Παρασκευή, 12 Αυγούστου, 2022
25 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τι είναι το δίκτυο απάτης τροφίμων

ΑρχικήΝέαΤι είναι το δίκτυο απάτης τροφίμων
spot_img

cibum team


Το Δίκτυο Τροφίμων Απάτης είναι ένα δίκτυο που αποτελείται από την Επιτροπή, τον Οργανισμό Συνεργασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την επιβολή του νόμου (europol), τους οργανισμούς-συνδέσμους που ορίζονται από τα κράτη μέλη και, κατά περίπτωση, τη μονάδα δικαστικής συνεργασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Eurojust).

Η συνεργασία μεταξύ αξιωματούχων με γνώση της ΕΕ σχετικά με την αγροδιατροφική αλυσίδα, αστυνομικούς και τελωνειακούς υπαλλήλους με ανακριτικές εξουσίες, δικαστές και εισαγγελείς είναι υψίστης σημασίας είτε σε εθνικό επίπεδο είτε σε επίπεδο ΕΕ.

Από το 2013, τα κράτη μέλη της ΕΕ και ορισμένες άλλες ευρωπαϊκές χώρες (Ελβετία, Νορβηγία και Ισλανδία) ανταλλάσσουν πληροφορίες και συνεργάζονται σε θέματα όπου αντιμετωπίζουν παραβιάσεις της κοινοτικής νομοθεσίας για τη γεωργική διατροφική αλυσίδα διασυνοριακού χαρακτήρα. Βοηθά τα κράτη μέλη της ΕΕ και ορισμένες άλλες ευρωπαϊκές χώρες να εργαστούν σύμφωνα με τους κανόνες που ορίζονται στον επίσημο κανονισμό ελέγχου .

Το δίκτυο της ΕΕ για την απάτη τροφίμων επιτρέπει τη συνδρομή και το συντονισμό της επικοινωνίας μεταξύ των αρμόδιων αρχών και, ιδίως, τη μετάδοση και τη λήψη αιτήσεων βοήθειας. Οι αρμόδιοι σύνδεσμοι υποχρεούνται να ανταλλάσσουν πληροφορίες που είναι απαραίτητες για την επαλήθευση της συμμόρφωσης με τη νομοθεσία της ΕΕ για τη γεωργική τροφική αλυσίδα με τους ομολόγους τους και, σε ορισμένες περιπτώσεις, με την Επιτροπή, όπου τα αποτελέσματα των επίσημων ελέγχων απαιτούν δράση σε περισσότερες από μία χώρες. Το Δίκτυο ΕΕ για την Απάτη Τροφίμων συνεργάζεται στενά με το Κέντρο Γνώσης της ΕΚ για την Απάτη Τροφίμων, το οποίο παρέχει εμπειρογνωμοσύνη στην επιστήμη των τροφίμων, συμπεριλαμβανομένης της έρευνας για την αυθεντικότητα και την ποιότητα των τροφίμων που παρέχονται στην ΕΕ.

Το Δίκτυο Τροφίμων Απάτης της ΕΕ συμμετέχει επίσης σε κοινές επιχειρήσεις με τον Οργανισμό Συνεργασίας για την Επιβολή του Δικαίου (Europol) της Ευρωπαϊκής Ένωσης με στόχο ψεύτικα και κατώτερα τρόφιμα και ποτά και παραποιημένα φυτοφάρμακα.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img

Must read

Η σήψη μπορεί να είναι μια δαπανηρή συνέπεια των τροφιμογενών ασθενειών – Στην κορυφή Shigella και Τοξόπλασμα

Μερικές φορές οι τροφιμογενείς λοιμώξεις από βακτήρια, ιούς ή παράσιτα μπορούν να οδηγήσουν σε σήψη, οδηγώντας σε σοβαρές και δυνητικά θανατηφόρες επιπλοκές.

Καινοτομία: Ήρθε η πρώτη στον κόσμο ανακυκλώσιμη χάρτινη συσκευασία για κατεψυγμένα τρόφιμα

Η εταιρεία Parkside συνεργάστηκε με την αλυσίδα super market Iceland για να παραδώσει μία από τις πρώτες χάρτινες ανακυκλώσιμες λύσεις συσκευασίας στον κόσμο για κατεψυγμένα τρόφιμα.

Τέλος η “περίοδος χάριτος” για το διοξείδιο του τιτανίου – Πότε ένα τρόφιμο μπορεί να περιέχει το πρόσθετο;

Ο κανονισμός (ΕΕ) 2022/63 περιλάμβανε μια εξάμηνη μεταβατική περίοδο, ώστε να δοθεί χρόνος στις επιχειρήσεις τροφίμων να καταργήσουν σταδιακά τη χρήση αυτού του προσθέτου τροφίμων, η οποία έληξε στις 7 Αυγούστου 2022.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα