Κυριακή, 13 Οκτωβρίου, 2024
22.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Προσωπική και επαγγελματική εξέλιξη μέσω ψηφιακών δεξιοτήτων

ΑρχικήΝέαΠροσωπική και επαγγελματική εξέλιξη μέσω ψηφιακών δεξιοτήτων
spot_img

Του Βιργίνιου Βουδούρη*

   
Οι νέοι ηλικίας από 15 έως 29, αποτελούν εδώ και μερικά χρόνια το επίκεντρο μιας πολιτικής στήριξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του λεγόμενου «youth guarantee», που αποσκοπεί στο να «γεφυροποιήσει» πάνω από 20εκατομύρια νέους με την αγορά εργασίας. Μάλιστα αυτό γίνεται με τέτοιο τρόπο ώστε να δίνεται έμφαση στη μη διάκριση και στην ενεργοποίηση και ευαίσθητων ομάδων των νέων (μειονότητες, ΑΜΕΑ κτλ).
Από την άλλη, οι εταιρείες – οργανισμοί μαζί με τους νέους εργαζομένους τους, κατά την πορεία του παρόντος ψηφιακού μετασχηματισμού τους, ουσιαστικά συνδιαμορφώνουν τα θεμέλια της γέφυρας, που οδηγεί στην όχθη της ψηφιακής και πράσινης αγοράς εργασίας. Όλοι έχουμε αντιληφθεί άλλωστε ότι όροι όπως τηλεργασία,  τηλεκπαίδευση, τηλεπιστοποίηση, έχουν τον τελευταίο ενάμιση χρόνο εδραιωθεί στις κοινωνίες μας.
Σε ένα τέτοιο περιβάλλον η ανάγκη προσωπικής εξέλιξης και βελτίωσης,  είναι ταυτόσημη της συνεχούς καλλιέργειας νέων ψηφιακών δεξιοτήτων. Διεθνείς μελέτες έχουν δείξει ότι το μεγαλύτερο «στοίχημα» αυτής της εποχής είναι η αντιμετώπιση του ψηφιακού αναλφαβητισμού και του ψηφιακού χάσματος και η κάλυψη της τεράστιας ζήτησης που έρχεται. Η «γεφυροποίηση» με άλλα λόγια. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι κομβικός άξονας των επενδύσεων από το Ταμείο Ανάκαμψης είναι το λεγόμενο “reskilling”, η ανάπτυξη δηλαδή, των νέων γνώσεων, δεξιοτήτων  και ικανοτήτων στη βάση των προκλήσεων της ψηφιακής και πράσινης ανάπτυξης.  Αρκετά δισεκατομμύρια ευρώ θα επενδυθούν μέσα στην επόμενη οκταετία, τόσο στους εργαζομένους όσο και στις επιχειρήσεις, ώστε να γίνει έγκαιρα και αποτελεσματικά η πολυπόθητη μετάβαση στις τεχνολογίες αιχμής.
Η TÜV HELLAS (TÜV NORD) όντας πιστή στη δέσμευσή της για ηγετικό ρόλο στη ψηφιακή εποχή, κινητοποιήθηκε σε τρεις κατευθύνσεις, αναφορικά με την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση.
Α) Ενεργοποίησε το καινοτόμο εξ αποστάσεως σύστημα εξετάσεων THEO-re TeleProctoring, προσφέροντας ευελιξία, αμεσότητα και ασφάλεια στις εξετάσεις επαγγελματιών. Με αυτό τον τρόπο επέτυχε να λειτουργήσει απρόσκοπτα η αξιολόγηση των ικανοτήτων-προσόντων των ενδιαφερομένων.
Β) Ανέπτυξε σχήματα πιστοποίησης σε πλήθος ειδικοτήτων, που σχετίζονται με τον κλάδο της πληροφορικής  και των ψηφιακών τεχνολογιών,  όπως για παράδειγμα το ψηφιακό Marketing, το ηλεκτρονικό εμπόριο, η ασφάλεια πληροφοριών, οι εφαρμογές λογισμικού, το Building Information Modeling (ce-BIM) κ.α.
Γ) Ανέπτυξε ή/και μετέτρεψε τα εκπαιδευτικά της προγράμματα σε online, υλοποιώντας περισσότερα από 500 διαδικτυακά σεμινάρια τους τελευταίους 12 μήνες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η επικοινωνία της TÜV HELLAS (TÜV NORD) με πολλές δεκάδες ενδιαφερόμενους καθημερινά, για τη διασύνδεσή τους με το THEO-re ΤΡ ή το e-learning, οδήγησαν στο να παραχθεί μια υπεράξια τόσο για τους ίδιους, όσο και τις επιχειρήσεις που τους απασχολούν, αφού αύξησε την τριβή με την τεχνολογία.
Παράλληλα, μιλώντας για πράσινη οικονομία και πράσινη αγορά εργασίας, η αξιοποίηση των πόρων με βέλτιστο τρόπο, ώστε να βελτιώνεται η ανθρώπινη ευημερία και παράλληλα να διαφυλάσσονται τα φυσικά συστήματα που μας συντηρούν, είναι κεφαλαιώδους σημασίας για τους τομείς τροφίμων, ποτών και αγροδιατροφικών προϊόντων, στους οποίους η TÜV HELLAS (TÜV NORD) διαθέτει 6 σχήματα πιστοποίησης προσώπων, όπως τους Τεχνικούς παραγωγής  επιχειρήσεων τροφίμων και ποτών, τα Στελέχη διαχείρισης και εμπορίας βιολογικών προϊόντων, τα Στελέχη διαχείρισης ασφάλειας και ποιότητας τροφίμων κ.α. Περισσότερες πληροφορίες στο https://www.tuv-nord.com/gr/el/pistopoiisi/pistopoiisi-prosopon/

* Ο Βιργίνιος Βουδούρης είναι Διευθυντής Πιστοποίησης Προσώπων & Ποιότητας TÜV HELLAS (TÜV NORD)
 


Δείτε: Νοθεία φέτας: Αλλάζει το θεσμικό πλαίσιο των ποινών. Στις 2 Ιουνίου οι αποφάσεις για την ΟΜΗΡΟΣ 

Δείτε: Τα εστιατόρια του μέλλοντος. Η επανάσταση του drive-thru  

Δείτε: EFSA: Σε δημόσια διαβούλευση το νέο σχέδιο καθοδήγησης για την αξιολόγηση κινδύνων από χημικά μείγματα  

 Δείτε: ΘΕΜΑ: Φυσικό Μεταλλικό Νερό. 

 Δείτε: Πότε θα αυξηθούν οι τουριστικές ροές. Πόσα ξενοδοχεία έχουν ανοίξει  

Δείτε: Τα σπαράγγια καταπολεμούν το μεθύσι  

Δείτε: Ξενοδοχεία: πως θα λειτουργήσουν τα γυμναστήρια  

Δείτε: Απίστευτο: το καρπούζι υπήρξε σύμβολο ρατσισμού! 

Δείτε: Διαδικτυακό σεμινάριο της EFSA για ένζυμα, αρωματικές ύλες και πρόσθετα τροφίμων 

Δείτε: Η Ελληνική Chipita περνάει στα χέρια της Mondelēz International. Ολοκληρώθηκε η εξαγορά 

Δείτε: Σύγκρουση ρόλων: αρτοβιομηχανίες στρέφονται στον καφέ και αλυσίδες καφέ στις τυρόπιτες!  

Δείτε: Μεγάλη απάτη τροφίμων στην Ιταλία. 6 εντάλματα σύλληψης για παραπλανητική ετικέτα 

Δείτε: ΣΕΒΕ κατά του Nutriscore  

Δείτε: 4 πράγματα που πρέπει να έχει το ψωμί σας 

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πώς νιώθουν οι Θεσσαλονικείς όταν τρώνε έντομα – Μελέτη του ΑΠΘ

Μελέτη του ΑΠΘ διερεύνησε την προθυμία των Ελλήνων καταναλωτών που κατοικούν στη Θεσσαλονίκη να εντάξουν τα έντομα στη διατροφή τους.

Το Ισραήλ αρνήθηκε να παραλάβει φορτία με ελληνικές ντομάτες

Διευκρινίσεις από τον εκπρόσωπο του Incofruit Hellas στο cibum.

Είναι τα κατεψυγμένα τρόφιμα θρεπτικά; Είναι ασφαλής η χρήση λαδόκολλας; Ο Επιστήμονας τροφίμων Ν. Γδοντέλης απαντά σε ερωτήσεις του κοινού

Σε κρίσιμα ερωτήματα καταναλωτών σχετικά με την ασφάλεια τροφίμων απάντησε ο επιστήμονας τροφίμων Νίκος Γδοντέλης.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο