Σάββατο, 16 Νοεμβρίου, 2024
15.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

ΣΕΒΤ: Πρωτοβουλίες για την υιοθέτηση ισορροπημένων και υγιεινών διατροφικών συνηθειών

ΑρχικήΝέαΕπιχειρήσεις / ΟικονομίαΣΕΒΤ: Πρωτοβουλίες για την υιοθέτηση ισορροπημένων και υγιεινών διατροφικών συνηθειών
spot_img

Πρωτοβουλία του ΣΕΒΤ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παχυσαρκίας.

Μεγάλες διαστάσεις έχει πάρει τα τελευταία χρόνια το πρόβλημα της παχυσαρκίας στον πλανήτη, σύμφωνα με όσα επισημαίνει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων σε ανακοίνωσή του με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παχυσαρκίας που εορτάζεται σήμερα, 4 Μαρτίου.

Η αύξηση της παχυσαρκίας και άλλων μη μεταδιδόμενων νοσημάτων στον ευρωπαϊκό πληθυσμό είναι πολύ υψηλή με συνεχόμενες αυξητικές τάσεις.

«Το φαινόμενο είναι ιδιαίτερα έντονο και στην Ελλάδα, με τη χώρα μας να κατέχει πολύ υψηλά ποσοστά, τόσο στην παιδική παχυσαρκία όσο και στην παχυσαρκία ενηλίκων» σημειώνει ο ΣΕΒΤ.

Η Ελληνική Βιομηχανία Τροφίμων & Ποτών, με γνώμονα την υγιεινή διατροφή και την ευζωία, έχει ιδιαίτερα ενεργό ρόλο αναλαμβάνοντας εδώ και χρόνια πρωτοβουλίες τόσο για την υιοθέτηση ισορροπημένων και υγιεινών διατροφικών συνηθειών, όσο και για την αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίας και των μη μεταδιδόμενων νοσημάτων.

Σε αυτές περιλαμβάνονται:

– Η ανάπτυξη του κώδικα αρχών για τη διατροφή, τη φυσική δραστηριότητα και την υγεία.

– Οι εθελοντικές δεσμεύσεις που αφορούν στην ανασύνθεση τροφίμων, με τη σταδιακή μείωση των επιπέδων αλατιού, κορεσμένων λιπαρών, πρόσθετων -σακχάρων και ενεργειακής αξίας στα προϊόντα διατροφής.

– Η αυτοδέσμευση πολλών επιχειρήσεων του κλάδου τροφίμων και ποτών και της εστίασης, μέσω του ελληνικού Pledge, για τη βελτίωση του τρόπου διαφήμισης των τροφίμων & ποτών σε παιδιά κάτω των 13 ετών.

Παράλληλα, η σωστή ενημέρωση και εκπαίδευση των καταναλωτών, σε συνδυασμό με τη διαμόρφωση ισορροπημένων συνηθειών διατροφής και φυσικής δραστηριότητας, αποτελούν βασικές προϋποθέσεις για την πρόληψη και την καταπολέμηση της παχυσαρκίας παιδιών και ενηλίκων, σύμφωνα με τον ΣΕΒΤ.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η νέα αξιολόγηση της EFSA για την ασφάλεια της ζαχαρίνης

Πολλές μελέτες απαντούν αν η σακχαρίνη είναι ασφαλής για ανθρώπινη κατανάλωση.

«Βράσε το, για 5 λεπτά» – Οι νέες οδηγίες των αρχών για τις έτοιμες σούπες, μετά τον θάνατο γυναίκας από αλλαντίαση

Νέα αξιολόγηση και σύσταση του Υπουργείου Υγείας της Ιταλίας μετά τον θάνατο γυναίκας που έφαγε RTE σούπα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο