Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
15.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Στην πρώτη θέση η Ελλάδα, με 14 βραβεία στο ελαιόλαδο

ΑρχικήΝέαΣτην πρώτη θέση η Ελλάδα, με 14 βραβεία στο ελαιόλαδο
spot_img

cibum team

  Την πρώτη θέση και 14 βραβεύσεις κατέκτησαν οι βιολογικοί ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, στον διεθνή διαγωνισμό ελαιολάδων EVO International Olive Oil Competition 2021, μια σημαντική διάκριση για Έλληνα ελαιοπαραγωγό Single Estate.

   Ο έκτος διεθνής διαγωνισμός που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Πάλμι, στην περιοχή Καλάμπρια στην Ιταλία, θεωρείται παγκοσμίως από τους πιο επαγγελματικούς διαγωνισμούς ελαιολάδων, καθώς εφαρμόζει αυστηρά standards αξιολόγησης, βασιζόμενος στις γευσιγνωστικές μεθόδους, που ορίζει το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου, αποκλειστικά με την μέθοδο της τυφλής γευσιγνωσίας (blind tasting).

   Η γευσιγνωστική δοκιμή των ελαιολάδων στον EVOIOOC 2021, όπως σε κάθε διεθνή διαγωνισμό, πραγματοποιείται από ειδικούς γευσιγνώστες ελαιολάδου (expert panel tasters) διεθνούς κύρους, προερχόμενους από διάφορες χώρες του κόσμου.

   Στον φετινό διαγωνισμό σημειώθηκε ένα νέο ρεκόρ συμμετοχών, με πάνω από 700 ελαιόλαδα από 30 ελαιοπαραγωγικές χώρες όπως Ιταλία, Κροατία, Ελλάδα, Ισπανία, Βραζιλία, Χιλή, Σλοβενία, Πορτογαλία, Τυνησία, ΗΠΑ, Τουρκία, Ισραήλ κ.ά.

 Οι βιολογικοί ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, τιμήθηκαν συγκεκριμένα με:

  1η θέση και το νικητήριο καλύτερο ελαιόλαδο Flavored, EVOIOOC 2021

  Με 6 χρυσά και 7 ασημένια βραβεία αλλά και πολύ υψηλές βαθμολογίες, κατατάσσονται στα καλύτερα ελαιόλαδα Best Olive Oils EVOIOOC 2021.

   Ειδικότερα, οι 14 μεγάλες βραβεύσεις στα βιολογικά gourmet ελαιόλαδα των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου στην Ιταλία για το 2021 είναι:

   ENIGMA Gourmet Evoo – 1η θέση BEST Flavored, ENIGMA Gourmet Evoo – ΧΡΥΣΟ βραβείο 2021.

   Το ελαιόλαδο Enigma Gourmet Evoo αναδείχτηκε το καλύτερο ελαιόλαδο όλου του διαγωνισμού της Ιταλίας για το 2021, στην κατηγορία του.

   MAJESTIC Blend evoo – Χρυσό Βραβείο 2021, SYLLEKTIKON Gourmet evoo – Χρυσό Βραβείο 2021, OLEOASTRON Gourmet Evoo – Χρυσό Βραβείο 2021, ENSTAGMA Saffron & Rosemary – Χρυσό Βραβείο 2021, ENSTAGMA Saffron & Sage- Χρυσό Βραβείο 2021, MASTERPIECE Blend evoo – Ασημένιο Βραβείο 2021, GEMSTONE Blend evoo – Ασημένιο Βραβείο 2021, FYLLIKON Βιολογικό Πρωτέλαιο – Ασημένιο Βραβείο 2021, AGOURELAIO Βιολογικό – Ασημένιο Βραβείο 2021, ARMONIA Βιολογικό – Ασημένιο Βραβείο 2021, ARMONIΚΟΝ Βιολογικό – Ασημένιο Βραβείο 2021, ENSTAGMA Gourmet evoo – Ασημένιο Βραβείο 2021.

 

  

 

   Η Ελλάδα, η Σπάρτη, πριν λίγες μέρες, είχε βραβευτεί πάλι, κατακτώντας, την πρώτη θέση με το ελαιόλαδο Oleoastron Gourmet Evoo, στον αντίστοιχο διαγωνισμό, Japan Olive Oil Prize 2021. που πραγματοποιήθηκε στην Ιαπωνία.

   Οι τελευταίες δεκατέσσερις (14) διεθνείς διακρίσεις στον EVO International Olive Oil Competition 2021, συμπληρώνουν τον μοναδικό αριθμό των 280 διεθνών βραβεύσεων για τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου ένα παγκόσμιο ρεκόρ για την Ελλάδα και Έλληνα ελαιοπαραγωγό.


Δείτε:Τα γλυκά καννόλι του γοητευτικού επιθεωρητή Μονταλμπάνο! 

Δείτε: Γάλα: Ένα τρόφιμο σύμβολο για την εξέλιξη της ανθρωπότητας. Ποια είναι η αλλαγή, εξαιτίας της οποίας μπορούμε να πίνουμε γάλα. 

Δείτε: Το σχέδιο της Mondelez International για την Chipita 

Ανατροπή: Τοξικές χημικές ουσίες και σε συσκευασίες φυτικής προέλευσης (plant-based)

Δείτε: Νοθεία φέτας: Αλλάζει το θεσμικό πλαίσιο των ποινών. Στις 2 Ιουνίου οι αποφάσεις για την ΟΜΗΡΟΣ 

Δείτε: Τα εστιατόρια του μέλλοντος. Η επανάσταση του drive-thru  

Δείτε: EFSA: Σε δημόσια διαβούλευση το νέο σχέδιο καθοδήγησης για την αξιολόγηση κινδύνων από χημικά μείγματα  

 Δείτε: ΘΕΜΑ: Φυσικό Μεταλλικό Νερό.

 Δείτε: Πότε θα αυξηθούν οι τουριστικές ροές. Πόσα ξενοδοχεία έχουν ανοίξει  

Δείτε: Ξενοδοχεία: πως θα λειτουργήσουν τα γυμναστήρια  

Δείτε: Διαδικτυακό σεμινάριο της EFSA για ένζυμα, αρωματικές ύλες και πρόσθετα τροφίμων 

Δείτε: Μεγάλη απάτη τροφίμων στην Ιταλία. 6 εντάλματα σύλληψης για παραπλανητική ετικέτα 

Δείτε: ΣΕΒΕ κατά του Nutriscore  

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο