Τρίτη, 5 Νοεμβρίου, 2024
14.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Πιο ασφαλές το Ευρωπαϊκό ρύζι – Παρουσίαση στην 86η ΔΕΘ

ΑρχικήΝέαΠιο ασφαλές το Ευρωπαϊκό ρύζι - Παρουσίαση στην 86η ΔΕΘ
spot_img

Σειρά εκδηλώσεων με στόχο να επισημανθεί η βιώσιμη πτυχή της παραγωγής ρυζιού στην Ελλάδα και την Ισπανία

«Επιλέγουμε Ευρωπαϊκό ρύζι για βιώσιμο περιβάλλον». Με αυτό το σύνθημα η Αγροτική Εταιρική Σύμπραξη Θεσσαλονίκης, (ΕΑΣΘ) και το Consejo Regulador de la DOP Arroz de Valencia (Ρυθμιστική Αρχή του ρυζιού ΠΟΠ Βαλένθια) στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος EURICE, διοργανώνουν σειρά εκδηλώσεων με στόχο να επισημανθεί η βιώσιμη πτυχή της παραγωγής ρυζιού στην Ελλάδα και την Ισπανία», εντός του εκθεσιακού κέντρου της 86ης ΔΕΘ και μεταξύ των περιπτέρων 10 και 13.

Στον ειδικά διαμορφωμένο εξωτερικό χώρο οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τη βιωσιμότητα, ασφάλεια και ποιότητα της καλλιέργειας ρυζιού και των προϊόντων της, αλλά και να γευτούν 12 μοναδικές συνταγές με βάση το ευρωπαϊκό ρύζι που παράγεται στην Ελλάδα και την Ισπανία. Το Σάββατο 17 και Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022 από τις 12:00 μ.μ. έως 9:00 μ.μ. διακεκριμένοι σεφ της πόλης, αλλά και εκπρόσωποι των φορέων θα χαρούν να μοιραστούν το πάθος τους για το αγαπημένο σε όλους αυτό προϊόν, το ρύζι.

Στην εκδήλωση θα μαγειρέψουν η ChefAmbassador του προγράμματος στην Ελλάδα, Ντίνα Νικολάου και ο Ισπανός Chef, Ambassador του προγράμματος στην Ισπανία, που θα ετοιμάσει την αυθεντική παέγια της Βαλένθια.

Θα προηγηθούν εκδηλώσεις (15/9, ξενοδοχείο Met) όπου οι φορείς του προγράμματος θα ενημερώσουν το κοινό για την βιωσιμότητα της καλλιέργειες αλλά και τα μοναδικά χαρακτηριστικά της ενώ στις 16/9 θα διοργανωθεί επίσκεψη στους τόπους παραγωγής του ρυζιού στην περιοχή της Χαλάστρας με ξενάγηση (σε δημοσιογράφους) στα δέλτα των ποταμών Αξιού κι Αλιάκμονα όπου το ρύζι καλλιεργείται σεβόμενο το περιβάλλον με την μοναδική χλωρίδα και πανίδα που αναπτύσσεται στην περιοχή.

Οι στόχοι του προγράμματος EURICE είναι η ενημέρωση για την βιωσιμότητα της καλλιέργειας του ρυζιού, και η ευαισθητοποίηση-ενημέρωση των καταναλωτών αλλά και των επαγγελματιών του κλάδου, ότι το ρύζι που παράγεται στην Ευρώπη είναι ένα προϊόν ασφαλές, το οποίο καλλιεργείται τηρώντας τους αυστηρούς Ευρωπαϊκούς Κανονισμούς.

ΑΠΕ

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

7 νεκροί από την μαγιά στο ψωμί – Συνεχιζόμενη μόλυνση της γραμμής παραγωγής

Έκρηξη λιστερίωσης που σχετίζεται με προϊόντα μαγιάς Baker's, στην Ελβετία.

Ενθουσιασμός και χαρά στην τελετή απονομής των βραβείων FEA 2024

Με μεγάλη επιτυχία και πλήθους κόσμου, ολοκληρώθηκε η τελετή βράβευσης των βραβείων Food Experts’ Awards 2024 στο πλαίσιο της έκθεσης τροφίμων Food&Drink της ΔΕΘ HELEXPO.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο