Τρίτη, 5 Νοεμβρίου, 2024
14.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για σύστημα καθαρισμού σε ξηραντήρες ψεκασμού

ΑρχικήΝέαΤεχνολογία ΤροφίμωνΔίπλωμα ευρεσιτεχνίας για σύστημα καθαρισμού σε ξηραντήρες ψεκασμού
spot_img

Η GEA, ένας από τους μεγαλύτερους προμηθευτές για τη βιομηχανία επεξεργασίας τροφίμων, έχει λάβει δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για το σύστημα GEA Clean Purge για ξηραντήρες ψεκασμού τροφίμων και γαλακτοκομικών προϊόντων.

Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας καλύπτει τη διαδικασία καθαριμού των ακροφυσίων τροφοδοσίας κατά την εναλλαγή των συστημάτων αυτών, για την εξασφάλιση συνεχούς τροφοδοσίας στο σύστημα ξηραντήρα ψεκασμού. Σύμφωνα με την εταιρεία, το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας του παρέχει “αποκλειστικότητα για την προμήθεια ξηραντήρων ψεκασμού με γαλακτοκομικά προϊόντα και άλλα τρόφικμα που μπορούν να λειτουργούν συνεχώς στο υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας και αποτελεσματικότητας με εναλλαγές γραμμών τροφοδοσίας”.

Το σύστημα αντιμετωπίζει την κύρια αιτία πυρκαγιάς και εκρήξεων που συμβαίνουν σε ξηραντήρες ψεκασμού, ενώ προσφέρει σημαντική και πολύτιμη εξοικονόμηση προϊόντων και λειτουργίας.

Οι ξηραντήρες τροφίμων και γαλακτοκομικών προϊόντων μπορούν να λειτουργούν συνεχώς χρησιμοποιώντας πολλαπλά συστήματα τροφοδοσίας, συνήθως δύο ή περισσότερες γραμμές τροφοδοσίας. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι γραμμές αυτές απαιτούν τακτικό καθημερινό καθαρισμό χρησιμοποιώντας μια διαδικασία καθαρισμού τριών έως τεσσάρων ωρών για την πρόληψη ανεπιθύμητης βακτηριακής ανάπτυξης και τον κίνδυνο παραγωγής προϊόντος εκτός προδιαγραφών.

“Αυτό απαιτεί έναν ξηραντήρα ψεκασμού σχεδιασμένο για συνεχή λειτουργία, ώστε να εξασφαλίσει την ομαλή και ασφαλή ανταλλαγή των γραμμών τροφοδοσίας του συμπυκνώματος, χωρίς να διακόπτει τη διαδικασία”, δηλώνει η GEA στο Food Technology.

“Με τη σειρά του, αυτό απαιτεί ένα σύστημα καθαρισμού που καθαρίζει αποτελεσματικά και ψεκάζει το προϊόν που παραμένει στις γραμμές τροφοδοσίας στο στεγνωτήριο ψεκασμού, για να αποφευχθεί η απώλεια πολύτιμου συμπυκνωμένου προϊόντος.”

Κατά τον καθαρισμό του συστήματος τροφοδοσίας που αποσύρεται, το σύστημα αυτό εξασφαλίζει ότι οποιοδήποτε υπόλειμμα από προϊόν τροφίμων ωθείται έξω μέσω των ακροφυσίων ψεκασμού και ψεκάζεται εξίσου αποτελεσματικά με την κανονική παραγωγή και επίσης ότι τα ακροφύσια ψεκασμού είναι εντελώς άδεια μετά τον καθαρισμό.

Η συγκεκριμένη μέθοδος επίτευξης αυτού του φαινομένου καθαρισμού και ανταλλαγής γραμμών τροφοδοσίας, έχει κατοχυρωθεί με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

7 νεκροί από την μαγιά στο ψωμί – Συνεχιζόμενη μόλυνση της γραμμής παραγωγής

Έκρηξη λιστερίωσης που σχετίζεται με προϊόντα μαγιάς Baker's, στην Ελβετία.

Ενθουσιασμός και χαρά στην τελετή απονομής των βραβείων FEA 2024

Με μεγάλη επιτυχία και πλήθους κόσμου, ολοκληρώθηκε η τελετή βράβευσης των βραβείων Food Experts’ Awards 2024 στο πλαίσιο της έκθεσης τροφίμων Food&Drink της ΔΕΘ HELEXPO.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο