Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου, 2024
18.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Συνεχίζουν να μας πλασάρουν κατεψυγμένα τρόφιμα ως φρέσκα

ΑρχικήΝέαΣυνεχίζουν να μας πλασάρουν κατεψυγμένα τρόφιμα ως φρέσκα
spot_img

Νέα πρόστιμα σε καταστήματα στην Αθήνα.

Η συχνότερη αιτία επιβολής προστίμων σε επιχειρήσεις τροφίμων, αφορά στη μη ένδειξη κατεψυγμένου κυρίως σε προϊόντα σφολιάτας. Οι κανόνες Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων (ΔΙΕΠΠΥ) είναι πολύ σαφείς: Εκτός του ότι η πληροφορία που παρέχεται από τον έμπορο προς τον καταναλωτή για τα προϊόντα που διατίθενται προς πώληση πρέπει να είναι επαρκής, σαφής, εύκολα αντιληπτή και εύκολα προσβάσιμη από τον καταναλωτή, ειλικρινής, και ακριβής, πρέπει να υπάρχει η αντίστοιχη επισήμανση αν το πωλούμενο προϊόν είναι κατεψυγμένο.

Κάτι που όπως δείχνουν τα στοιχεία πολλές επιχειρήσεις τροφίμων δεν εφαρμόζουν, γεγονός που συνιστά παραπλάνηση για τους καταναλωτές και έχει ως συνέπεια σωρεία προστίμων από τις αρχές.

Μόνο χθες 30 Νοεμβρίου, η Περιφέρεια Αττικής κοινοποίησε τρεις περιπτώσεις μη αναγραφής της ένδειξης κατεψυγμένο. Η μία αφορούσε σε καφετέρια στην Ομόνοια όπου πουλούσε κατεψυγμένη ζαμπονοτυρόπιτα ως φρέσκια όπου επιβλήθηκε πρόστιμο 500€, η δεύτερη σε ψητοπωλείο όπου δεν υπήρχε ένδειξη κατεψυγμένο σε τυροκροκέτες (το πρόστιμο ήταν διπλάσιο -1.000€- λόγω υποτροπής) και η τρίτη αφορούσε σε κρουασάν που πωλούνταν ως φρέσκο σε καφέ στην Σωκράτους με πρόστιμο 500€.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο