Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου, 2024
15.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Πώς μπορείτε να αναγνωρίσετε το ψεύτικο μαύρο ψωμί

ΑρχικήΝέαΠώς μπορείτε να αναγνωρίσετε το ψεύτικο μαύρο ψωμί
spot_img

Προσοχή: Το άσπρο …μαυρίζει στη διαδικασία της ζύμωσης, από πρόσθετη τοξική μπογιά!

Στην προσπάθειά τους να τρώμε υγιεινά, πολλοί προτιμούν το μαύρο ψωμί από το λευκό. Αν και δεν υπάρχει μεγάλη διατροφική διαφορά, η μεγάλη ζήτηση έχει φέρει και τη… μεγάλη νοθεία!

Ο ανταγωνισμός ανάμεσα σε εκατοντάδες φούρνους και δεκάδες αλυσίδες που ξεφύτρωσαν σαν μανιτάρια και αντικατέστησαν τους παραδοσιακούς φούρνους στις γειτονιές, έχει διαμορφώσει μια νέα αγορά, από την οποία απουσιάζουν οι έλεγχοι και οι κανόνες, με αποτέλεσμα ο καταναλωτής να είναι και πάλι το μεγάλο θύμα.

Οι μεγάλες αλυσίδες και πολλοί φούρνοι έχουν δημιουργήσει τεχνητή ζήτηση για το μαύρο ψωμί, το οποίο διαφημίζουν ως υγιεινό! Οι καταναλωτές αγοράζουν το μαύρο ψωμί και το πληρώνουν πανάκριβα, αλλά στην πραγματικότητα αυτό που παίρνουν, είναι… άσπρο που μαυρίζει στη διαδικασία της ζύμωσης, από πρόσθετη τοξική μπογιά.

«Τα προϊόντα μαύρου ψωμιού που κυκλοφορούν στο εμπόριο μπορεί να μην είναι τόσο υγιεινά όσο ισχυρίζονται», λέει ο διαιτολόγος Shikhar Kumari.

Στο ίδιο μήκος κύματος, η Jinal Patel, διαιτολόγος, εξηγεί ότι υπάρχουν παρασκευαστές που πουλούν λευκό ψωμί μεταμφιεσμένο σε μαύρο, χρησιμοποιώντας συχνά παραπλανητικές ετικέτες, λίστες συστατικών ή συσκευασίες.

«Αυτή η τακτική μάρκετινγκ μπορεί να έχει μεγάλο αντίκτυπο στην υγεία κάποιου όπως ξαφνική αύξηση βάρους, αυξήσεις σακχάρου στο αίμα , πεπτικά προβλήματα και ελλείψεις σε θρεπτικά συστατικά. Γι αυτό το λόγο καλό είναι να είμαστε διπλά προσεκτικοί όταν αγοράζουμε μαύρο ψωμί», λέει ο Patel.

Βεβαιωθείτε λοιπόν, ότι ελέγχετε πάντα τη λίστα συστατικών. «Αν το μαύρο ψωμί περιέχει ραφιναρισμένο αλεύρι αντί για αλεύρι ολικής αλέσεως, τότε είναι πολύ πιθανό να είναι ψεύτικο μαύρο ψωμί. Επιλέξτε ψωμιά με ελάχιστη περιεκτικότητα σε ζάχαρη και χωρίς τεχνητό χρώμα», συμβουλεύει η Patel.

Συμπληρώνει μάλιστα ότι ένας από τους ευκολότερους και πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να εντοπίσετε εάν το μαύρο ψωμί σας είναι ψεύτικο είναι να εξετάσετε προσεκτικά την υφή του.

«Το πραγματικό μαύρο ψωμί πρέπει να έχει πυκνή υφή να έχει την αίσθηση υγρού αλλά ταυτόχρονα να είναι σφιχτό. Από την άλλη πλευρά, το ψεύτικο μαύρο ψωμί ή το λευκό ψωμί είναι ελαφρύ και 
έχει υφή σαν σφουγγάρι .

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Τροφικός κίνδυνος από μεγάλο ελληνικό σουπερμάρκετ – Για πρώτη φορά διαπιστώθηκε παράβαση του 11§1Δ των κανόνων ΔΙΕΠΠΥ

Αυτό που διαβάζουμε ότι συμβαίνει σχεδόν καθημερινά σε χώρες του εξωτερικού έγινε και στην Ελλάδα.

LIDL: Ελληνίδα μητέρα κινείται νομικά κατά του σουπερμάρκετ για τα επικίνδυνα γλυκά

Όλα τα επηρεαζόμενα προϊόντα έχουν αφαιρεθεί από το κατάστημα και προτρέπουμε όλους τους πελάτες που αγόρασαν το προϊόν να μην το καταναλώσουν, είπε η εταιρεία αλλά με καθυστέρηση
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο