Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
15.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Σκωτία: Παύση του νομοσχεδίου για τη μη προώθηση ανθυγιεινών τροφίμων

ΑρχικήΝέαΣκωτία: Παύση του νομοσχεδίου για τη μη προώθηση ανθυγιεινών τροφίμων
spot_img

Η Σκωτία παύει το νομοσχέδιο που απαγορεύει την προώθηση λιγότερο υγιεινών τροφίμων, εξαιτίας ελλιπών στοιχείων.

Αναβάλλεται το νομοσχέδιο για τον περιορισμό της προώθησης λιγότερο υγιεινών τροφίμων από την κυβέρνηση της Σκωτίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της υπουργού Δημόσιας Υγείας και Γυναικείας Υγείας στη Σκωτία, Τζένι Μίντο, το νομοσχέδιο που είχε προηγουμένως ανακοινωθεί θα επανεξεταστεί σε μια διαβούλευση αυτό το φθινόπωρο.

Το νομοσχέδιο αφορούσε στον περιορισμό της προώθησης λιγότερο υγιεινών τροφίμων και ποτών σε εμφανείς τοποθεσίες των καταστημάτων, όπως στο τέλος των διαδρόμων ή δίπλα στα ταμεία, αλλά και στην ενίσχυση με προσφορές και καμπάνιες των πιο υγιεινών τροφών.  

Οι νέες αυτές πολιτικές αποτελούν μέρος του σχεδίου διατροφής και υγιούς βάρους που είχε εισαχθεί από την κυβέρνηση το 2017, το οποίο περιγράφει λεπτομερώς τους διατροφικούς στόχους της χώρας για μείωση της παιδικής παχυσαρκίας στο μισό έως το 2030.

Το αρχικό σχέδιο περιελάμβανε την απαγόρευση της μετάδοσης διαφημίσεων τροφίμων με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, ζάχαρη ή αλάτι πριν από τις 21:00.

Αν και η Μίντο επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση της Σκωτίας εξακολουθεί να διατηρεί το όραμά της για πολίτες πιο υγιείς, η παύση αφορά στα αποτελέσματα των πολλών διαβουλεύσεων, που δημοσιεύθηκαν στις 30 Μαΐου.

Τα αποτελέσματα ήταν ασαφή, καθώς η κυβέρνηση κατηγορήθηκε ότι αποφασίζει αυτοβούλως και χωρίς επαρκή στοιχεία και επομένως οι απόψεις τους δεν μπορούν να είναι αντιπροσωπευτικές του ευρύτερου πληθυσμού.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο