Τετάρτη, 10 Αυγούστου, 2022
27.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ο Χ. Μουρτζιόπουλος – ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ στο cibum: Η σύγχρονη προσέγγιση ποιότητας και ασφάλειας είναι επιβεβλημένη

ΑρχικήΝέαΟ Χ. Μουρτζιόπουλος - ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ στο cibum: Η σύγχρονη προσέγγιση ποιότητας και ασφάλειας είναι επιβεβλημένη
spot_img

Η δήλωση του Quality assurance & RND manager της ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ Χρήστου Μουρτζιόπουλου στο cibum για την Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας Τροφίμων. «Δυναμικό μοντέλο βέλτιστης ποιότητας και μέγιστης ασφάλειας».


Η ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ, η ηγέτιδα εταιρεία τροφίμων  στην Ελλάδα εδώ και 50 χρόνια, λειτουργεί εφαρμόζοντας ένα δυναμικό μοντέλο βέλτιστης ποιότητας και μέγιστης ασφάλειας. Mε τεκμηριωμένους και μετρήσιμους δείκτες και αξιοποιώντας την υψηλή τεχνογνωσία ετών, συνθέτει και αναπτύσσει δομημένες διεργασίες, τόσο στον πρωτογενή, όσο και στον δευτερογενή τομέα (στον αγρό και τη μεταποίηση, αντίστοιχα).

Το Ενιαίο σύστημα Ποιότητας και Ασφάλειας της ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ έχει πιστοποιηθεί κατά EN ISO 9001, EN ISO 22000, IFS & BRC και αναπτύσσεται βασισμένο στο όραμα και τις αξίες της εταιρείας, παράλληλα με τη διαρκή προτεραιότητα για βιώσιμη ανάπτυξη.
Πιο συγκεκριμένα, στον πρωτογενή τομέα η βέλτιστη ποιότητα & η μέγιστη ασφάλεια προκύπτει από τα σχέδια εφαρμογής της Ολοκληρωμένης αγροτικής διαχείρισης και της Συμβολαιακής γεωργίας, με τεκμηρίωση ως προς το πολλαπλασιαστικό υλικό, τη θρέψη, τη φυτοπροστασία με μη τοξικά μέσα φυτοπροστασίας, τις πραγματικές απαιτήσεις σε νερό, το οποίο έχει προηγουμένως ελεγχθεί, και τη διαδικασία της συγκομιδής στο κατάλληλο σημείο της ωρίμασης, οπότε έχει πλήρως αναπτυχθεί το σύνολο των διατροφικών χαρακτηριστικών (βιταμίνες, φυτικές πρωτεΐνες, κλπ) των λαχανικών μας.

Στον δευτερογενή τομέα, η ποιότητα & ασφάλεια προκύπτει, από τον εξοπλισμό τεχνολογίας αιχμής, που διατηρεί στο ακέραιο τα χαρακτηριστικά του προϊόντος κατά τη στιγμή της συγκομιδής του, τις άριστες βιομηχανικές πρακτικές, τον εντοπισμό των κρίσιμων σημείων ελέγχου, των κρίσιμων ορίων μέτρησης για κάθε σημείο ελέγχου και την εφαρμογή προγράμματος υγιεινής. Επιτυγχάνεται με αυτόν τον τρόπο η διασφάλιση της σύγχρονης προσέγγισης ποιότητας/ασφάλειας, με ζητούμενο όχι μόνο τον καθορισμό δεικτών ποιότητας, αλλά τη δημιουργία σχέσεων μεταξύ μετρήσιμων δεικτών ποιότητας και καταναλωτικής προτίμησης, έτσι ώστε να καθίσταται εφικτή η πρόβλεψη της αποδοχής και οι πιθανές βελτιώσεις πάντα στα πλαίσια της αέναης ανάπτυξης της ποιότητας και ασφάλειας. 
ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img

Must read

Ίδιο brand, χαμηλότερη ποιότητα – Προϊόντα δύο ταχυτήτων σε χώρες της Ευρώπης

Τα προϊόντα που πωλούνται με την ίδια εμπορική ονομασία και συσκευασία πρέπει να έχουν την ίδια σύνθεση σε κάθε χώρα της ΕΕ. Τα στοιχεία όμως, παραπέμπουν σε αθέμιτες πρακτικές μεγάλων εταιρειών τροφίμων

Υδροξυτυροσόλη ως πρόσθετο: Οι Έλληνες, πρωταθλητές στην πρόσληψη φαινολών μέσω της επιτραπέζιας ελιάς

Επιστημονική έρευνα Ισπανών για την πρόσληψη υδροξυτυροσόλης που υπάρχει σε ελιές, ελαιόλαδο και κρασί. στον Ευρωπαϊκό πληθυσμό - Οι δυνατότητες χρήσης της ως πρόσθετο τροφίμων

ChitoFOODS: Ελληνική καινοτομία για νέες εφαρμογές τροφίμων

Το ChitoFOODS είναι ένα πρωτοποριακό ερευνητικό έργο από Έλληνες επιστήμονες, που ασχολείται με νανοσωματίδια και μεμβράνες με βάση τη χιτοζάνη, με εκχυλίσματα παραπροϊόντων αγροδιατροφής για νέες εφαρμογές τροφίμων.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα