιρεία να επεκτείνει την ετικέτα στο εύρος ιδιωτικών ετικετών «Dulano». Ο λιανοπωλητής στοχεύει να εισαγάγει την ετικέτα σε όλα τα προϊόντα λουκάνικου της ίδιας μάρκας.

- Advertisement -

Τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, τα προϊόντα κρέατος της η Lidl Switzerland βαθμολογήθηκαν  για καλή μεταχείριση των ζώων από τον ελβετικό οργανισμό καλής μεταχείρισης των ζώων STS.

Ετικέτα κτηνοτροφίας

- Advertisement -

Το Lidl σχεδιάζει επίσης να επιτύχει ένα επίπεδο 2 για προϊόντα λουκάνικου ιδιωτικής ετικέτας ως ελάχιστο πρότυπο έως το 2025. Αυτό το επίπεδο διασφαλίζει ότι τα ζώα έχουν περισσότερο χώρο και προέρχονται από αγροκτήματα που προσφέρουν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης από τις βασικές νομικές απαιτήσεις.

Η Lidl ήταν ένας από τους πρώτους λιανοπωλητές που εισήγαγαν την πυξίδα εκτροφής, ένα μοντέλο τεσσάρων βημάτων που παρέχει στους πελάτες πληροφορίες σχετικά με τις συνθήκες διαβίωσης των ζώων που χρησιμοποιούνται σε προϊόντα και τονίζει ότι είναι σημαντικό για τους αγρότες να συμμετέχουν στη διαδικασία που στοχεύει στη δημιουργία καλύτερων προτύπων καλής μεταχείρισης των ζώων.

- Advertisement -

Πρωτοβουλία Tierwohl

Ως ιδρυτικό μέλος της πρωτοβουλίας Tierwohl (ITW), η Lidl δεσμεύτηκε να κάνει την παραγωγή κρέατος πιο φιλική προς τα ζώα και βιώσιμη. Η εθελοντική συμμαχία δράσης συγκεντρώνει παράγοντες από ολόκληρη την αλυσίδα αξίας στη βιομηχανία χοιρινού και κρέατος πουλερικών για να βελτιώσει τα πρότυπα καλής διαβίωσης των ζώων σε αγροκτήματα σε όλη τη Γερμανία.

Δεσμεύτηκε επίσης να υποστηρίξει τους αγρότες που συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία για την καλή διαβίωση των ζώων με πάνω από 50 εκατομμύρια ευρώ το 2021.

- Advertisement -

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Αυγά ή γιαούρτι για πρωινό; Τι λέει η επιστήμη για το ποιο χορταίνει περισσότερο και γιατί

Και τα δύο αποδίδουν εξαιρετικά σε ένα πρόγραμμα απώλειας βάρους, αλλά με διαφορετικούς μηχανισμούς

Μάρκετινγκ τροφίμων και ChatGPT: Η νέα μάχη των brands για θέση στις απαντήσεις της τεχνητής νοημοσύνης – Τι έκανε η Unilever

Η άνοδος των εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο οι καταναλωτές αναζητούν συνταγές και προϊόντα, οδηγώντας τις βιομηχανίες τροφίμων σε νέες στρατηγικές ψηφιακής προβολής

Η Μαίρη συστήνεται: Η κομμώτρια που ερωτεύτηκε έναν επιστήμονα και μπήκε στον κόσμο της ασφάλειας τροφίμων

Η αυθόρμητη κομμώτρια από τη Γλυφάδα παίρνει το μικρόφωνο, αποκαλύπτει ένα επικό love story που ξεκίνησε από ένα μανικιούρ και υπόσχεται να βάλει σε τάξη τις επιστημονικές εμμονές του Τάσου