Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
15.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Επιστήμη: Δημιουργήθηκε υποαλλεργικό ασπράδι αυγού!

ΑρχικήΝέαΤεχνολογία ΤροφίμωνΕπιστήμη: Δημιουργήθηκε υποαλλεργικό ασπράδι αυγού!
spot_img

Χρησιμοποιώντας τεχνολογία επεξεργασίας γονιδιώματος, οι ερευνητές παρήγαγαν ένα αυγό χωρίς την πρωτεΐνη που προκαλεί αλλεργίες. 

Ερευνητές ανέπτυξαν ένα αυγό κοτόπουλου που μπορεί να είναι ασφαλές για άτομα με αλλεργίες στο ασπράδι. Οι αλλεργίες στα αυγά κοτόπουλου είναι μια από τις πιο συχνές αλλεργίες στα παιδιά.   Αν και τα περισσότερα παιδιά ξεπερνούν αυτή την αλλεργία μέχρι την ηλικία των 16 ετών, κάποια εξακολουθούν να έχουν αλλεργία στα αυγά και στην ενήλικη ζωή. Οι αλλεργίες στο ασπράδι αυγού μπορούν να προκαλέσουν μια ποικιλία συμπτωμάτων, όπως έμετο, κράμπες στο στομάχι, αναπνευστικά προβλήματα, κνίδωση και πρήξιμο και ορισμένα άτομα με αλλεργίες στο ασπράδι αυγού δεν μπορούν να λάβουν ορισμένα εμβόλια κατά της γρίπης.

Χρησιμοποιώντας τεχνολογία επεξεργασίας γονιδιώματος, οι ερευνητές παρήγαγαν ένα αυγό χωρίς την πρωτεΐνη που προκαλεί αλλεργίες στο ασπράδι αυγού. Αυτή η πρωτεΐνη, που ονομάζεται ωοβλεννοειδές, αντιπροσωπεύει περίπου το 11% του συνόλου της πρωτεΐνης στα ασπράδια αυγών.Επειδή μερικοί άνθρωποι είναι εξαιρετικά αλλεργικοί στη συγκεκριμένη πρωτεΐνη, ακόμη και μικρές ποσότητες ωοβλεννοειδούς μπορεί να προκαλέσουν αντίδραση.

Η έρευνα που περιγράφει λεπτομερώς το προφίλ ασφάλειας των τροφίμων αυτού του τροποποιημένου αυγού, που ονομάζεται OVM-knockout, αναλύθηκε λεπτομερώς σε μια εργασία που δημοσιεύτηκε στο Food and Chemical Toxicology.

Προκειμένου να αναπτυχθούν τα αυγά “OVM-knockout”, οι ερευνητές χρειάστηκε να ανιχνεύσουν και να εξαλείψουν την ωοβλεννοειδική πρωτεΐνη στα ασπράδια των αυγών. Τα TALEN (ένζυμα περιορισμού που αναγνωρίζουν συγκεκριμένες αλληλουχίες DNA και τις σπάνε ή τις κόβουν) κατασκευάστηκαν για να στοχεύουν ένα κομμάτι RNA που ονομάζεται εξόνιο 1, το οποίο κωδικοποιεί συγκεκριμένες πρωτεΐνες.  Τα αυγά που παράγονται από αυτή την τεχνική στη συνέχεια δοκιμάστηκαν για να διασφαλιστεί ότι δεν υπήρχε ωοβλεννοειδική πρωτεΐνη, μεταλλαγμένη ωοβλεννοειδική πρωτεΐνη ή άλλα αποτελέσματα εκτός στόχου. Τα αυγά είχαν την επιθυμητή μετάλλαξη μετατόπισης πλαισίου, η οποία είναι μια μετάλλαξη που δημιουργείται με την εισαγωγή ή τη διαγραφή βάσεων νουκλεοτιδίων σε ένα γονίδιο και κανένα από αυτά δεν εξέφραζε ώριμες ωοβλεννοειδείς πρωτεΐνες.

Προς το παρόν, οι ερευνητές έχουν διαπιστώσει ότι τα μεταλλαγμένα αυγά είναι λιγότερο αλλεργιογόνα από τα τυπικά αυγά και μπορούν να χρησιμοποιηθούν με ασφάλεια σε θερμικά επεξεργασμένα τρόφιμα που μπορούν να φάνε οι ασθενείς με αλλεργία στα αυγά. «Η επόμενη φάση της έρευνας θα είναι η αξιολόγηση των φυσικών ιδιοτήτων και της καταλληλότητας επεξεργασίας των OVM-knockout αυγών και η επιβεβαίωση της αποτελεσματικότητάς τους μέσω κλινικών δοκιμών», δήλωσε ο στών που μοιάζουν με ενεργοποιητές μεταγραφής πλατίνας (TALENs)», δήλωσε ο Ryo Ezaki, επίκουρος καθηγητής στο Graduate School of Integrated Sciences for Life στο Πανεπιστήμιο της Χιροσίμα της Ιαπωνίας.. «Θα συνεχίσουμε να διεξάγουμε περαιτέρω έρευνα για την πρακτική εφαρμογή αυγών με μειωμένη αλλεργία».

Για να διαβάσετε τη μελέτη πατήστε ΕΔΩ.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο