Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
14.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Εναλλακτικά τρόφιμα: Το πρώτο στον κόσμο καλλιεργημένο στρείδι

ΑρχικήΝέαΤεχνολογία ΤροφίμωνΕναλλακτικά τρόφιμα: Το πρώτο στον κόσμο καλλιεργημένο στρείδι
spot_img

Η Pearlita σχεδιάζει επίσης να δημιουργήσει βιοαποικοδομήσιμα κελύφη στρειδιών, καλαμάρια και χτένια!

Μια καινοτόμος επενδυτική πλατφόρμα με αποκλειστική εστίαση στην κυτταρική γεωργία που προωθεί την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών ανακοίνωσε ότι η Pearlita Foods, μια επιχείρηση στην οποία έχει επενδύσει, κατασκεύασε το πρώτο εναλλακτικό πρωτότυπο στρειδιών στον κόσμο.

Καθώς τα στρείδια είναι ένα αγαπημένο είδος θαλασσινών μεταξύ των καταναλωτών, ειδικά στις παράκτιες πόλεις σε όλο τον κόσμο, η Pearlita ξεκίνησε πρόσφατα το μονοπάτι της ανάπτυξης του καλλιεργούμενου στρειδιού. Το εναλλακτικό στρείδι, που ονομάστηκε Prototype αποτελείται από μανιτάρια και φύκια και έχει σύμφωνα με τους παρασκευαστές μια αγνή, λεπτή και αυθεντική ωκεάνια γεύση και υφή. Η Pearlita σχεδιάζει επίσης να δημιουργήσει βιοαποικοδομήσιμα κελύφη στρειδιών καθώς και καλαμάρια και χτένια.

Αν και δημοφιλή, τα παραδοσιακά στρείδια είναι γνωστό ότι προκαλούν τροφιμογενείς ασθένειες και έχουν σχεδόν εξαφανιστεί εντελώς λόγω της υπεραλίευσης. Ως εκ τούτου, το Pearlita επιδιώκει να κάνει τη διαφορά στη βιομηχανία θαλασσινών και προσπαθεί να ωθήσει τα καλλιεργούμενα στρείδια και άλλα θαλασσινά με βάση τα κύτταρα να γίνουν ευρείας κατανάλωσης, καθώς είναι απαραίτητο τα παραδοσιακά στρείδια να παραμείνουν στους ωκεανούς και να συμβάλουν σε υγιή οικοσυστήματα. 

Η καινοτομία της Pearlita είναι κρίσιμη σε μια εποχή όπως αυτή, καθώς τα καλλιεργούμενα θαλασσινά θα μπορούσαν να είναι η λύση για τις ελλείψεις τροφίμων. Η CULT και η Pearlita είναι αφοσιωμένα στη συμβολή εφικτών λύσεων που έχουν τις ρίζες τους στην κυτταρική γεωργία και καλλιεργούμενες εναλλακτικές λύσεις στην παγκόσμια κρίση της αλυσίδας εφοδιασμού τροφίμων.

Η CULT είχε ανακοινώσει την επένδυσή της στην Pearlita τον Απρίλιο του 2022, αφού γοητεύτηκε από τις καινοτόμες λύσεις της επιχείρησης και πρότεινε εναλλακτικές λύσεις για την κατανάλωση στρειδιών από τον ωκεανό.   . Επενδύοντας στρατηγικά στην Pearlita, η CULT αύξησε τη συμμετοχή της στο μέλλον των θαλασσινών με βάση τα κύτταρα, η οποία ευθυγραμμίζεται με τους στόχους της να βοηθήσει στην εμπορευματοποίηση της κυτταρικής γεωργίας στην παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού τροφίμων.

Σχόλιο Διοίκησης

“Είμαστε εντυπωσιασμένοι και περήφανοι για την επιτυχημένη παραγωγή της Pearlita του πρώτου της πρωτότυπου καλλιεργημένου στρειδιού. Η δέσμευση της Pearlita να κάνει τον κόσμο καλύτερο και να κάνει τον ρόλο της στην αύξηση της επισιτιστικής ασφάλειας του κόσμου είναι ενθαρρυντική καθώς έχουμε τους ίδιους στόχους”, δήλωσε ο Lejjy Gafour , Διευθύνων Σύμβουλος της CULT. “Η Pearlita κάνει σπουδαία βήματα για να προωθήσει την παραγωγή καλλιεργημένων θαλασσινών σε μαζική κλίμακα. Μας τροφοδοτεί η θετική συνεισφορά που κάνει η ομάδα τους στη βιομηχανία κυτταρικής γεωργίας”, πρόσθεσε ο κ. Gafour.

Σχετικά με την CULT Food Science

Η CULT Food Science Corp. είναι μια καινοτόμος επενδυτική πλατφόρμα με αποκλειστική εστίαση στην κυτταρική γεωργία που προωθεί την ανάπτυξη καινοτόμων τεχνολογιών για να παρέχει μια βιώσιμη, περιβαλλοντική και ηθική λύση στην παγκόσμια κρίση της παραγωγής εργοστασίων. Το πρώτο στο είδος του στη Βόρεια Αμερική , το CULT Food Science στοχεύει να προσφέρει σε μεμονωμένους επενδυτές πρωτοφανή έκθεση στις πιο καινοτόμες νεοφυείς επιχειρήσεις, ιδιωτικές ή σε πρώιμο στάδιο καλλιεργημένου κρέατος, γαλακτοκομικών προϊόντων με βάση τα κύτταρα και άλλες εταιρείες καλλιέργειας τροφίμων σε όλο τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο