Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024
32.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Lidl: ετικέτες καλής μεταχείρισης των ζώων σε λουκάνικα

ΑρχικήΝέαLidl: ετικέτες καλής μεταχείρισης των ζώων σε λουκάνικα
spot_img

cibum team

Η Γερμμανική Lidl προσθέτει ετικέτες καλής μεταχείρισης των ζώων σε λουκάνικα που πωλούνται με την επωνυμία Metzgerfrisch. Η ετικέτα επεκτείνεται τώρα στα λουκάνικα αφού αρχικά προστέθηκε στη σειρά νωπών κρεάτων το 2018, υποδεικνύοντας το επίπεδο των προτύπων κτηνοτροφίας στην αλυσίδα εφοδιασμού και βοηθώντας τους καταναλωτές να κάνουν συνειδητές επιλογές.

Στο επόμενο βήμα θα δούμε την εταιρεία να επεκτείνει την ετικέτα στο εύρος ιδιωτικών ετικετών «Dulano». Ο λιανοπωλητής στοχεύει να εισαγάγει την ετικέτα σε όλα τα προϊόντα λουκάνικου της ίδιας μάρκας.

Τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, τα προϊόντα κρέατος της η Lidl Switzerland βαθμολογήθηκαν  για καλή μεταχείριση των ζώων από τον ελβετικό οργανισμό καλής μεταχείρισης των ζώων STS.

Ετικέτα κτηνοτροφίας

Το Lidl σχεδιάζει επίσης να επιτύχει ένα επίπεδο 2 για προϊόντα λουκάνικου ιδιωτικής ετικέτας ως ελάχιστο πρότυπο έως το 2025. Αυτό το επίπεδο διασφαλίζει ότι τα ζώα έχουν περισσότερο χώρο και προέρχονται από αγροκτήματα που προσφέρουν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης από τις βασικές νομικές απαιτήσεις.

Η Lidl ήταν ένας από τους πρώτους λιανοπωλητές που εισήγαγαν την πυξίδα εκτροφής, ένα μοντέλο τεσσάρων βημάτων που παρέχει στους πελάτες πληροφορίες σχετικά με τις συνθήκες διαβίωσης των ζώων που χρησιμοποιούνται σε προϊόντα και τονίζει ότι είναι σημαντικό για τους αγρότες να συμμετέχουν στη διαδικασία που στοχεύει στη δημιουργία καλύτερων προτύπων καλής μεταχείρισης των ζώων.

Πρωτοβουλία Tierwohl

Ως ιδρυτικό μέλος της πρωτοβουλίας Tierwohl (ITW), η Lidl δεσμεύτηκε να κάνει την παραγωγή κρέατος πιο φιλική προς τα ζώα και βιώσιμη. Η εθελοντική συμμαχία δράσης συγκεντρώνει παράγοντες από ολόκληρη την αλυσίδα αξίας στη βιομηχανία χοιρινού και κρέατος πουλερικών για να βελτιώσει τα πρότυπα καλής διαβίωσης των ζώων σε αγροκτήματα σε όλη τη Γερμανία.

Δεσμεύτηκε επίσης να υποστηρίξει τους αγρότες που συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία για την καλή διαβίωση των ζώων με πάνω από 50 εκατομμύρια ευρώ το 2021.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Γιατί τα πεπόνια προκαλούν τόσες πολλές και θανατηφόρες τροφικές δηλητηριάσεις

Γιατί οι παθογόνοι μικροοργανισμοί παραμένουν περισσότερο στο πεπόνι σε σύγκριση με άλλα φρούτα.

Τέρμα στο “κρυφτούλι” – Επετράπη η πώληση αποψυγμένων αλιευτικών προϊόντων στη λιανική

Αντικατάσταση του άρθρου 35 των κανόνων ΔΙΕΠΠΥ σχετικά με τους όρους διάθεσης αποψυγμένων αλιευτικών προϊόντων στο λιανικό εμπόριο.
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα