Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024
22.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Εστίαση: Μουχλιασμένα τρόφιμα και βρώμικα σφουγγάρια “έκλεψαν την παράσταση” σε επιθεώρηση υγιεινής

ΑρχικήΝέαΕστίαση: Μουχλιασμένα τρόφιμα και βρώμικα σφουγγάρια "έκλεψαν την παράσταση" σε επιθεώρηση υγιεινής
spot_img

Εστιατόριο στη Μεγάλη Βρετανία σόκαρε τους επιθεωρητές υγιεινής, οι οποίοι βρήκαν μουχλιασμένα τρόφιμα και βρώμικο εξοπλισμό στις εγκαταστάσεις του.

“Εξαιρετικά κακές” συνθήκες υγιεινής ανακάλυψαν επιθεωρητές, επισκεπτόμενοι το βρετανικό εστιατόριο Malabar Restaurant and Bar, επισημαίνοντας ότι χρειάζονται επειγόντως αλλαγές στην υγιεινή του και βαθμολογώντας το με μηδέν- το χειρότερο δυνατόν που μπορεί να λάβει.

Παρά τις κριτικές που είχε λάβει το εστιατόριο για το νόστιμο φαγητό του και τις γεύσεις του, οι συνθήκες υγιεινής αφαιρούν από κάθε προηγούμενο καλό σχόλιο, καθώς στις εγκαταστάσεις βρέθηκαν τα πάντα, από μουχλιασμένα τρόφιμα, ως και φθαρμένες επιφάνειες.

Όσον αφορά στην ασφάλεια τροφίμων, τα ωμά κρέατα βρίσκονταν αποθηκευμένα πάνω/δίπλα σε έτοιμα προς κατανάλωση τρόφιμα, όπως λεμόνια, λάιμ και αρτοσκευάσματα, στο δωμάτιο-ψυγείο, ενώ τα τρόφιμα υψηλού κινδύνου, συμπεριλαμβανομένων των ψαριών, αποθηκεύονταν σε εξωτερικό κτίριο, όπου δεν μπορούσαν να ελέγχονται ανά πάσα στιγμή.

Επιπλέον, βρέθηκαν μουχλιασμένο ψωμί και κρέμα στις εγκαταστάσεις, ενώ ο εξοπλισμός καθαριότητας ήταν σε εξίσου κακή κατάσταση. Τα σφουγγάρια και ο εξοπλισμός που χρησιμοποιούταν ήταν βρώμικα και έδιναν την εντύπωση πως δεν είχαν αλλαχτεί για καιρό.

Ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου, αν και αποδέχτηκε τα ευρήματα των επιθεωρητών, ισχυρίζεται ότι το συμβούλιο δεν τους ενημέρωσε για την καταδικαστική βαθμολογία και πως όλο αυτό δίνει αρνητική δημοσιότητα στην επιχείρησή του. παρά το γεγονός ότι έκαναν αλλαγές από την επόμενη κιόλας μέρα.

 Η επιχείρηση δεν λειτουργούσε τη στιγμή της επιθεώρησης και συμφώνησε να παραμείνει κλειστή όσο γινόταν βαθύς καθαρισμός. Σε επόμενη επίσκεψη, η επιθεώρηση είδε πράγματι βελτιώσεις στην καθαριότητα και τα πρότυπα ασφάλειας τροφίμων. 

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Food crime: Τι έδειξε νέα έκθεση για τους τύπους εγκλήματος στα τρόφιμα

Στρατηγική αξιολόγηση του εγκλήματος κατά των τροφίμων στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Α. Ζαμπέλας (ΕΦΕΤ) για τις ετικέτες τροφίμων: “Η γνώση είναι δύναμη”

Αποκλειστική συνέντευξη του προέδρου του ΕΦΕΤ, Αντώνη Ζαμπέλα για την εκστρατεία «Safe2Eat» που στόχο έχει την προστασία των καταναλωτών από λάθος επιλογές.

Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: «Ναι» στη χρήση των όρων μπιφτέκι και μπριζόλα στα προϊόντα φυτικής προέλευσης

Οι όροι που παραδοσιακά συνδέονται με το κρέας δεν μπορούν να αποκλειστούν από την περιγραφή των vegan προϊόντων, έκρινε το δικαστήριο
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο