Δευτέρα, 15 Αυγούστου, 2022
23.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

ΥπΑΑΤ: Στόχος, το ελληνικό ελαιόλαδο, να αποτελεί την πρώτη επιλογή για κάθε καταναλωτή παγκοσμίως

ΑρχικήΝέαΥπΑΑΤ: Στόχος, το ελληνικό ελαιόλαδο, να αποτελεί την πρώτη επιλογή για κάθε καταναλωτή παγκοσμίως
spot_img

cibum team

   Σε τροχιά χάραξης συνεκτικής και ολοκληρωμένης πολιτικής για την ελαιοκομία, με τη συνεργασία και συνέργεια όλων των εμπλεκομένων με τον κλάδο, βρίσκεται το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, όπως γνωστοποίησε ο αρμόδιος υπουργός, Σπήλιος Λιβανός.

«Στόχος μας είναι το ελληνικό ελαιόλαδο, να αποτελεί την πρώτη επιλογή για κάθε καταναλωτή παγκοσμίως, τόσο για την υψηλή διατροφική του αξία, όσο και για τη γεύση του», επισήμανε ο ίδιος χαρακτηριστικά στη διάρκεια της διαδικτυακής του τοποθέτησης στο 2ο Διεθνές Συνέδριο Ελιάς του Κέντρου Ελιάς «Krinos» – Perrotis College με τίτλο «Ελαιοκομικός τομέας: Αναζητώντας την καινοτομία – ανακαλύπτοντας νέες τάσεις».

Πάντως, όπως επισήμανε «για να μείνει ζωντανή η ελαιοκομία στη χώρα μας, στο ολοένα και αυξανόμενο ανταγωνιστικό περιβάλλον και τη συνεχή βελτίωση της ποιότητας των σχετικών παραγόμενων προϊόντων από άλλες χώρες, οφείλει διαρκώς να ανανεώνεται και να καινοτομεί. Αυτό είναι ένα στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε Δεν υπάρχει κανέναν περιθώριο εφησυχασμού, ούτε στο κράτος, ούτε στους παραγωγούς».

Εκφράζοντας τη βεβαιότητά του ότι το προαναφερόμενο στοίχημα μπορεί να κερδηθεί, ο κ. Λιβανός αναγνώρισε ότι «ο δρόμος είναι μακρύς και απαιτητικός» και διαβεβαίωσε ότι «η προσπάθειά μας εντάσσεται σε έναν ευρύτερο στρατηγικό στόχο που έχουμε θέσει».

Στο πλαίσιο αυτό, περιγράφοντας τις κινήσεις που έχουν σχεδιαστεί, ο κ. Λιβανός σημείωσε ότι προτεραιότητα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αποτελεί η διατύπωση και τεκμηρίωση ενός ολοκληρωμένου προγράμματος για την ελληνική διατροφή και τα ελληνικά προϊόντα, και επισήμανε ότι «το ελαιόλαδο και η ελιά βεβαίως κατέχουν κεντρική θέση ανάμεσα σε αυτά». Όπως υπογράμμισε, «είναι εθνική μας επιλογή η προστασία και ανάδειξη των ελληνικών προϊόντων και μέσω αυτών των αξιών μας και του ίδιου του πολιτισμού μας».

Υπογραμμίζοντας ότι οι προκλήσεις είναι πολλές, ο κ. Λιβανός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ανάγκη αναβάθμισης της ποιότητας των ελληνικών προϊόντων, ενίσχυσης της εξωστρέφειας, καλλιέργειας με πιο φιλοπεριβαλλοντική διάσταση, εξασφάλισης δίκαιων και σταθερότερων εισοδημάτων για τους αγρότες, μεγαλύτερης διαφάνειας σε όλη την αλυσίδα ων παραγόμενων προϊόντων, εντατικοποίηση των ελέγχων, επενδύσεις στους τομείς έρευνας, καινοτομίας και ψηφιοποίησης, και ορθής διαχείριση φυσικών πόρων. «Αυτά τα ζητήματα πρέπει να μας απασχολούν διαρκώς», τόνισε.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Λιβανός σημείωσε ότι η Ελλάδα συγκαταλέγεται διεθνώς στους κορυφαίους ελαιοπαραγωγούς και τονίζοντας «αυτό εμείς το ξέρουμε πολύ καλά», ξεκαθάρισε «θέλουμε όμως να το μάθουν και όλοι σε όλο τον κόσμο και κυριολεκτώ σε αυτό. Στόχος μας είναι να γίνει σε κάθε αγορά του εξωτερικού το ελληνικό ελαιόλαδο συνώνυμο της ποιότητας».

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img

Must read

Ο “πόλεμος” του μπαλσάμικου: Η Ιταλία μηνύει τη Σλοβενία για το παραδοσιακό ξύδι

Η Ιταλία κινεί διαδικασίες για να μονοπωλήσει και να διεκδικήσει την αυθεντικότητα του παραδοσιακού ξιδιού της και να υπερασπιστεί τον όρο «βαλσάμικο ξύδι της Μόντενα».

Η EFSA διατυπώνει συστάσεις για τη βελτίωση της καλής διαβίωσης των εκτρεφόμενων χοίρων

Η EFSA δημοσίευσε επιστημονική γνώμη σχετικά με την καλή μεταχείριση των χοίρων στην εκμετάλλευση, η πρώτη από τις διάφορες γνωμοδοτήσεις σχετικά με την καλή μεταχείριση των ζώων που θα εκδοθεί το επόμενο έτος στο πλαίσιο της στρατηγικής «Από το αγρόκτημα στο πιάτο».

Η σηψαιμία μπορεί να είναι μια δαπανηρή συνέπεια των τροφιμογενών ασθενειών – Στην κορυφή Shigella και Τοξόπλασμα

Μερικές φορές οι τροφιμογενείς λοιμώξεις από βακτήρια, ιούς ή παράσιτα μπορούν να οδηγήσουν σε σήψη, οδηγώντας σε σοβαρές και δυνητικά θανατηφόρες επιπλοκές.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα