ΑρχικήΝέαΠεριβάλλον / Βιωσιμότητα55 σχολεία από όλη τη χώρα αναλαμβάνουν δράση για την βιώσιμη κινητικότητα...

55 σχολεία από όλη τη χώρα αναλαμβάνουν δράση για την βιώσιμη κινητικότητα στη πόλη τους

2 λεπτά ανάγνωσης

Ξεκινά η εκστρατεία περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης ECOMOBILITY2025-2026

Καταγράφοντας ρεκόρ συμμετοχών, με 55 σχολεία από όλη την Ελλάδα, ξεκινά η εκστρατεία περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης ECOMOBILITY2025-2026. Με πορεία άνω των είκοσι ετών, το εθελοντικό πρόγραμμα που οργανώνεται από το ECOCITY, ενημερώνει και κινητοποιεί τις τοπικές κοινωνίες για την αστική βιώσιμη κινητικότητα, εμπνέοντας μαθητές Γ΄Γυμνασίου να αναλάβουν δράση για την δημιουργία κλιματικά ουδέτερων πόλεων.

- Advertisement -

Με στόχο τον μηδενισμό των εκπομπών από την αυτοκίνηση το 2035 στην Ευρώπη, οι μαθητές του ECOMOBILITY αναλαμβάνουν δράση για την οικοδόμηση μίας υγιούς και δίκαιης κοινωνίας. Οι μαθητικές ομάδες, με γνώμονα τη αστική βιώσιμη κινητικότητα και τη περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση, ερευνούν προβλήματα μετακίνησης στις πόλεις τους σχεδιάζοντας λύσεις για μία πιο ανθρώπινη, προσβάσιμη και πράσινη αστική ζωή, συνδέοντας την προσπάθειά τους με επτά στόχους βιώσιμης ανάπτυξης (SDGs). Μέσω βιωματικών δραστηριοτήτων, οι μαθητές καλλιεργούν αξίες όπως η ομαδικότητα, ο εθελοντισμός, η αριστεία και αναπτύσσουν δεξιότητες για δημόσια παρουσίαση, παραγωγή οπτικοακουστικού υλικού και ορθής χρήσης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Παράλληλα, εκπαιδεύονται στην άσκηση δημόσιου διαλόγου με τις Αρχές και διαβούλευσης με τους ενήλικες πολίτες. Κατά την διάρκεια της 4μηνης εργασίας τους οι μαθητές υποστηρίζονται από 30 και πλέον επιστημονικούς και κοινωνικούς φορείς, που πλαισιώνουν το έργο της Οργανωτικής Επιτροπής του ECOCITY, με επιμόρφωση και καθοδήγηση.

To ECOMOBILITY 2025-26 θα ολοκληρωθεί με την παρουσίαση των προτάσεων των μαθητών και την απονομή διακρίσεων σε εκδήλωση που θα διοργανωθεί στην Αθήνα με την παρουσία εκπροσώπων της Πολιτείας, της ακαδημαϊκής κοινότητας και των εκπροσώπων της κοινωνίας των πολιτών

- Advertisement -

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Ποιο ρύζι βρέθηκε συχνότερα με αρσενικό και κάδμιο, σύμφωνα με 1.734 ευρωπαϊκές ειδοποιήσεις σε διάστημα 21 ετών

Μελέτη που ανέλυσε ειδοποιήσεις του ευρωπαϊκού συστήματος RASFF την περίοδο 2002-2023 καταγράφει τα συχνότερα προβλήματα στο ρύζι, από υπολείμματα φυτοφαρμάκων και μυκοτοξίνες έως βαρέα μέταλλα και μη εγκεκριμένους γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς

Σωρεία παραβάσεων ασφάλειας τροφίμων σε μεγάλο αρτοποιείο – Η προειδοποιητική επιστολή των Αρχών

Η υπόθεση φωτίζει τις απαιτήσεις που οφείλουν να τηρούν οι επιχειρήσεις παραγωγής αρτοσκευασμάτων

PFAS στο πόσιμο νερό: Η αόρατη πρόκληση για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον – Τι δείχνουν οι μετρήσεις στην Ελλάδα

Σε αποκλειστική συνέντευξη, η Δρ Έρη Μπιζάνη εξηγεί ποια είναι η πραγματική εικόνα σήμερα για τα PFAS στο πόσιμο νερό της Ελλάδας, τι δείχνουν οι διαθέσιμες μετρήσεις και ποιες περιοχές απαιτούν αυξημένη επιτήρηση.