Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου, 2023
13.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η Nestlé ανακαλεί 13 τόνους κατεψυγμένες πίτσες πεπερόνι DiGiorno

ΑρχικήΝέαΗ Nestlé ανακαλεί 13 τόνους κατεψυγμένες πίτσες πεπερόνι DiGiorno
spot_img

cibum team

Η Nestlé ανακαλεί περίπου 13 τόνους κατεψυγμένες πίτσες πεπερόνι του DiGiorno μετά από μπέρδεμα στις συσκευασίες με πίτα που περιέχει τρία είδη κρέατος αλλά και πρωτεΐνη σόγιας η οποία μπορεί να προκαλέσει αλλεργική αντίδραση.

Πρόκειται για άλλη μια περίπτωση λανθασμένης επισήμανσης (mislabeling) που θέτει σε κίνδυνο την υγεία συγκεκριμένων κατηγοριών καταναλωτών.

Σύμφωνα με την Daily Mail, τα κουτιά με τις κατεψυγμένες πίτσες πεπερόνι DiGiorno, περιείχαν στην πραγματικότητα πίτα με τριών ειδών κρέας, αλλά και πρωτεΐνη σόγιας, κάτι που δεν αναγραφόταν στην επισήμανση των συσκευασιών μέσα στις οποίες κατέληξαν από λάθος.

Η πρωτεΐνη σόγιας είναι γνωστό αλλεργιογόνο που μπορεί να προκαλέσει βλάβη στην ανθρώπινη υγεία, και η Nestle παραδέχτηκε το σφάλμα της ανακαλώντας 12,642 τόνους του προϊόντος.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της Υπηρεσίας Ασφάλειας και Επιθεώρησης Τροφίμων του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ που εκδόθηκε την Κυριακή, το επικίνδυνο αυτό σφάλμα αντιλήφθηκε ένας καταναλωτής οποίος ενημέρωσε  ενημέρωσε τη Nestle, οδηγώντας σε ανάκληση του προϊόντος σε εθνικό επίπεδο το περασμένο Σάββατο.

Η Υπηρεσία Ασφάλειας και Επιθεώρησης Τροφίμων του USDA κάλεσε τους καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί τα συγκεκριμένα προϊόντα, να μην τα καταναλώσουν.

 

Ακολουθήστε μας στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Βιολογικά προϊόντα: Μόνο με πιστοποίηση οι εξαγωγές στις ΗΠΑ – Διευκρινήσεις από την  TÜV AUSTRIA Hellas

Η Μ. Αγαπητού της TÜV AUSTRIA Hellas, παραθέτει βήμα βήμα τις νέες προϋποθέσεις και διαδικασίες που απαιτούνται για τις εξαγωγές βιολογικών προϊόντων στις ΗΠΑ.

Σοκ: 30% αυξήθηκε το κόστος παρασκευής πίτσας Μαργαρίτα στην Ιταλία

Σύμφωνα με τον μηνιαίο δείκτη Pizza Margherita Index του Bloomberg.

EFSA: Μεγάλη μείωση της ανώτερης ανεκτής ημερήσιας πρόσληψης σεληνίου – Προκαλεί τριχόπτωση!

Από 300 μg/ημέρα πάει στα 255 μg/ημέρα - H αλωπεκία επιλέχθηκε από την ομάδα της EFSA ως το κρίσιμο τελικό σημείο στο οποίο βασίζεται ένα UL για το σελήνιο.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα