ΑρχικήΝέαΤουρισμός: κρίσιμη η εξέλιξη των εμβολιασμών στην χώρα μας

Τουρισμός: κρίσιμη η εξέλιξη των εμβολιασμών στην χώρα μας

cibum team

Πολύ κρίσιμη για την τουριστική βιομηχανία της Ελλάδας καταγράφεται η εξέλιξη των εμβολιασμών στη χώρα μας, με την πολιτική ηγεσία του τουρισμού να σημειώνει ότι δεν μπορούμε να οραματιστούμε το μέλλον αν δεν θωρακίσουμε το παρόν, όπως χαρακτηριστικά είπε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, από το βήμα της εκδήλωσης του ΞΕΕ και του υπουργείου Τουρισμού: “Η επόμενη μέρα του Ελληνικού Ξενοδοχείου, αξιοποιώντας τα χρηματοδοτικά μέσα”. Μάλιστα ο κ. Θεοχάρης συμπλήρωσε ότι δεν πρέπει να υπάρχει εφησυχασμός, αν δεν επιτευχθεί 70% ανοσία.

   «Φοβάμαι ότι υπάρχουν πολλοί ακόμη οι οποίοι δεν έχουν αντιληφθεί ότι από την ταχύτερη δυνατή πρόοδο των εμβολιασμών εξαρτάται το φετινό καλοκαίρι για τον ελληνικό Τουρισμό. Η προστασία της υγείας με τη συμβολή όλων μας είναι το απαραίτητο υπόβαθρο, πάνω στο οποίο μπορεί να κτιστεί στέρεα το μέλλον του ξενοδοχειακού και του τουριστικού κλάδου στην Ελλάδα», σημείωσε ο κ. Θεοχάρης.

- Advertisement -

   Υπό το πρίσμα αυτό και ο πρόεδρος του ΞΕΕ, Αλέξανδρος Βασιλικός, δεν θέλησε να κάνει καμία πρόβλεψη για την εξέλιξη της τουριστικής χρονιάς φέτος. Από την πλευρά της, η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη -αφού με τη σειρά της στάθηκε στη σημασία του εμβολιασμού για την εξέλιξη της τουριστικής χρονιάς- υπογράμμισε ότι μετά και το άνοιγμα της αγγλικής αγοράς, σε συνδυασμό με τις αγορές της Γερμανίας, της Πολωνίας, της Αμερικής μπορούν να υπάρξουν καλά αποτελέσματα στο τέλος της φετινής χρονιάς.

   Η σημερινή εκδήλωση του ΞΕΕ και του υπουργείου Τουρισμού έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς παρουσιάζονται τα ευρήματα από 4 έρευνες που απασχολούν την ξενοδοχειακή βιομηχανία της χώρας. Η πρώτη έχει να κάνει με την αειφορία, η δεύτερη με την προσβασιμότητα, η τρίτη με την απασχόληση και η τέταρτη με την τεχνολογία.

- Advertisement -

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Μπισκότα: Μελέτη εντόπισε σε όλα τα δείγματα ακρυλαμίδιο, ουσία με πιθανές καρκινογόνες επιδράσεις – Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο

Η μελέτη εντόπισε ακρυλαμίδιο σε όλα τα δείγματα και συνύπαρξη πολλών διαφορετικών μυκοτοξινών σχεδόν στο σύνολο των προϊόντων.

Γνωστά πατατάκια σε μεγάλα σούπερ μάρκετ: Επιστημονική ανάλυση και αξιολόγηση κινδύνου 30 προϊόντων από διεθνείς μάρκες

Τι έδειξαν οι αναλύσεις 30 εμπορικών σνακ πατάτας για γλυκοαλκαλοειδή, κατανάλωση και πιθανό κίνδυνο για παιδιά.

Frozen yogurt ή παγωτό; Ποιο επηρεάζει λιγότερο το σάκχαρο

Η διατροφική εικόνα των δύο δημοφιλών γλυκών δεν είναι τόσο απλή όσο φαίνεται