Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
26.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η Nestlé ανακαλεί 13 τόνους κατεψυγμένες πίτσες πεπερόνι DiGiorno

ΑρχικήΝέαΗ Nestlé ανακαλεί 13 τόνους κατεψυγμένες πίτσες πεπερόνι DiGiorno
spot_img

cibum team

Η Nestlé ανακαλεί περίπου 13 τόνους κατεψυγμένες πίτσες πεπερόνι του DiGiorno μετά από μπέρδεμα στις συσκευασίες με πίτα που περιέχει τρία είδη κρέατος αλλά και πρωτεΐνη σόγιας η οποία μπορεί να προκαλέσει αλλεργική αντίδραση.

Πρόκειται για άλλη μια περίπτωση λανθασμένης επισήμανσης (mislabeling) που θέτει σε κίνδυνο την υγεία συγκεκριμένων κατηγοριών καταναλωτών.

Σύμφωνα με την Daily Mail, τα κουτιά με τις κατεψυγμένες πίτσες πεπερόνι DiGiorno, περιείχαν στην πραγματικότητα πίτα με τριών ειδών κρέας, αλλά και πρωτεΐνη σόγιας, κάτι που δεν αναγραφόταν στην επισήμανση των συσκευασιών μέσα στις οποίες κατέληξαν από λάθος.

Η πρωτεΐνη σόγιας είναι γνωστό αλλεργιογόνο που μπορεί να προκαλέσει βλάβη στην ανθρώπινη υγεία, και η Nestle παραδέχτηκε το σφάλμα της ανακαλώντας 12,642 τόνους του προϊόντος.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της Υπηρεσίας Ασφάλειας και Επιθεώρησης Τροφίμων του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ που εκδόθηκε την Κυριακή, το επικίνδυνο αυτό σφάλμα αντιλήφθηκε ένας καταναλωτής οποίος ενημέρωσε  ενημέρωσε τη Nestle, οδηγώντας σε ανάκληση του προϊόντος σε εθνικό επίπεδο το περασμένο Σάββατο.

Η Υπηρεσία Ασφάλειας και Επιθεώρησης Τροφίμων του USDA κάλεσε τους καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί τα συγκεκριμένα προϊόντα, να μην τα καταναλώσουν.

 

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ελλάδα: 4 στα 10 τυροκομεία στη Θεσσαλία και τα Γρεβενά δεν παστεριώνουν σωστά το γάλα! Τι αποκάλυψαν έλεγχοι του ΕΦΕΤ

\Σχεδόν τέσσερις στα δέκα εγκαταστάσεις μεταποίησης γάλακτος δεν παστεριώνουν σωστά το γάλα όπως διαπιστώθηκε μετά από ελέγχους του ΕΦΕΤ σε Γρεβενά και Θεσσαλία.

Τροφική δηλητηρίαση από παγωτό

Πως θα καταλάβετε ότι το παγωτό σας έχει χαλάσει.

Σάλος με το Μεταλλικό Νερό: Μόλις 4 από τα 18 δείγματα δεν είχαν ίχνη φυτοφαρμάκων!

Οι εταιρείες δηλώνουν άγνοια και ρίχνουν την ευθύνη στις κρατικές υπηρεσίες που ορίζουν περιορισμένους ελέγχους για πολύ συγκεκριμένα φυτοφάρμακα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα