Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου, 2022
16.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ο Χ. Μουρτζιόπουλος – ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ στο cibum: Η σύγχρονη προσέγγιση ποιότητας και ασφάλειας είναι επιβεβλημένη

ΑρχικήΝέαΟ Χ. Μουρτζιόπουλος - ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ στο cibum: Η σύγχρονη προσέγγιση ποιότητας και ασφάλειας είναι επιβεβλημένη
spot_img

Η δήλωση του Quality assurance & RND manager της ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ Χρήστου Μουρτζιόπουλου στο cibum για την Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας Τροφίμων. «Δυναμικό μοντέλο βέλτιστης ποιότητας και μέγιστης ασφάλειας».


Η ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ, η ηγέτιδα εταιρεία τροφίμων  στην Ελλάδα εδώ και 50 χρόνια, λειτουργεί εφαρμόζοντας ένα δυναμικό μοντέλο βέλτιστης ποιότητας και μέγιστης ασφάλειας. Mε τεκμηριωμένους και μετρήσιμους δείκτες και αξιοποιώντας την υψηλή τεχνογνωσία ετών, συνθέτει και αναπτύσσει δομημένες διεργασίες, τόσο στον πρωτογενή, όσο και στον δευτερογενή τομέα (στον αγρό και τη μεταποίηση, αντίστοιχα).

Το Ενιαίο σύστημα Ποιότητας και Ασφάλειας της ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ έχει πιστοποιηθεί κατά EN ISO 9001, EN ISO 22000, IFS & BRC και αναπτύσσεται βασισμένο στο όραμα και τις αξίες της εταιρείας, παράλληλα με τη διαρκή προτεραιότητα για βιώσιμη ανάπτυξη.
Πιο συγκεκριμένα, στον πρωτογενή τομέα η βέλτιστη ποιότητα & η μέγιστη ασφάλεια προκύπτει από τα σχέδια εφαρμογής της Ολοκληρωμένης αγροτικής διαχείρισης και της Συμβολαιακής γεωργίας, με τεκμηρίωση ως προς το πολλαπλασιαστικό υλικό, τη θρέψη, τη φυτοπροστασία με μη τοξικά μέσα φυτοπροστασίας, τις πραγματικές απαιτήσεις σε νερό, το οποίο έχει προηγουμένως ελεγχθεί, και τη διαδικασία της συγκομιδής στο κατάλληλο σημείο της ωρίμασης, οπότε έχει πλήρως αναπτυχθεί το σύνολο των διατροφικών χαρακτηριστικών (βιταμίνες, φυτικές πρωτεΐνες, κλπ) των λαχανικών μας.

Στον δευτερογενή τομέα, η ποιότητα & ασφάλεια προκύπτει, από τον εξοπλισμό τεχνολογίας αιχμής, που διατηρεί στο ακέραιο τα χαρακτηριστικά του προϊόντος κατά τη στιγμή της συγκομιδής του, τις άριστες βιομηχανικές πρακτικές, τον εντοπισμό των κρίσιμων σημείων ελέγχου, των κρίσιμων ορίων μέτρησης για κάθε σημείο ελέγχου και την εφαρμογή προγράμματος υγιεινής. Επιτυγχάνεται με αυτόν τον τρόπο η διασφάλιση της σύγχρονης προσέγγισης ποιότητας/ασφάλειας, με ζητούμενο όχι μόνο τον καθορισμό δεικτών ποιότητας, αλλά τη δημιουργία σχέσεων μεταξύ μετρήσιμων δεικτών ποιότητας και καταναλωτικής προτίμησης, έτσι ώστε να καθίσταται εφικτή η πρόβλεψη της αποδοχής και οι πιθανές βελτιώσεις πάντα στα πλαίσια της αέναης ανάπτυξης της ποιότητας και ασφάλειας. 
ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

GFSI: Τρίμηνη αποβολή του IFS – Ποιες οι συνέπειες σε επιχειρήσεις και αγορά

Η ανακοίνωση της διοικούσας επιτροπής του GFSI μιλά για θέματα ακεραιότητας, εμπιστοσύνης και εμπιστευτικότητας.

Η EE θέτει ανώτατα όρια για τις χημικές ουσίες PFAS στα τρόφιμα: Ο Κανονισμός 2022/2388

Ανώτατα όρια για την παρουσία PFOS, PFOA, PFNA και PFHxS  στα τρόφιμα καθόρισε η ΕΕ με τον κανονισμό 2022/2388 της 7ης Δεκεμβρίου προκειμένου να εξασφαλιστεί υψηλό επίπεδο προστασίας της ανθρώπινης υγείας.

Γεωπονικό Αθήνας: Τροποποίηση στις συνθήκες παραγωγής στραγγιστού γιαουρτιού για να μειωθεί το υποπροϊόν ορού γάλακτος

Πρωτοποριακή μελέτη του γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών για την μείωση του υποπροϊόντος όξινου ορού γάλακτος και την αύξηση της απόδοσης του στραγγιστού γιαουρτιού.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα