Κυριακή, 24 Νοεμβρίου, 2024
11.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Μελέτη: “Μπορούν να αναπτυχθούν τα ψάρια στα δέντρα;” 

ΑρχικήΕπιστήμηΜελέτη: "Μπορούν να αναπτυχθούν τα ψάρια στα δέντρα;" 
spot_img

Νορβηγική μελέτη πήρε πρώτο βραβείο σε διαγωνισμό Νέων επιστημόνων – Ζωοτροφή για ψάρια από μαγιά δέντρων!

Η μαγιά που παράγεται από σάκχαρα δέντρων μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως πολύτιμο συστατικό ζωοτροφής για την προώθηση της ανάπτυξης και της υγείας του σολομού του Ατλαντικού, σύμφωνα με νέα έρευνα Νορβηγικού πανεπιστημίου με τίτλο «Μπορούν να μεγαλώσουν τα ψάρια στα δέντρα; Η μαγιά ως μελλοντικό συστατικό ζωοτροφών». Το ερευνητικό έργο πήρε το πρώτο βραβείο Νέων Ερευνητών, εξασφαλίζοντας το κορυφαίο χρηματικό έπαθλο των 12.000 ευρώ. Η έρευνα επικεντρώθηκε στο εάν η μαγιά από σάκχαρα ξύλου θα μπορούσε να βελτιώσει την υγεία του σολομού κατά το πιο ευάλωτο στάδιο της ζωής του, τη μετάβαση από το γλυκό νερό στο θαλασσινό νερό .

Το συμπέρασμα της μελέτης είναι πως όχι μόνο η μαγιά μπορεί να είναι μια πολύτιμη εναλλακτική πηγή τροφής σε σχέση με τις παραδοσιακές πηγές πρωτεΐνης, αλλά μπορεί επίσης να κάνει τη Νορβηγία λιγότερο εξαρτημένη από τις εισαγωγές και ακόμη και να έχει ευεργετικές επιπτώσεις στην υγεία για τα ψάρια.

Τα ψάρια είναι η πιο σημαντική πηγή πρωτεΐνης στον κόσμο και οι παγκόσμιες βιομηχανίες υδατοκαλλιέργειας αναπτύσσονται ραγδαία. Στη Νορβηγία, η μαγιά που καλλιεργείται σε εκχυλίσματα ερυθρελάτης θα ήταν ένα βήμα προς μια πιο βιώσιμη βιομηχανία, καθώς μπορεί να είναι ένα τοπικό συστατικό ζωοτροφής που παράγεται από φυσικούς πόρους που δεν είναι κατάλληλο για άμεση ανθρώπινη κατανάλωση.

Η έρευνα απέδειξε πως η μαγιά μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως πηγή πρωτεΐνης υψηλής αξίας, χωρίς να διακυβεύεται η ανάπτυξη ή η υγεία των ψαριών. Ωστόσο, μπορεί προς το παρόν να παραχθεί μόνο σε μικρές ποσότητες, κάτι που είναι δύσκολο από άποψη κερδοφορίας.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ανάκληση 150.000 εμφιαλωμένων νερών: Το  «τεράστιο λάθος» των αρχών

Τον γύρο του κόσμου έκανε μία λανθασμένη ανακοίνωση προκαλώντας την αντίδραση της εταιρείας.

Εμπειρίες επιθεωρητών ασφάλειας τροφίμων: Η πιο συχνή και κοινή παράβαση

Ποιες είναι οι προτάσεις των ερευνητών για την συμμόρφωση των επιχειρήσεων στον τομέα της ασφάλειας τροφίμων.

Αξίζει να ακολουθήσει κάποιος το επάγγελμα του διαιτολόγου; Του Νίκου Ζορζοβίλη*

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του να είσαι διαιτολόγος.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο