Έλεγχος από τους επιθεωρητές της Περιφέρειας Αττικής, σε τρία μεγάλα ξενοδοχεία.
Επιθεωρητές της Περιφέρειας Αττικής (Δ/νση Ανάπτυξης Π.Ε. Κεντρικού Τομέα Αθηνών) που ελέγχουν τη συμμόρφωση στους κανόνες ΔΙΕΠΠΥ (Κωδικοποίηση Κανόνων Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών) έκαναν έλεγχο στο εστιατόριο του ξενοδοχείου «Grande Bretagne» την 1η Οκτωβρίου.
Οι επιθεωρητές διαπίστωσαν πως στον τιμοκατάλογο του εστιατορίου δεν υπήρχε η ένδειξη «κατεψυγμένο» για το προϊόν «κρουασάν», κατά παράβαση του άρθρου 71 παρ. 3Β της Υ.Α. 91354/2017 με αποτέλεσμα την υπ’αρ.5705/12-10-2023 απόφαση για επιβολή προστίμου 500 ευρώ στην «ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΛΑΜΨΑ Α.Ε.» στην οποία ανήκει το ξενοδοχείο.
Το ίδιο συνέβη και στο «Athens Capital & Gallery» όπου οι ελεγκτές διαπίστωσαν πως στον τιμοκατάλογο του εστιατορίου του ξενοδοχείου δεν υπήρχε η ένδειξη «κατεψυγμένο» για το χταπόδι, με αποτέλεσμα την επιβολή προστίμου 500 ευρώ.
Πρόστιμο 1500 ευρώ επιβλήθηκε και σε ξενοδοχείο που ανήκει στην επιχείρηση L.S. ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, στη Βουλιαγμένη, καθώς για τα προϊόντα Καλαμαράκια τηγανητά, καραβιδόψιχα και γαρίδες δεν αναγραφόταν στον τιμοκατάλογο η ένδειξη «Κατεψυγμένο».
Μετά από μία ημέρα στις 2 Οκτωβρίου οι επιθεωρητές έκαναν έλεγχο στο εστιατόριο «ΘΕΑΝΩ ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗ & ΣΙΑ Ε.Ε. ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ-ΤΑΒΕΡΝΑ» που βρίσκεται στην Αθήνα επί της οδού Θεμιστοκλέους 8, όπου επίσης διαπίστωσαν πως στον τιμοκατάλογο του καταστήματος δεν αναγραφόταν ότι ο μπακαλιάρος είναι κατεψυγμένος, κατά παράβαση του άρθρου 71 παρ. 3Β της Υ.Α. 91354/2017, όπως ισχύει.” Και σε αυτή την περίπτωση επιβλήθηκε πρόστιμο 500 ευρώ.
Η απόφαση επιβολής προστίμου εκδίδεται μέσα σε προθεσμία 10 ημερών από την υποβολή της σχετικής έκθεσης. Περίληψη των πράξεων, με τις οποίες επιβάλλεται το πρόστιμο, αναρτάται υποχρεωτικά στο site του φορέα ή της αρχής που εξέδωσε την πράξη εντός 3 εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία απόφασης.