Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024
21.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Μετονομασία δρόμου σε οδό “Δημητρίου Παυλίδη”

ΑρχικήΝέαΜετονομασία δρόμου σε οδό "Δημητρίου Παυλίδη"
spot_img

cibum team

Σε οδό «Δημητρίου Παυλίδη» μετονομάζεται παρακείμενος δρόμος του εργοστασίου Παυλίδη με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η πρωτοβουλία για τη μετονομασία του δρόμου ανήκει στους εργαζόμενους του εργοστασίου που ήθελαν με αυτόν τον τρόπο να αποτίσουν φόρο τιμής στο τελευταίο μέλος της οικογένειας Παυλίδη που διοίκησε την επιχείρηση καθώς και να αναδείξουν την ιστορία του εργοστασίου Παυλίδη και τη σημασία που έχει για την περιοχή των Πετραλώνων και γενικότερα για την οδό Πειραιώς.

To Εργοστάσιο Παυλίδης, ένας εμβληματικό χώρος με ιστορία 145 ετών, αποτελεί κύτταρο ανάπτυξης, καινοτομίας, απασχόλησης, πολιτισμού και εκπαίδευσης στην περιοχή της Αθήνας. Αποτελεί πλέον ένα τοπωνύμιο με μακρά παράδοση που συνεχίζει να σηματοδοτεί την εξέλιξη και την ιστορική συνέχεια με παρελθόν, παρόν και μέλλον.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, η κίνηση αυτή αποτελεί αναγνώριση της συμβολής του Δημητρίου Παυλίδη στην ανάπτυξη του εργοστασίου και αντανακλά όλη την ένδοξη πορεία της σοκολατοποιίας Παυλίδη από την εποχή του Σπυρίδωνα Παυλίδη και την ίδρυση του «Γλυκυσματοποιείου Παυλίδου» το 1842, στη συμβολή των οδών Βύσσης και Αιόλου στην Αθήνα, την οικοδόμηση του Εργοστασίου Παυλίδη στην οδό Πειραιώς το 1876, έως και σήμερα που συνεχίζει να είναι μια σύγχρονη, τεχνολογικά εξελιγμένη και ασφαλής μονάδα παραγωγής.

Σημειώνεται ότι η «Σοκολάτα Υγείας Παυλίδη» γιορτάζει φέτος τα 160 χρόνια παρουσίας της στην ελληνική αγορά. Από το 1861 έως σήμερα, η αγαπημένη και χαρακτηριστική γεύση της Σοκολάτας Υγείας Παυλίδη αποτελεί τη διαχρονική σταθερή αξία πολλών γενεών.

Ο Σπυρίδωνας Παυλίδης έφερε τη σοκολάτα στην Ελλάδα το 1861, δημιουργώντας τη «Σοκολάτα Υγείας Παυλίδη», την πρώτη σοκολάτα που παράχθηκε στη χώρα. Καθώς το μη παστεριωμένο γάλα οδηγούσε σε σοβαρά προβλήματα υγείας, ο Σπυρίδωνας Παυλίδης έφτιαξε τη δική του σοκολάτα χωρίς γάλα, για να διασφαλίσει την άριστη ποιότητα του προϊόντος, και την ονόμασε «Υγείας».

Με τις αμέτρητες διακρίσεις της και τη διαχρονική της συσκευασία να αποτελούν αναλλοίωτα χαρακτηριστικά που αναδεικνύουν τη μακρόχρονη ιστορία της, η “Σοκολάτα Υγείας Παυλίδη” έχει αναπτύξει μια βαθιά, μοναδική σχέση με το καταναλωτικό κοινό, τοποθετώντας την υψηλά στις προτιμήσεις του για πολλές δεκαετίες.

Δείτε: Γάλα: Ένα τρόφιμο σύμβολο για την εξέλιξη της ανθρωπότητας. Ποια είναι η αλλαγή, εξαιτίας της οποίας μπορούμε να πίνουμε γάλα. 

Δείτε: Το σχέδιο της Mondelez International για την Chipita 

Ανατροπή: Τοξικές χημικές ουσίες και σε συσκευασίες φυτικής προέλευσης (plant-based)

Δείτε: Νοθεία φέτας: Αλλάζει το θεσμικό πλαίσιο των ποινών. Στις 2 Ιουνίου οι αποφάσεις για την ΟΜΗΡΟΣ 

Δείτε: Τα εστιατόρια του μέλλοντος. Η επανάσταση του drive-thru  

Δείτε: EFSA: Σε δημόσια διαβούλευση το νέο σχέδιο καθοδήγησης για την αξιολόγηση κινδύνων από χημικά μείγματα  

 Δείτε: ΘΕΜΑ: Φυσικό Μεταλλικό Νερό.

 Δείτε: Πότε θα αυξηθούν οι τουριστικές ροές. Πόσα ξενοδοχεία έχουν ανοίξει  

Δείτε: Ξενοδοχεία: πως θα λειτουργήσουν τα γυμναστήρια  

Δείτε: Διαδικτυακό σεμινάριο της EFSA για ένζυμα, αρωματικές ύλες και πρόσθετα τροφίμων 

Δείτε: Μεγάλη απάτη τροφίμων στην Ιταλία. 6 εντάλματα σύλληψης για παραπλανητική ετικέτα 

Δείτε: ΣΕΒΕ κατά του Nutriscore  

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Επεξεργασμένα τρόφιμα και φάρμακα απώλειας βάρους: Μια επικίνδυνη σχέση

Πως βιομηχανία υπερ-επεξεργασμένων τροφίμων "βοηθά" τη βιομηχανία φαρμάκων απώλειας βάρους.

EFSA: Διαβούλευση για μέγιστο επιθυμητό επίπεδο βιταμίνης Ε λόγω κινδύνων για την υγεία

Ποιοι είναι οι κίνδυνοι από την υπερβολική πρόσληψη βιταμίνης Ε.

Νέα απειλή για την ασφάλεια τροφίμων αποκαλύφθηκε από τον FΑΟ

Οι τρεις κορυφαίοι ένοχοι πίσω από ιογενείς τροφιμογενείς ασθένειες σύμφωνα με τον FAO.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα