Παρασκευή, 9 Μαΐου, 2025
25.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Σκωτία: Παύση του νομοσχεδίου για τη μη προώθηση ανθυγιεινών τροφίμων

ΑρχικήΝέαΣκωτία: Παύση του νομοσχεδίου για τη μη προώθηση ανθυγιεινών τροφίμων
spot_img

Η Σκωτία παύει το νομοσχέδιο που απαγορεύει την προώθηση λιγότερο υγιεινών τροφίμων, εξαιτίας ελλιπών στοιχείων.

Αναβάλλεται το νομοσχέδιο για τον περιορισμό της προώθησης λιγότερο υγιεινών τροφίμων από την κυβέρνηση της Σκωτίας.

- Advertisement -

Σύμφωνα με ανακοίνωση της υπουργού Δημόσιας Υγείας και Γυναικείας Υγείας στη Σκωτία, Τζένι Μίντο, το νομοσχέδιο που είχε προηγουμένως ανακοινωθεί θα επανεξεταστεί σε μια διαβούλευση αυτό το φθινόπωρο.

Το νομοσχέδιο αφορούσε στον περιορισμό της προώθησης λιγότερο υγιεινών τροφίμων και ποτών σε εμφανείς τοποθεσίες των καταστημάτων, όπως στο τέλος των διαδρόμων ή δίπλα στα ταμεία, αλλά και στην ενίσχυση με προσφορές και καμπάνιες των πιο υγιεινών τροφών.  

Οι νέες αυτές πολιτικές αποτελούν μέρος του σχεδίου διατροφής και υγιούς βάρους που είχε εισαχθεί από την κυβέρνηση το 2017, το οποίο περιγράφει λεπτομερώς τους διατροφικούς στόχους της χώρας για μείωση της παιδικής παχυσαρκίας στο μισό έως το 2030.

Το αρχικό σχέδιο περιελάμβανε την απαγόρευση της μετάδοσης διαφημίσεων τροφίμων με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, ζάχαρη ή αλάτι πριν από τις 21:00.

Αν και η Μίντο επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση της Σκωτίας εξακολουθεί να διατηρεί το όραμά της για πολίτες πιο υγιείς, η παύση αφορά στα αποτελέσματα των πολλών διαβουλεύσεων, που δημοσιεύθηκαν στις 30 Μαΐου.

Τα αποτελέσματα ήταν ασαφή, καθώς η κυβέρνηση κατηγορήθηκε ότι αποφασίζει αυτοβούλως και χωρίς επαρκή στοιχεία και επομένως οι απόψεις τους δεν μπορούν να είναι αντιπροσωπευτικές του ευρύτερου πληθυσμού.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ορυκτέλαια στα τρόφιμα: Οι πιέσεις της βιομηχανίας καθυστερούν την προστασία των καταναλωτών – Αποκαλυπτικά έγγραφα της ΕΕ

Στο φως διαφωνίες, επιρροές και γραφειοκρατικές περιπλοκές γύρω από τον νέο κανονισμό για τους επικίνδυνους ρυπαντές τροφίμων

Η απάτη και ο κίνδυνος των “βιολογικών” οικιακών σκευών – Ανησυχία για την ασφάλεια της μελαμίνης

Η μελαμίνη εξακολουθεί να υπάρχει ευρέως σε είδη που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα (FCA) και δηλώνονται ως κατασκευασμένα από μπαμπού

Γιατί η Manchester United ψάχνει υπεύθυνο ασφάλειας τροφίμων; Το σωστό παράδειγμα ενός τεράστιου συλλόγου

Η σημασία της διατροφικής ασφάλειας στον επαγγελματικό αθλητισμό και ένα πρόσφατο περιστατικό που το επιβεβαιώνει
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα