Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
15.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

ΒΕΑ: Γιατί καθυστερεί το πόρισμα του ΥΠΑΑΤ για το Nutriscore;

ΑρχικήΝέαΒΕΑ: Γιατί καθυστερεί το πόρισμα του ΥΠΑΑΤ για το Nutriscore;
spot_img

Πυρά από το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών εναντίον του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για το Nutriscore

Η μελλοντική καθιέρωση στην Ευρώπη, του προωθούμενου συστήματος επισήμανσης τροφίμων “Nutriscore” και οι επιπτώσεις του στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις των κλάδων διατροφής και ιδιαιτέρως της μεσογειακής διατροφής, συζητήθηκαν στη συνάντηση, αντιπροσωπείας του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών με την Χαρά Καφαντάρη, βουλευτή Δυτικής Αθήνας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αναπληρώτρια τομεάρχη Πολιτικής Προστασίας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρο της ειδικής μόνιμης επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής.

   Σε ανακοίνωση του ΒΕΑ υπογραμμίζεται ότι, παρά την σύσταση συμβουλευτικής επιτροπής από το αρμόδιο υπουργείο, τον Απρίλιο του 2021 και τη δέσμευση για έγκαιρη έκδοση πορίσματος, ως σήμερα δεν έχει διατυπωθεί πόρισμα, ή συγκεκριμένη ενιαία θέση για τη στρατηγική της χώρας μας. 
 
Υπενθυμίζεται ότι το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο, έχει ηγηθεί από το 2021 μιας κίνησης παραγωγικών φορέων, που έχουν ζωτικά συμφέροντα για το θέμα αυτό, η οποία ονομάστηκε “Πρωτοβουλία για ένα αποτελεσματικό σύστημα διατροφικής εκπαίδευσης” και συνυπογράφει ένα Κείμενο Θέσεων, με το Επιμελητήριο Λακωνίας, την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων, την ΓΣΕΒΕΕ και 13 παραγωγικούς φορείς – συνδέσμους και καταναλωτικές οργανώσεις. Στόχος τους είναι, η υιοθέτηση στρατηγικής, για την ορθή ενημέρωση των καταναλωτών, σχετικά με την υγιεινή διατροφή, αλλά, κυρίως και άμεσα, για την διαμόρφωση μιας ενιαίας εθνικής θέσης, προκειμένου να αποτραπεί η εφαρμογή ενός παραπλανητικού συστήματος αξιολόγησης των τροφίμων. 

   Η συνάντηση με την κ. Καφαντάρη, όπως αναφέρει το ΒΕΑ, είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους εκπροσώπους του επιμελητηρίου, αφού επιπλέον συζητήθηκαν και τα ιδιαίτερα προβλήματα των μικρομεσαίων, βιοτεχνικών επιχειρήσεων, όσον αφορά στο κόστος ενέργειας, στην αύξηση των τιμών των πρώτων υλών, την στήριξη των τεχνικών επαγγελμάτων και στην ανάγκη παραγωγικής ανασυγκρότησης στο πρωτογενή τομέα και στη μεταποίηση. 
 

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο