Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου, 2023
13.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

TÜV HELLAS: Σεμινάριο Environmental Monitoring – Περιβαλλοντικοί έλεγχοι στην βιομηχανία τροφίμων

ΑρχικήΝέαTÜV HELLAS: Σεμινάριο Environmental Monitoring - Περιβαλλοντικοί έλεγχοι στην βιομηχανία τροφίμων
spot_img

cibum team

Με εισηγήτρια την κ. Αθανασία Δουκαλέτση BRC Aproved Trainer, οTÜV HELLAS διοργανώνει μονοήμερο σεμινάριο στις 25 Οκτωβρίου, σχετικά με τους περιβαλλοντικούς ελέγχους οι οποίοι θα εντοπίζουν τους πιθανούς μικροβιολογικούς κινδύνους στον χώρο παραγωγής και στους χώρους όπου υπάρχει ασυσκεύαστο προϊόν σε μια Βιομηχανία Παραγωγής Τροφίμων.

Επιπρόσθετα θα αναλυθούν διαφορετικές μέθοδοι δειγματοληψίας και τα βασικά στοιχεία της διαδικασίας διορθωτικών ενεργειών. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο σε επιχειρήσεις που εφαρμόζουν ένα πλάνο περιβαλλοντικών ελέγχων που πρέπει να ικανοποιεί τις απαιτήσεις του προτύπου BRC Global Standard for Food Safety Issue 8, FSSC v5.1 και IFS v7. 

Το σεμινάριο απευθύνεται σε Επιθεωρητές (εσωτερικούς και εξωτερικούς) Συστημάτων Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων, Συμβούλους Επιχειρήσεων, Προσωπικό από το τμήμα Ποιότητας και Ποιοτικού Ελέγχου και, Υπευθύνους Εργαστηρίων ποιοτικού Ελέγχου Τροφίμων.

Στο τέλος του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα έχουν αποκομίσει τις βασικές γνώσεις και θα είναι σε θέση να κατανοήσουν τις απαιτήσεις του προτύπου BRC Issue 8 , και βασικά στοιχεία ενός προγράμματος περιβαλλοντικών ελέγχων όπως την ανάλυση επικινδυνότητας, τα σημεία δειγματοληψίας, τους μικροοργανισμούς-στόχους, τις μεθόδους ανάλυσης, την συχνότητα δειγματοληψίας, την καθιέρωση ορίων ελέγχου, τις κατάλληλες διορθωτικές ενέργειες και επαλήθευση και επικύρωση του προγράμματος.

Επίσης θα μπορούν να αναγνωρίσουν και να περιγράψουν τους  μικροοργανισμούς- στόχους, να κατανοήσουν τις διαφορετικές μεθόδους δειγματοληψίας, να αναλάβουν  τις κατάλληλες διορθωτικές ενέργειες σε περίπτωση μη αναμενόμενων αποτελεσμάτων και να καταρτίσουν ένα πρόγραμμα περιβαλλοντικών ελέγχων το οποίο ικανοποιεί τις απαιτήσεις των αναγνωρισμένων από το GFSI προτύπων για την Ασφάλεια των Τροφίμων και τις απαιτήσεις της Ορθής Πρακτικής στην Βιομηχανία Τροφίμων.

Στο τέλος του σεμιναρίου θα υλοποιηθεί μία εργασία από τους συμμετέχοντες, η οποία εφόσον συγκεντρώσει βαθμολογία >75%, θα οδηγήσει στην λήψη επίσημου πιστοποιητικού επιτυχούς παρακολούθησης BRC Approved.  

Για πληροφορίες και εγγραφές πατήστε ΕΔΩ

Δείτε επίσης:

Ξενοδοχεία-εστιατόρια: Το νέο ΦΕΚ για τη μείωση σπατάλης τροφίμων και υλικών συσκευασίας  

“Διαφημίσεις με ανθυγιεινά τρόφιμα βομβαρδίζουν τα παιδιά μας”

Eρευνητές του ΜΙΤ ανέπτυξαν νέα μέθοδο για να απομακρύνουν τον μόλυβδο από το νερό

Κρέας Σκύλου: Προς απαγόρευση η κατανάλωση του στη Νότια Κορέα 

Η Nespresso στα δικαστήρια: έχασε στη διαμάχη για την κατοχύρωση του σχήματος της κάψουλας 

 Η Nestlé ανακαλεί 13 τόνους κατεψυγμένες πίτσες πεπερόνι DiGiorno  

Οι νέες προοπτικές της βιομηχανίας τροφίμων από τις αντιβακτηριακές και αντιμυκητιακές ιδιότητες των μπαχαρικών 

Αλλαντίαση (botulism): Η σημασία της εκπαίδευσης των καταναλωτών 

Lidl: Κατάρτιση με μισθό – Καινοτόμο πρόγραμμα εκπαίδευσης και εργασίας 

Οι Ιταλοί φοβούνται το… ελληνικό ακτινίδιο 

Με νέες συσκευασίες και όνομα τα προϊόντα Uncle Ben’s στην ελληνική αγορά  

Food fraud: οδηγίες συμμόρφωσης από το FSSC22000 

Ακολουθήστε μας στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Βιολογικά προϊόντα: Μόνο με πιστοποίηση οι εξαγωγές στις ΗΠΑ – Διευκρινήσεις από την  TÜV AUSTRIA Hellas

Η Μ. Αγαπητού της TÜV AUSTRIA Hellas, παραθέτει βήμα βήμα τις νέες προϋποθέσεις και διαδικασίες που απαιτούνται για τις εξαγωγές βιολογικών προϊόντων στις ΗΠΑ.

Σοκ: 30% αυξήθηκε το κόστος παρασκευής πίτσας Μαργαρίτα στην Ιταλία

Σύμφωνα με τον μηνιαίο δείκτη Pizza Margherita Index του Bloomberg.

EFSA: Μεγάλη μείωση της ανώτερης ανεκτής ημερήσιας πρόσληψης σεληνίου – Προκαλεί τριχόπτωση!

Από 300 μg/ημέρα πάει στα 255 μg/ημέρα - H αλωπεκία επιλέχθηκε από την ομάδα της EFSA ως το κρίσιμο τελικό σημείο στο οποίο βασίζεται ένα UL για το σελήνιο.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα