Σάββατο, 10 Μαΐου, 2025
25.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Οινόραμα 2023: 10.000 επισκέπτες, 2.300 ελληνικά κρασιά, 370 οινοποιεία

ΑρχικήΝέαΟινόραμα 2023: 10.000 επισκέπτες, 2.300 ελληνικά κρασιά, 370 οινοποιεία
spot_img

Όλα καλύτερα και περισσότερα από ποτέ άλλοτε.

Τρεις δεκαετίες μετά το πρώτο Οινόραμα, το 1994 στο Ολυμπιακό Στάδιο, η μεγαλύτερη έκθεση ελληνικών κρασιών στον κόσμο και η πιο σημαντική του είδους της στην Ελλάδα, έδωσε και φέτος το παρών, πιο μεγάλη και πιο δυνατή παρά ποτέ. Το Οινόραμα 2023 διεξήχθη 4-6 Μαρτίου στο Ζάππειο Μέγαρο και δέχθηκε περί τους 10.000 επισκέπτες, φίλους του κρασιού και επαγγελματίες του ευρύτερου οινικού χώρου, από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

- Advertisement -

Στο φετινό Οινόραμα παρουσιάστηκαν περισσότερα από 2.300 κρασιά από 370 οινοποιεία. Πρωταγωνιστές ήταν φυσικά τα ελληνικά οινοποιεία, κάθε μεγέθους και απ’ όλη την επικράτεια, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων πολύ μικρών ή και πρωτοεμφανιζόμενων που παρουσιάστηκαν σε ειδικό χώρο, τις «Οινικές Αποκαλύψεις».

Μεγάλος αριθμός κρασιών, πάνω από 300, αποτελούσαν «Νέες Κυκλοφορίες», πολλές από τις οποίες παρουσιάστηκαν προς δοκιμή σε κοινό χώρο, στην «Πλατεία Γευσιγνωσίας», ενώ το 1/3 των κρασιών του Οινοράματος ήταν της πιο πρόσφατης εσοδείας, 2022. Άλλος ειδικός χώρος της έκθεσης ήταν το «Wine Bar των Οινικών Αποκαλύψεων», όπου οινολόγοι και οινοχόοι σέρβιραν δεκάδες κρασιά από σπάνιες γηγενείς ποικιλίες αμπέλου ή ήπιας οινολογικής παρέμβασης, που αποτελεί τάση στο χώρο του κρασιού.

Ανάμεσα στα χιλιάδες κρασιά της έκθεσης ο διεθνής αμπελώνας εκπροσωπήθηκε με περίπου 350 ετικέτες από 153 οινοποιεία, μέσω εισαγωγέων ή ως απευθείας εκθέτες. Ξεχώρισε η ομαδική συμμετοχή 10 οινοποιείων από την Κύπρο, που διάγει τη δική της οινική αναγέννηση, εντυπωσιάζοντας τους πάντες με τα κρασιά της από αυτόχθονες ποικιλίες αμπέλου όπως το ξυνιστέρι και το γιαννούδι.

Το Οινόραμα πλαισίωσαν 20 εταιρείες με αμπελοοινικό εξοπλισμό και εφόδια, καθώς και διάφοροι φορείς όπως η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Αμπέλου και Οίνου (ΕΔΟΑΟ) και ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου (ΣΕΟ), ο οποίος οργάνωσε και ημερίδα με σημαντικές διεθνείς προσωπικότητες του κρασιού από το χώρο της επικοινωνίας, όπως ο Jamie Goode, η Sue Harris και ο Olly Smith.

Χαιρετίζοντας την έκθεση, ο Δρ. Γιάννης Βογιατζής, Πρόεδρος του ΣΕΟ δήλωσε: «Το Οινόραμα είναι μια χρήσιμη συνάντηση με επαγγελματίες και καταναλωτές, με συναδέλφους και άλλους ανθρώπους του κρασιού που γίνεται σε ένα ιδιαίτερα όμορφο περιβάλλον, η δε φετινή διοργάνωση ήταν σαφώς από τις καλύτερες».

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Καμπανάκι για τις παρενέργειες των φαρμάκων απώλειας βάρους: Οι αναφορές για ανεπιθύμητες ενέργειες αυξήθηκαν κατά 350%!

Φάρμακα GLP-1, όπως τα Ozempic, Wegovy και Mounjaro, βρίσκονται στο επίκεντρο προβληματισμού για την ασφάλεια των χρηστών

Ορυκτέλαια στα τρόφιμα: Οι πιέσεις της βιομηχανίας καθυστερούν την προστασία των καταναλωτών – Αποκαλυπτικά έγγραφα της ΕΕ

Στο φως διαφωνίες, επιρροές και γραφειοκρατικές περιπλοκές γύρω από τον νέο κανονισμό για τους επικίνδυνους ρυπαντές τροφίμων

Η απάτη και ο κίνδυνος των “βιολογικών” οικιακών σκευών – Ανησυχία για την ασφάλεια της μελαμίνης

Η μελαμίνη εξακολουθεί να υπάρχει ευρέως σε είδη που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα (FCA) και δηλώνονται ως κατασκευασμένα από μπαμπού
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα