cibum team
Η Nestlé σχεδιάζει να στηρίξει και να επιταχύνει τη μετάβαση σε ένα αναγεννητικό σύστημα τροφίμων. Πρόκειται για ένα σύστημα που αποσκοπεί στην προστασία και την αποκατάσταση του περιβάλλοντος, στη βελτίωση των μέσων διαβίωσης των αγροτών και στην ενίσχυση της ευημερίας των γεωργικών κοινοτήτων.
Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, θα συνεργαστεί με τους εταίρους της στα συστήματα τροφίμων, καθώς και στο δίκτυο αγροδιατροφικής αλυσίδας που διαθέτει, το οποίο απαριθμεί περισσότερους από 500.000 αγρότες και 150.000 προμηθευτές, για την προώθηση πρακτικών αναγεννητικής γεωργίας, με επίκεντρο τη βελτίωση των συστημάτων τροφίμων. Στο πλαίσιο αυτής της νέας πρωτοβουλίας, η εταιρεία θα αναπτύξει νέα προγράμματα για να βοηθήσει την αντιμετώπιση των κοινωνικών και οικονομικών προκλήσεων αυτής της μετάβασης.
Η Nestlé έχει προσυπογράψει τη δέσμευση των Ηνωμένων Εθνών για τον περιορισμό υπερθέρμανσης του πλανήτη στους 1,5 βαθμούς Κελσίου με τίτλο «Business Ambition for 1,5 C», ενώ ήταν μία από τις πρώτες εταιρείες που μοιράστηκε το λεπτομερές, και με χρονικά δεσμευτικούς στόχους, σχέδιό της για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής τον Δεκέμβριο του 2020. Η εταιρεία λαμβάνει μέτρα για να μειώσει κατά το ήμισυ τις εκπομπές της έως το 2030, καθώς και για την επίτευξη καθαρού μηδενικού αποτυπώματος έως το 2050.
Η Nestlé μέσα στην επόμενη πενταετία σχεδιάζει να επενδύσει 1,2 δισ. ελβετικά φράγκα για να εφαρμόσει την αναγεννητική γεωργία σε ολόκληρη την αλυσίδα εφοδιασμού της, υποστηρίζοντας τους αγρότες να υιοθετήσουν αναγεννητικές πρακτικές.
Σημειώνεται ότι οι δράσεις της Nestlé για τη δημιουργία νέων βιώσιμων προτύπων παραγωγής, ξεκινούν από τη νέα πρωτοβουλία της εταιρείας με τίτλο «Generation Regenaration» και έχουν επίκεντρο τους αγρότες, τις νέες γενιές, τους καταναλωτές και τους δικούς εργαζόμενους της.
Τα εργοστάσια τροφίμων του μέλλοντος.
Η παγκόσμια εξάπλωση της Salmonella enteritidis μέσω των πουλερικών
ΣΔΑΤ: Ο ρόλος της διοίκησης και τα σύγχρονα εργαλεία διαχείρισης.
Σχέδιο εξυγίανσης του ΟΠΕΚΕΠΕ: Αλλάζουν οι διαδικασίες ελέγχων και πληρωμών
e – supermarket: πρώτος στο μυαλό των καταναλωτών ο Σκλαβενίτης
«Μπλε επανάσταση» στη διατροφή: Στροφή της ανθρωπότητας στα “μπλε” τρόφιμα
Έρευνα: Η αντίληψη των καταναλωτών σχετικά με τα πρόσθετα τροφίμων
Αφαίρεση βιολογικού σήματος από παραγωγό πορτοκαλιών στη Λακωνία. Χρησιμοποιεί φυτοφάρμακα!
Γιατί το κατσικίσιο κρέας δεν αποτελεί επιλογή για τους κρεατοφάγους;