Δευτέρα, 14 Απριλίου, 2025
12.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

«Μην τα καταναλώσετε» – Σπασμένα γυαλιά σε πατατάκια πάπρικας – Επείγουσα προειδοποίηση

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια Τροφίμων«Μην τα καταναλώσετε» - Σπασμένα γυαλιά σε πατατάκια πάπρικας - Επείγουσα προειδοποίηση
spot_img

Άμεση ανάκληση τσιπς πατάτας που μολύνθηκαν με σπασμένα γυαλιά κατά τη διάρκειας της παραγωγής.

Συναγερμός έχει σημάνει στη Γερμανία για σνακ το οποίο μπορεί να προκαλέσει σοβαρό τραυματισμό. Τόσο η εταιρεία παραγωγής Snäcky Knabbergebäck GmbH όσο και η Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων της Γερμανίας, εξέδωσαν προειδοποίηση προς τους καταναλωτές για τον ενδεχόμενο κίνδυνο εάν καταναλωθούν καθώς μπορεί να οδηγήσουν σε τραυματισμό στο στόμα και στα πεπτικά όργανα, κοψίματα, αιμορραγία και μπορεί να χρειαστεί χειρουργική επέμβαση για την εύρεση ή την αφαίρεσή τους.

- Advertisement -
Τα πατατάκια με τα σπασμένα γυαλιά

Πρόκειται για τα πατατάκια Ja! των 125 γραμμαρίων με αριθμό παρτίδας L0010087303 και ημερομηνία Best before 11 Απριλίου 2025. “Υπάρχουν κομμάτια σπασμένου γυαλιού μέσα στο Προϊόν – Μην το καταναλώσετε» τονίζει η ανακοίνωση.

Το γυαλί είναι ένα κοινό υλικό συσκευασίας στον τομέα των τροφίμων. Είναι μη πορώδες, ανθεκτικό στη θερμότητα, υγιεινό και εύκολο στο καθάρισμα, καθιστώντας το ιδανικό για αποθήκευση και μεταφορά μεγάλης ποικιλίας τροφίμων. Δυστυχώς όμως, το γυαλί μπορεί να σπάσει και να θρυμματιστεί πιο εύκολα από άλλα υλικά εξοπλισμού, καθιστώντας το ευαίσθητο στο να καταλήξει σε προϊόντα διατροφής. Εάν γυάλινα κομμάτια μολύνουν τα τρόφιμα, εκτός από τον σοβαρό κίνδυνο που εγκυμονεί για τους καταναλωτές, πρέπει να γίνει μαζική ανάκληση του προϊόντος ενώ και η ζημιά στη φήμη της εταιρείας θα είναι τεράστια.

Διαβάστε ακόμη: Κληρονόμος των Kellogg’s καλεί σε μποϊκοτάζ των προϊόντων της εταιρείας λόγω καρκινογόνων συστατικών

Οι κατασκευαστές τροφίμων είναι υπεύθυνοι να διασφαλίζουν ότι τα προϊόντα τους είναι απαλλαγμένα από ρύπους που θα μπορούσαν να βλάψουν τους πελάτες τους. Χρησιμοποιώντας τα καλύτερα συστήματα ανίχνευσης γυαλιού, οι κατασκευαστές συλλαμβάνουν τη μόλυνση του γυαλιού ενώ ένα προϊόν βρίσκεται ακόμα στη γραμμή συναρμολόγησης. Στη συνέχεια, μπορούν να αφαιρέσουν τα μολυσμένα προϊόντα και να εντοπίσουν σφάλματα που οδήγησαν σε μόλυνση, διασφαλίζοντας συνολικά ασφαλέστερη παραγωγή.

Διαβάστε ακόμη: Συναγερμός για επικίνδυνα προϊόντα ισιώματος μαλλιών – Προκαλούν οξεία νεφρική ανεπάρκεια

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Εκτεθήκαμε διεθνώς: Ελληνικό σκεύος ευθύνεται για δηλητηρίαση Γάλλου από μόλυβδο

Η Γαλλία ενημέρωσε το Ευρωπαϊκό RASFF για σοβαρό κίνδυνο από ελληνικό σκεύος

Ποια είναι η καλύτερη μαρινάδα για το κρέας σας – Τι αποκαλύπτει η επιστήμη για το μαρινάρισμα του κρέατος με οξέα

Μια σειρά πειραμάτων καταρρίπτει μύθους και επιβεβαιώνει ότι η επιλογή του σωστού οξέος μπορεί να κάνει τη διαφορά στην υφή, τη γεύση και τη ζουμερότητα του κρέατος.

Το φθηνό ψάρι στο “στόχαστρο” Οργανώσεων – Γιατί και ποιοι εξέδωσαν οδηγία να μην το τρώμε – Αντιδρά η ευρωπαϊκή Αλιεία

Η αλιευτική βιομηχανία της ΕΕ καταγγέλλει τη συμβουλή των ΜΚΟ προς τους καταναλωτές να σταματήσουν να αγοράζουν το ψάρι που αλιεύει ο στόλος της ΕΕ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα