Παρασκευή, 27 Δεκεμβρίου, 2024
10.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Πάγος στο κρασί: Πότε και πως δεν αλλοιώνει τη γεύση

ΑρχικήΝέαΤεχνολογία ΤροφίμωνΠάγος στο κρασί: Πότε και πως δεν αλλοιώνει τη γεύση
spot_img

Το μοναδικό hack του tik- tok που δίνει τη λύση.

   Ο πάγος στο κρασί είναι μια τάση που αναμφισβήτητα επικρατεί, και παράλληλα ένα αμφιλεγόμενο θέμα μεταξύ των ειδικών του κρασιού. Ορισμένοι μάλιστα υποστηρίζουν πως σε κάποιες περιπτώσεις έχει λόγο ύπαρξης.

    Τελευταία, ο Αμερικανός σεφ με δύο αστέρια Michelin, David Chang, μιλώντας στο podcast του, παραδέχτηκε ότι όποτε βάζει πάγο στο κρασί του «έχει γεύση χρυσού», αλλά παρ’ όλα αυτά νιώθει ότι έχει κάνει «κάτι φρικτά λάθος». Εν τω μεταξύ, ο Alex James, ο μπασίστας των Blur που έγινε αγρότης, έχει τροφοδοτήσει μια συζήτηση λανσάροντας ένα νέο αφρώδες κρασί, που ονομάζεται Britpop, το οποίο συνιστά να σερβίρεται με πάγο όταν έχει πολύ ζέστη.

   Η Victoria Moore, συγγραφέας του βιβλίου The Wine Dine Dictionary με τις περισσότερες πωλήσεις και βραβεία, μοιράζεται τις γνώσεις της για το κρασί στο TheTelegraph δίνοντας, μεταξύ άλλων, πέντε συμβουλες.

1. Εάν το ροζέ ή ένα φθηνό λευκό είναι πολύ ζεστό, μπορεί να προστεθεί πάγος.

2. Ο πάγος λειτουργεί καλύτερα με τα πιο «δροσερά» στυλ κρασιού ενώ δεν προτείνεται με chardonnay.

3. Βάλτε αρκετό πάγο καθώς ο πολύς πάγος θα παγώσει το ποτό πιο άμεσα χωρίς να το αραιώσει. Μόλις το κρασί κρυώσει, μπορείτε να αφαιρέσετε τον πάγο εκτός εάν πίνετε αρκετά γρήγορα.

4. Ο πάγος με το κόκκινο κρασί θέλει προσοχή, καθώς μπορεί να ενισχύσει την καθαρή φρουτώδη γεύση του κρασιού ή μπορεί να ενισχύσει τις τανίνες κάνοντας το μη ελκυστικό. Δυστυχώς αν δεν δοκιμάστε δεν θα ξέρετε ποιο από τα δυο είναι.

5. Με οτιδήποτε μπορεί να θεωρηθεί καλό κρασί, ένα καλό μπορντό, για παράδειγμα, ή ένα παλιό κλαρέ, κινδυνεύει να χαλάσει αν προσθέσετε πάγο. Είναι καλύτερα να εξετάσετε εναλλακτικές μεθόδους ψύξης.

    Μιας και αναφερθήκαμε στις μεθόδους, ίσως η πιο αποτελεσματική μέθοδος που χρησιμοποιούν και τα εστιατόρια, χωρίς να πέσετε στην παγίδα “πάγος ή όχι”, είναι μια σαμπανιέρα ή ένα δοχείο μισό πάγο μισό νερό. Έτσι θα διατηρείται το κρασί παγωμένο. Άλλη μια λύση για άμεσο πάγωμα, εάν δεν έχετε πολύ χρόνο στη διάθεση σας, είναι η κατάψυξη. Θέλει προσοχή όμως να μην αφήσετε το μπουκάλι για πολλή ώρα στην κατάψυξη γιατί θα καταλήξετε με θρύψαλα και παγάκια κρασιού παντού.

   Ένα hack TikTok που θα μπορούσε κάλλιστα να είναι το επόμενο καλύτερο πράγμα για πάγωμα του κρασιού. Γεμίστε μια παγοθήκη με κρασί και βάλτε τα παγάκια σε αυτό που σκοπεύετε να πιείτε. Έτσι θα διατηρείται το κρασί παγωμένο χωρίς να έχει αραιωθεί από τον πάγο. Καλή σας απόλαυση!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Coca Cola: Ανάκληση 28 εκατομμυρίων αναψυκτικών λόγω σοβαρού κινδύνου – 80 επιθεωρητές εν δράσει

Η μεγαλύτερη ανάκληση των τελευταίων 25 ετών στην Αυστρία που επηρέασε 18 χώρες.

Έκκληση προς την αλλαντοβιομηχανία: Μειώστε τα συντηρητικά για να αυξήστε την ασφάλεια – Προτεινόμενες λύσεις    

Τα μέτρα που προτείνουν ερευνητές για τη μείωση του κινδύνου λιστερίωσης στα τρόφιμα.

Κίνδυνος ασφυξίας από παιδικά ζελεδάκια! Πωλούνται και στην Ελλάδα

Η λίστα των προϊόντων που ανακαλούνται, μερικά από τα οποία πωλούνται και στην Ελλάδα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο