Παρασκευή, 12 Αυγούστου, 2022
25 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

HΠΑ: Σαλμονέλα σε τυρί brie με κάσιους. Πέντε δηλητηριάσεις

ΑρχικήΝέαHΠΑ: Σαλμονέλα σε τυρί brie με κάσιους. Πέντε δηλητηριάσεις
spot_img

cibum team

Ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι ερευνούν ένα νέο ξέσπασμα σαλμονέλας που συνδέεται με το τυρί brie της εταιρείας  Jule’s Foods. Η εταιρεία έχει ήδη ξεκινήσει την ανάκληση όλων των προϊόντων της.

 Σύμφωνα με τον FDA πέντε άνθρωποι έχουν συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης μετά από την κατανάλωση τυριού brie με κάσιους.

Στην ανακοίνωση ανάκλησης των προϊόντων της, η εταιρείας Jule’s αναφέρει: «Μέχρι σήμερα, ο FDA έχει επιβεβαιώσει την παρουσία σαλμονέλας σε προϊόντα brie που περιέχουν κάσιους. Συνεργαζόμαστε με το FDA για να απομονώσουμε την πηγή του παθογόνου σε δείγματα που συλλέχθηκαν από το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας της Καλιφόρνια. Η Jule’s Foods εκδίδει αυτήν την ανάκληση σε σχέση με το ξέσπασμα της σαλμονέλας που ερευνάται από το FDA και το CDC».

Η εταιρεία της Καλιφόρνιας ανέστειλε τις δραστηριότητές της ενώ βοηθά το FDA στην έρευνα για την πηγή της μόλυνσης.

Η Jule’s Foods διανέμει τα ανακληθέντα προϊόντα κυρίως σε ανεξάρτητα καταστήματα παντοπωλείων στο Αρκάνσας, Καλιφόρνια, Κολοράντο, Κονέκτικατ, Φλόριντα, Λουιζιάνα, Μέριλαντ, Μινεσότα, Νεβάδα Νέα Υόρκη, Νιου Τζέρσεϋ, Οχάιο, Όρεγκον, Πενσυλβάνια, Ρόουντ Άιλαντ, Τενεσί και Τέξας, καθώς και απευθείας στους καταναλωτές σε εθνικό επίπεδο.

Η εταιρεία προτρέπει τους καταναλωτές να ελέγξουν τα σπίτια τους για τα προϊόντα και να τα πετάξουν ή να τα επιστρέψουν στον τόπο αγοράς. 

Η δημητηρίαση από σαλμονέλα

Τα τρόφιμα που έχουν μολυνθεί με βακτήρια της σαλμονέλας συνήθως δεν φαίνονται, μυρίζουν και δεν αλλοιώνουν τη γεύση. Οποιοσδήποτε μπορεί να αρρωστήσει με μόλυνση από σαλμονέλα. Τα βρέφη, τα παιδιά, οι ηλικιωμένοι και τα άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο σοβαρής ασθένειας επειδή το ανοσοποιητικό τους σύστημα είναι εύθραυστο, σύμφωνα με το CDC.

Όποιος έχει φάει προϊόντα που έχουν ανακληθεί και έχει αναπτύξει συμπτώματα μόλυνσης από σαλμονέλα θα πρέπει να ζητήσει ιατρική βοήθεια. Τα άρρωστα άτομα πρέπει να ενημερώσουν τους γιατρούς τους για την πιθανή έκθεση σε βακτηρίδια σαλμονέλας, επειδή απαιτούνται ειδικές εξετάσεις για τη διάγνωση της σαλμονέλωσης. Τα συμπτώματα μόλυνσης από σαλμονέλα μπορούν να μιμηθούν άλλες ασθένειες, που συχνά οδηγούν σε εσφαλμένη διάγνωση.

Τα συμπτώματα της λοίμωξης από σαλμονέλα μπορεί να περιλαμβάνουν διάρροια, κράμπες στην κοιλιά και πυρετό εντός 12 έως 72 ωρών μετά την κατανάλωση μολυσμένης τροφής. Διαφορετικά, οι υγιείς ενήλικες είναι συνήθως άρρωστοι για τέσσερις έως επτά ημέρες. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ωστόσο, η διάρροια μπορεί να είναι τόσο σοβαρή που οι ασθενείς χρειάζονται νοσηλεία.

 

Ηλικιωμένοι ενήλικες, παιδιά, έγκυες γυναίκες και άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, όπως καρκινοπαθείς, είναι πιο πιθανό να αναπτύξουν σοβαρή ασθένεια και σοβαρές, μερικές φορές απειλητικές για τη ζωή καταστάσεις.

 

Μερικοί άνθρωποι μολύνονται χωρίς να αρρωστήσουν ή να εμφανίσουν συμπτώματα. Ωστόσο, ενδέχεται να εξαπλώσουν τις λοιμώξεις σε άλλους.

Πηγή:foodsafetynews 

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img

Must read

Η σήψη μπορεί να είναι μια δαπανηρή συνέπεια των τροφιμογενών ασθενειών – Στην κορυφή Shigella και Τοξόπλασμα

Μερικές φορές οι τροφιμογενείς λοιμώξεις από βακτήρια, ιούς ή παράσιτα μπορούν να οδηγήσουν σε σήψη, οδηγώντας σε σοβαρές και δυνητικά θανατηφόρες επιπλοκές.

Καινοτομία: Ήρθε η πρώτη στον κόσμο ανακυκλώσιμη χάρτινη συσκευασία για κατεψυγμένα τρόφιμα

Η εταιρεία Parkside συνεργάστηκε με την αλυσίδα super market Iceland για να παραδώσει μία από τις πρώτες χάρτινες ανακυκλώσιμες λύσεις συσκευασίας στον κόσμο για κατεψυγμένα τρόφιμα.

Τέλος η “περίοδος χάριτος” για το διοξείδιο του τιτανίου – Πότε ένα τρόφιμο μπορεί να περιέχει το πρόσθετο;

Ο κανονισμός (ΕΕ) 2022/63 περιλάμβανε μια εξάμηνη μεταβατική περίοδο, ώστε να δοθεί χρόνος στις επιχειρήσεις τροφίμων να καταργήσουν σταδιακά τη χρήση αυτού του προσθέτου τροφίμων, η οποία έληξε στις 7 Αυγούστου 2022.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα