Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
15.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Το σουβλάκι δεν αποτελεί πλέον φθηνή επιλογή – Πόσο έχει φτάσει λόγω των ανατιμήσεων και του πολέμου

ΑρχικήΝέαΚαταναλωτήςΤο σουβλάκι δεν αποτελεί πλέον φθηνή επιλογή - Πόσο έχει φτάσει λόγω των ανατιμήσεων και του πολέμου
spot_img

Ο πόλεμος στη Ουκρανία έχει προκαλέσει ελλείψεις σε πολλά βασικά προϊόντα με συνέπεια την “βίαιη” αύξηση της τιμής τους. Οι ανατιμήσεις σε πρώτες ύλες και στην ενέργεια που είχαν ήδη κάνει την εμφάνισή τους πριν τον πόλεμο τώρα γιγαντώθηκαν.

Όπως δήλωσε στο κανάλι OPEN ιδιοκτήτρια ψητοπωλείου το κόστος της ενέργειας έχει τετραπλασιαστεί με αποτέλεσμα οι λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος να φτάνουν τις 10.000 € και στο αέριο τις 6.000 €. Εντυπωσιακή όμως είναι και η αύξηση στην τιμή του ηλιέλαιου, το οποίο πέρυσι τέτοια εποχή, κόστιζε για τις επιχειρήσεις 11 € τα δέκα κιλά. Πριν τον πόλεμο πλήρωναν 16 € για την ίδια ποσότητα και τώρα δέκα μέρες μετά τον πόλεμο, ένα δεκάλιτρο μπουκάλι ηλιέλαιου κοστίζει 26 €!

Ταυτόχρονα έχουν ανέβει και οι τιμές χονδρικής στο κρέας κατά 25-30%. Κάποια καταστήματα κρατάνε όσο μπορούν τις αυξήσεις για τον καταναλωτή σε χαμηλά επίπεδα, άλλα όμως… του δίνουν και καταλαβαίνει.

Σε μερικά σουβλατζίδικα η τιμή στο σουβλάκι σήμερα έχει φτάσει για το τυλιχτό 3,90 € και για το καλαμάκι 3 € με συνέπεια να μην αποτελούν πλέον μία φθηνή επιλογή για τους μη έχοντες. Δηλαδή για μία οικογένεια τεσσάρων ατόμων που συνήθως παραγγέλνει 4 τυλιχτά και 4 καλαμάκια ο λογαριασμός μαζί με αναψυκτικά και πατάτες σίγουρα θα ξεπεράσει τα 35 ευρώ! Μάλιστα κύκλοι της αγοράς υποστηρίζουν ότι είμαστε ακόμα στην αρχή και πως ενδέχεται η τιμή του παραδοσιακού ελληνικού εδέσματος να αυξηθεί περαιτέρω…

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο