Τρίτη, 11 Μαρτίου, 2025
18.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η Nestlé ανακαλεί 13 τόνους κατεψυγμένες πίτσες πεπερόνι DiGiorno

ΑρχικήΝέαΗ Nestlé ανακαλεί 13 τόνους κατεψυγμένες πίτσες πεπερόνι DiGiorno
spot_img

cibum team

Η Nestlé ανακαλεί περίπου 13 τόνους κατεψυγμένες πίτσες πεπερόνι του DiGiorno μετά από μπέρδεμα στις συσκευασίες με πίτα που περιέχει τρία είδη κρέατος αλλά και πρωτεΐνη σόγιας η οποία μπορεί να προκαλέσει αλλεργική αντίδραση.

Πρόκειται για άλλη μια περίπτωση λανθασμένης επισήμανσης (mislabeling) που θέτει σε κίνδυνο την υγεία συγκεκριμένων κατηγοριών καταναλωτών.

- Advertisement -

Σύμφωνα με την Daily Mail, τα κουτιά με τις κατεψυγμένες πίτσες πεπερόνι DiGiorno, περιείχαν στην πραγματικότητα πίτα με τριών ειδών κρέας, αλλά και πρωτεΐνη σόγιας, κάτι που δεν αναγραφόταν στην επισήμανση των συσκευασιών μέσα στις οποίες κατέληξαν από λάθος.

Η πρωτεΐνη σόγιας είναι γνωστό αλλεργιογόνο που μπορεί να προκαλέσει βλάβη στην ανθρώπινη υγεία, και η Nestle παραδέχτηκε το σφάλμα της ανακαλώντας 12,642 τόνους του προϊόντος.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της Υπηρεσίας Ασφάλειας και Επιθεώρησης Τροφίμων του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ που εκδόθηκε την Κυριακή, το επικίνδυνο αυτό σφάλμα αντιλήφθηκε ένας καταναλωτής οποίος ενημέρωσε  ενημέρωσε τη Nestle, οδηγώντας σε ανάκληση του προϊόντος σε εθνικό επίπεδο το περασμένο Σάββατο.

Η Υπηρεσία Ασφάλειας και Επιθεώρησης Τροφίμων του USDA κάλεσε τους καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί τα συγκεκριμένα προϊόντα, να μην τα καταναλώσουν.

 

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Συναγερμός για δημοφιλή κρέμα της L’Oreal που περιέχει καρκινογόνο βενζόλιο

Φυσικό συστατικό της βενζίνης και του καπνού του τσιγάρου, το βενζόλιο μπορεί να  προκαλέσει λευχαιμία  

Η κλιματική αλλαγή αυξάνει την παρουσία καρκινογόνων μυκοτοξινών στα τρόφιμα – Έκθεση του ΕΟΠ

Επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής που οδηγούν σε αυξημένη έκθεση σε επιβλαβείς τοξίνες

Ανακοινώθηκε το θέμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Ασφάλειας Τροφίμων: «Η επιστήμη στην πράξη»

Το θέμα και η εκστρατεία της παγκόσμιας ημέρας ασφάλειας τροφίμων 2025.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο