Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
18.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ποιες είναι οι καλύτερες Ελληνικές μπύρες

ΑρχικήΝέαΠοιες είναι οι καλύτερες Ελληνικές μπύρες
spot_img

cibum team

 Δύο μπίρες αναδείχθηκαν νικήτριες στα Greek Beer Awards 2021, το πέμπτο έτος διοργάνωσης του διαγωνισμού. Η μία, με σταθερή παρουσία στον χώρο της ελληνικής ζυθοποιίας, ενώ η άλλη, πρωτοεμφανιζόμενη στο πλαίσιο του διαγωνισμού.

Ο λόγος για την Voreia Smoked από τη Μικροζυθοποιία Σερρών & Β. Ελλάδος και την Chloe, μια συνεργατική μπίρα των Μικροζυθοποιία Μεταμόρφωσης και Strange Brew. Και οι δύο αυτές μπίρες, κατάφεραν να ξεχωρίσουν σαν Top Ale και Top Lager αντίστοιχα, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση και κερδίζοντας το χρυσό μετάλλιο στις κατηγορίες που συμμετείχαν (Specialty Ale και Pale Lager).

Διακρίθηκαν επίσης η Monday’s της Μικροζυθοποιίας Septem που επανήλθε φέτος στο διαγωνισμό, η Lola IPA από την Ζυθοποιία Πηνειού και η Insomnia από την Noctua Μικροζυθοποιία Αθήνας. Η Sknipa Imperial Stout από την Πρότυπη Μικροζυθοποιία Θεσσαλονίκης διακρίθηκε επίσης με χρυσό βραβείο, ανεβαίνοντας μια θέση σε σχέση με πέρσι που είχε αποσπάσει ασημένιο μετάλλιο.

Ο διαγωνισμός, αυτή τη χρονιά, ακολούθησε νέα διαδρομή. Οι κριτές έλαβαν τα δείγματα συσκευασμένα και καλυμμένα στον χώρο τους και συναντήθηκαν διαδικτυακά για να πραγματοποιήσουν την ταυτόχρονη γευστική δοκιμή. Δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από το επίπεδο της ελληνικής ζυθοποιίας και προσαρμόστηκαν εύκολα και άμεσα στο νέο, ηλεκτρονικό τρόπο αξιολόγησης και υποβολής σχολίων.

Αυτή τη χρονιά, την ομάδα των καταξιωμένων κριτών, συμπλήρωσαν και κριτές από τη Μεγάλη Βρετανία, την Ιταλία και τη Γερμανία, με τον Tim Hampson να επανέρχεται στην θέση του επικεφαλής των κριτών.

 Η πρωτοεμφανιζόμενη στα Greek Beer Awards, Candia Lager από τις Κρητικές Ζυθοποιίες Ζηδιανάκη, έλαβε το ασημένιο μετάλλιο στις Pale Lager. Παράλληλα, ασημένια διάκριση έλαβε και η Canal Dive Pilsner της Κορινθιακής Ζυθοποιίας στις Pilsner , που μοιράστηκε τη θέση με τη νομαδική Valtinger Chalkidiki. Εξαιρετική ήταν και η παρουσία των νομαδικών Eden IPL, Methia Pale Ale και “Η ψυχή του πάρτι”, αποσπώντας ασημένια μετάλλια στις κατηγορίες τους, αποδεικνύοντας ότι το μεράκι σε συνδυασμό με την αρμονική συνεργασία με το ζυθοποιείο που επιλέγουν, χαρίζουν στην χώρα μας και τους επισκέπτες μοναδικές γευστικές εμπειρίες.

Οι μπίρες Mikònu Barrel Aged Porter on Pomace Brandy, Ammousa IPA και Alea California Common, κέρδισαν χάλκινο μετάλλιο στις κατηγορίες Barrel Aged, IPA και Specialty Lager αντίστοιχα. Οι δύο πρώτες χαρακτηρίστηκαν ως πολύ ιδιαίτερες μπίρες, ενώ η τρίτη ως μια από τις καλύτερες California Common εκτός Η.Π.Α.

 Τέλος, οι κριτές, αναφέρθηκαν και στις μπίρες Salonikia Honey Pilsner και Voreia Smoked, κρίνοντάς τες ως εξαιρετικές και με δυνατότητες για «διεθνή καριέρα», ενώ όσο αφορά στην καπνιστή μπίρα από τις Σέρρες πρόσθεσαν ότι δεν έχουν συναντήσει πιο αξιόλογη προσπάθεια καπνιστής μπίρας στην Ευρώπη, εκτός Μπάμπεργκ, και ότι ουδέποτε θα είχαν στο μυαλό τους ότι αυτή θα προέρχεται από την Ελλάδα.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Νέα μελέτη αποκαλύπτει τους κινδύνους για την υγεία από δημοφιλές γλυκαντικό που υπάρχει σε κέικ, τσίχλες και παγωτά

Μια κοινή τεχνητή γλυκαντική ουσία που βρίσκεται σε ανθρακούχα ποτά, τσίχλες και παγωτά μπορεί να βλάψει το έντερο, όπως έδειξε έρευνα.

Αυτό το ξέρετε; Ποιο λογότυπο δημοφιλούς τροφίμου έχει φιλοτεχνήσει ο Σαλβαντόρ Νταλί

Οι περισσότεροι δε γνωρίζουν ότι πίσω από το λογότυπο ενός θρυλικού και παγκόσμιου προϊόντος κρύβεται μια μεγάλη μορφή της ζωγραφικής.

Καρκινογόνες ουσίες σε λαδόκολλα ψησίματος – Ευρήματα νέας μελέτης

Επιβραδυντικά φλόγας και καρκινογόνες ουσίες πάνω από τα ρυθμιστικά όρια σε ορισμένα «οικολογικά» χαρτιά ψησίματος.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα