Τετάρτη, 23 Απριλίου, 2025
23.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τα “χρυσά” αυγά της Ευρώπης: Αύξηση 30% στην τιμή!

ΑρχικήΝέαΕπιχειρήσεις / ΟικονομίαΤα "χρυσά" αυγά της Ευρώπης: Αύξηση 30% στην τιμή!
spot_img

Η αύξηση έφτασε στο 85%στην Τσεχία – Σε ποια θέση είναι η Ελλάδα.

Οι τιμές των τροφίμων στην Ευρώπη παρουσίασαν τεράστια αύξηση το 2022 . Ένα από τα προϊόντα διατροφής με τη μεγαλύτερη αύξηση τιμών είναι τα αυγά. Τα στοιχεία για τον Ιανουάριο του 2023 δείχνουν ότι η τιμή των αυγών στην ΕΕ ήταν, κατά μέσο όρο, 30% υψηλότερη από τον Ιανουάριο του 2022 σύμφωνα με τη Eurostat. 

- Advertisement -

Πολύ μικρότερες αυξήσεις τιμών καταγράφηκαν τον Ιανουάριο του 2022 σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2021 (+7%) και τον Ιανουάριο του 2021 σε σύγκριση με τον προ-COVID-19 μήνα Ιανουάριο 2020 (+1%). 

Μεταξύ των χωρών της ΕΕ, η υψηλότερη αύξηση στον ετήσιο πληθωρισμό των αυγών καταγράφηκε στην Τσεχία (+85% τον Ιανουάριο του 2023 σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2022), ακολουθούμενη από την Ουγγαρία (+80%) και τη Σλοβακία (+79%). Μικρότερες αλλά και πάλι σημαντικές αυξήσεις καταγράφηκαν στη Γερμανία και στο Λουξεμβούργο (+18%) και στην Αυστρία (+19%). Στην Ελλάδα όπως φαίνεται στον παραπάνω πίνακα βρίσκεται περίπου στη μέση της κατάταξης με αύξηση μεταξύ 25 και 30% στην τιμή των αυγών.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Οδοντόκρεμες μολυσμένες με μόλυβδο και άλλα επικίνδυνα βαρέα μέταλλα – Δοκιμή σε 51 γνωστές μάρκες

Μια νέα έρευνα που διεξήχθη στις Ηνωμένες Πολιτείες αποκάλυψε ότι πολλές εμπορικές οδοντόκρεμες είναι μολυσμένες με μόλυβδο και άλλα επικίνδυνα βαρέα μέταλλα.

Aκτινοβολημένα τρόφιμα: Είναι ασφαλή ή πρέπει να τα αποφεύγουμε; – Πώς τα ξεχωρίζουμε

Η ακτινοβόληση τροφίμων είναι μια μέθοδος επεξεργασίας τροφίμων με ιονίζουσα ακτινοβολία που αποσκοπεί στην εξόντωση παθογόνων βακτηρίων

Ευρωπαϊκό μπλόκο σε ελληνικά μύδια λόγω μόλυνσης με κολοβακτηρίδια – Ειδοποίηση RASFF

Η γνωστοποίηση στην Ευρώπη έγινε από την Ιταλία μέσω RASFF, στις 18/04/2024, ύστερα από ελέγχους που έγιναν από κτηνιάτρους στην Puglia
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα