Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
18.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Οι επιπτώσεις στις ελλείψεις πρώτων υλών στη Βιομηχανία τροφίμων… σε αριθμούς

ΑρχικήΝέαΟι επιπτώσεις στις ελλείψεις πρώτων υλών στη Βιομηχανία τροφίμων... σε αριθμούς
spot_img

Η συνεχιζόμενη οικονομική κρίση, η κλιματική αλλαγή και άλλοι παράγοντες, οδηγούν τις βιομηχανίες τροφίμων να διακόψουν την προμήθεια ορισμένων πρώτων υλών.

Όλο αυτό, έχει ως αντίκτυπο την αναδιαμόρφωση της συνταγής πολλές φορές, ακόμα και την πλήρη διακοπή ορισμένων προϊόντων, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα.

Όπως αναφέρει το foodprocessing, η έρευνα αυτή σε περισσότερα από 300 στελέχη του κλάδου Consumer Packaged Goods (CPG) από την TraceGains, μια υπηρεσία πληροφοριών συστατικών, έδειξε ότι τα ζητήματα της αλυσίδας εφοδιασμού βρίσκονται στην απόλυτη κορυφή των ανησυχιών των εμπλεκομένων.

Συστατικά που είτε δεν είναι διαθέσιμα είτε έχουν γίνει πολύ ακριβά έχουν αναγκάσει τις εταιρείες CPG σε διάφορες αλλαγές στην παραγωγή:

  • Το 37% δήλωσε ότι είχε τροποποιήσει τα σκευάσματα για 20 ή περισσότερα από τα προϊόντα του. Ένα άλλο 25% έκανε τροποποιήσεις για 6 έως 19.
  • Το 65% δήλωσε ότι αναγκάστηκε να αυξήσει τις τιμές τα τελευταία δύο χρόνια.
  • Σχεδόν το 50% σταμάτησε εντελώς την παραγωγή ορισμένων προϊόντων και ένα άλλο 46% ομολόγησε ότι δεν μπόρεσε να συμβαδίσει με τη ζήτηση των καταναλωτών.

Οι ερωτηθέντες ακολουθούν μια ποικιλία στρατηγικών για την αντιμετώπιση της κατάστασης, συμπεριλαμβανομένης της επέκτασης των δικτύων προμηθευτών (69%) και της αλλαγής ή της εξάλειψης των προσφορών προϊόντων (41%).

«Ως καταναλωτές, αισθανόμαστε τον πόνο των ζητημάτων της αλυσίδας εφοδιασμού κάθε φορά που βγαίνουμε από ένα παντοπωλείο», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της TraceGains, Gary Nowacki. «Αυτή η έρευνα ρίχνει φως στο πρόβλημα απευθείας από την οπτική γωνία μιας μάρκας CPG και επιτρέπει σε άλλες εταιρείες τροφίμων και ποτών να γνωρίζουν ότι δεν είναι μόνες τους σε αυτόν τον αγώνα».

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η Οδύσσεια μίας μικρής ελληνικής επιχείρησης από την αγκύλωση των Εθνικών αρχών – Του Δημήτρη Γεωργαντέλη

Το ''παιχνίδι'' με την τεράστια διαφορά στο ανώτατο επιτρεπτό όριο της κουμαρίνης σε παραδοσιακά και μη κουλουράκια κανέλας!

Ηλεκτρονικό τσιγάρο: Κίνδυνος έκθεσης των εφήβων σε τοξικό μόλυβδο και ουράνιο σύμφωνα με μελέτη

Τα ευρήματα υπογραμμίζουν την ανάγκη εφαρμογής κανονισμών και προσπαθειών πρόληψης με πρωταρχικό στόχο τους εφήβους.

Ποια τρόφιμα έχουν τα περισσότερα βαρέα μέταλλα και ποια χώρα μας “στέλνει” τα πιο πολλά

Συγκριτική μελέτη μεταξύ των έξι κορυφαίων βαρέων μετάλλων που εμπλέκονται στις κοινοποιήσεις RASFF της ΕΕ από το 2000 έως τος 2022.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα