Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου, 2022
19.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η Nestle αλλάζει τα περιτυλίγματα στις σοκολάτες – Δισεκατομμύρια λιγότερα κομμάτια πλαστικού στην αλυσίδα εφοδιασμού

ΑρχικήΝέαΠεριβάλλον / ΒιωσιμότηταΗ Nestle αλλάζει τα περιτυλίγματα στις σοκολάτες - Δισεκατομμύρια λιγότερα κομμάτια πλαστικού στην αλυσίδα εφοδιασμού
spot_img

Η αντικατάσταση των περιτυλιγμάτων της σοκολάτας Quality Street συνεπάγεται δισεκατομμύρια λιγότερα κομμάτια πλαστικού στην αλυσίδα εφοδιασμού της Nestle. Μια παρόμοια αλλαγή αναμένεται και σε όλη τη γκάμα της Kit Kat ως τι 2024 με 80% ανακυκλωμένο πλαστικό στις συσκευασίες της.

Οι σοκολάτες επωνυμίας Quality Street υπάρχουν από το 1936 και πλέον ανήκουν στον όμιλο Nestle. Όσοι για χρόνια αγόραζαν τις σοκολάτες σίγουρα θα είχαν παρατηρήσει πως τα εντυπωσιακά, πολύχρωμα περιτυλίγματά τους ήταν από φύλλο κυττατρίνης, όπως και πολλά άλλα γλυκά παραγωγής τους.

Τώρα όμως,  τα περιτυλίγματα στις σοκολάτες θα είναι κατασκευασμένα από χαρτί, καθώς η Nestle αλλάζει σε πιο πράσινες συσκευασίες τους επόμενους μήνες, λαμβάνοντας υπόψιν και την πρόσφατη ανακοίνωση για αλλαγή στη συσκευασία της Kit Kat σε 80% ανακυκλωμένο πλαστικό.

Η αντικατάσταση των περιτυλιγμάτων Quality Street από φύλλο κυτταρίνης που χρησιμοποιούσαν σε 9 από τα 11 γλυκά  συνεπάγεται δισεκατομμύρια λιγότερα κομμάτια πλαστικού στην αλυσίδα εφοδιασμού της Nestle. Τα άλλα δύο γλυκά χρησιμοποιούν μόνο αλουμινόχαρτο και θα μείνουν ίδια. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ομίλου, σε αντίθεση με την κυτταρίνη, τα νέα περιτυλίγματα διασπώνται εύκολα και γίνονται αποδεκτά στην οικιακή ανακύκλωση.

Τις τελευταίες δεκαετίες, πολλές εταιρείες γλυκών χρησιμοποιούσαν ως βάση για τις συσκευασίες τους φύλλο κυτταρίνης, αλλά δεν μπορεί να ανακυκλωθεί εύκολα και χρειάζονται δεκαετίες για να αποικοδομηθεί αν πεταχτεί. Με την κλιματική αλλαγή και την περιβαλλοντική μόλυνση να απαιτούν άμεσα και δραστικά μέτρα από τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στα τρόφιμα, δεν μας εκπλήσσει άλλη μια τέτοια αλλαγή από τη Nestle.

Βέβαια, η μετάβαση στο χαρτί θα διαρκέσει αρκετούς μήνες για να ολοκληρωθεί, πράγμα που σημαίνει ότι στις συσκευασίες  για λίγο καιρό θα υπάρχει ένα μείγμα από τα παλιά και τα νέα περιτυλίγματα.

Όσον αφορά στην Kit Kat, η οποία όπως προαναφέραμε θα διαθέτει περιτυλύγματα από 80% ανακυκλωμένο πλαστικό, αυτά θα μπορούν να ανακυκλωθούν μέσω μαλακών πλαστικών κάδων ανακύκλωσης σε περισσότερα από 5.000 σούπερ μάρκετ. Η κυκλοφορία θα ξεκινήσει αυτόν τον μήνα στα κορυφαία προϊόντα, προτού επεκταθεί σε όλη τη γκάμα έως το 2024.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

GFSI: τρίμηνη αποβολή του IFS. Ποιες οι συνέπειες σε επιχειρήσεις και αγορά

Η ανακοίνωση της διοικούσας επιτροπής του GFSI μιλά για θέματα ακεραιότητας, εμπιστοσύνης και εμπιστευτικότητας.

Η EE θέτει ανώτατα όρια για τις χημικές ουσίες PFAS στα τρόφιμα: Ο Κανονισμός 2022/2388

Ανώτατα όρια για την παρουσία PFOS, PFOA, PFNA και PFHxS  στα τρόφιμα καθόρισε η ΕΕ με τον κανονισμό 2022/2388 της 7ης Δεκεμβρίου προκειμένου να εξασφαλιστεί υψηλό επίπεδο προστασίας της ανθρώπινης υγείας.

Γεωπονικό Αθήνας: Τροποποίηση στις συνθήκες παραγωγής στραγγιστού γιαουρτιού για να μειωθεί το υποπροϊόν ορού γάλακτος

Πρωτοποριακή μελέτη του γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών για την μείωση του υποπροϊόντος όξινου ορού γάλακτος και την αύξηση της απόδοσης του στραγγιστού γιαουρτιού.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα