Τρίτη, 6 Ιουνίου, 2023
22.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ελληνο-Αμερικανικό Επιμελητήριο: Συνέδριο για τις επιχειρηματικές ευκαιρίες

ΑρχικήΝέαΕλληνο-Αμερικανικό Επιμελητήριο: Συνέδριο για τις επιχειρηματικές ευκαιρίες
spot_img

cibum team

Οι προκλήσεις και οι ευκαιρίες της βιωσιμότητας στο αστικό περιβάλλον, θα παρουσιαστούν στο 19ο ετήσιο Συνέδριο Εταιρικής Υπευθυνότητας που διοργανώνει το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, στις 30 Σεπτεμβρίου 2021 σε υβριδική μορφή, με τίτλο “Citizen Sustain: Building a Better Urban Future”.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, η πανδημία μας αναγκάζει να εστιάσουμε με την αίσθηση του κατεπείγοντος σε θέματα βιωσιμότητας, προεξέχουσας της κλιματικής κρίσης και να τα συνδέσουμε με τις αναπτυξιακές πολιτικές. Ταυτόχρονα, τα ίδια θέματα βιωσιμότητας δημιουργούν μοναδικές επιχειρηματικές ευκαιρίες, οδηγώντας την παγκόσμια ευθυγράμμιση της επιχειρηματικότητας και του τρόπου διάθεσης των χρηματοδοτικών πόρων.

Στόχος του συνεδρίου είναι να εκκινήσει ένα δυναμικό δημόσιο διάλογο που θα επανεξετάσει υπάρχουσες συμβατικές πεποιθήσεις σχετικά με το τι εμπεριέχει η έννοια της βιωσιμότητας, προβάλλοντας νέες τάσεις, αντιλήψεις και ιδέες που θα καθορίσουν τον επαναπροσδιορισμό της αειφορίας στην αστική ζωή, στη μετά-Covid-19 εποχή.

Ο τίτλος του συνεδρίου “Citizen Sustain” (αειφόρος πολίτης) αναδεικνύει τη θεματολογία του συνεδρίου που παρουσιάζεται σε τέσσερις κύριους πυλώνες: Κοινωνική ανθεκτικότητα, μετασχηματισμός της αστικής μετακίνησης, αστικό φυσικό περιβάλλον και αλληλεπίδραση τεχνολογίας – ζωής.

Η επιτάχυνση υλοποίησης της Πράσινης Συμφωνίας για την καταπολέμηση της κλιματικής κρίσης, και την ενίσχυση της κυκλικής οικονομίας, η κοινωνική βιωσιμότητα και συμπερίληψη, η φιλοσοφία ESG και η σύνδεση δράσεων με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ (SDGs), η βιώσιμη κινητικότητα, η πρόσβαση στην τεχνολογία για εξ αποστάσεων εκπαίδευση και εργασία, η αρμονική διασύνδεση πολιτών και πολιτείας, η ανάδειξη της κουλτούρας των πόλεων, η καταπολέμηση της σπατάλης τροφίμων, το δημογραφικό πρόβλημα, ο μετασχηματισμός του φυσικού, κοινωνικού και ψηφιακού περιβάλλοντος του αστικού ιστού, είναι θέματα τα οποία θα απασχολήσουν το συνέδριο, συνεχίζοντας το διάλογο με την πολιτεία, τους φορείς, τις επιχειρήσεις και την κοινωνία των πολιτών.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Προσφορές και εκπτώσεις στο λιανεμπόριο: Ένας “θανάσιμος” κίνδυνος για επιχειρήσεις και καταναλωτές

Οι παρατεταμένες προσφορές και εκπτώσεις είναι ζημιογόνες για την αντίληψη των καταναλωτών, το μέλλον μιας επιχείρησης αλλά και του ίδιου του λιανεμπορίου.

Σκάνδαλο: Εταιρείες κολοσσοί γνώριζαν αλλά απέκρυπταν τους κινδύνους από τα PFAS!

Devil they Knew: Συγκάλυψη εδώ και πολλές δεκαετίες των κινδύνων των PFAS από τις εταιρείες παραγωγής αποκαλύπτει έρευνα.

Προσοχή: Μικροπλαστικά στα τρόφιμα από τις σανίδες κοπής!

Επιστημονική μελέτη προσδιορίζει τις πλαστικές σανίδες κοπής ως μια ουσιαστική πηγή μικροπλαστικών στα τρόφιμα, η οποία απαιτεί προσοχή.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα