Σάββατο, 28 Δεκεμβρίου, 2024
8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ο διαβήτης συνδέεται άμεσα με πόνους στη μέση και τη σπονδυλική στήλη

ΑρχικήΝέαΥγείαΟ διαβήτης συνδέεται άμεσα με πόνους στη μέση και τη σπονδυλική στήλη
spot_img

Ο διαβήτης τύπου 2 αλλάζει τη συμπεριφορά των δίσκων στη σπονδυλική στήλη.

Ο πόνος στη μέση είναι μια κύρια αιτία αναπηρίας, που συχνά σχετίζεται με εκφύλιση του μεσοσπονδύλιου δίσκου. Τα άτομα με διαβήτη τύπου 2 αντιμετωπίζουν υψηλότερο κίνδυνο για οσφυαλγία και προβλήματα που σχετίζονται με τον δίσκο. Ωστόσο, οι ακριβείς μηχανισμοί του εκφυλισμού του δίσκου παραμένουν ασαφείς. Η διερεύνηση των εμβιομηχανικών ιδιοτήτων του μεσοσπονδύλιου δίσκου είναι ζωτικής σημασίας για την κατανόηση της νόσου και την ανάπτυξη αποτελεσματικών στρατηγικών για τη διαχείριση του πόνου στη μέση.

 Αυτό προσπάθησε να διερευνήσει μια ομάδα μηχανικών και ιατρών από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια του Σαν Ντιέγκο, το UC Davis, το UCSF και το Πανεπιστήμιο της Γιούτα. Μετά από πειράματα σε πειραματόζωα κατέληξε στο συμπέρασμα πως ο διαβήτης τύπου 2 μεταβάλλει τη συμπεριφορά των δίσκων στη σπονδυλική στήλη, καθιστώντας τους πιο άκαμπτους και προκαλεί επίσης την αλλαγή του σχήματος των δίσκων νωρίτερα από το κανονικό. Ως αποτέλεσμα, η ικανότητα του δίσκου να αντέχει την πίεση διακυβεύεται.

Οι ερευνητές συνέκριναν δίσκους από υγιείς αρουραίους με αυτούς από αρουραίους με διαβήτη τύπου 2. Οι υγιείς αρουραίοι έδειξαν ότι τα ινίδια κολλαγόνου περιστρέφονται και τεντώνονται όταν οι δίσκοι συμπιέζονται, επιτρέποντας στον δίσκο να διαχέει αποτελεσματικά την ενέργεια. Στους διαβητικούς αρουραίους, ο τρόπος με τον οποίο οι σπονδυλικοί δίσκοι διαχέουν την ενέργεια υπό συμπίεση είναι σημαντικά μειωμένος: ο διαβήτης μειώνει την περιστροφή και το τέντωμα των ινιδίων κολλαγόνου, υποδεικνύοντας μια μειωμένη ικανότητα χειρισμού της πίεσης.

Τα ευρήματα παρέχουν νέα εικόνα για τους πιθανούς μηχανισμούς που υποκρύπτουν τη βλάβη του ιστού του δίσκου που σχετίζεται με το διαβήτη και μπορεί να ενημερώσουν την ανάπτυξη προληπτικών και θεραπευτικών στρατηγικών για αυτήν την εξουθενωτική κατάσταση.

Η ομάδα δημοσίευσε τα ευρήματά της στο τεύχος Δεκεμβρίου 2023 του PNAS Nexus 

https://academic.oup.com/pnasnexus/article/2/12/pgad363/7342234?utm_source=etoc&utm_campaign=pnasnexus&utm_medium=email

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Σκόρδο – Κρεμμύδι: Επιστήμονες εφιστούν προσοχή στο τσιγάρισμα – Δημιουργούνται βλαβερές ενώσεις

Νέα μελέτη αποκαλύπτει ότι το σκόρδο και τα κρεμμύδια περιέχουν χημικές ουσίες, που μπορούν να μετατραπούν σε τρανς λιπαρά όταν μαγειρεύονται σε υψηλές θερμοκρασίες.

Coca Cola: Ανάκληση 28 εκατομμυρίων αναψυκτικών λόγω σοβαρού κινδύνου – 80 επιθεωρητές εν δράσει

Η μεγαλύτερη ανάκληση των τελευταίων 25 ετών στην Αυστρία που επηρέασε 18 χώρες.

Έκκληση προς την αλλαντοβιομηχανία: Μειώστε τα συντηρητικά για να αυξήστε την ασφάλεια – Προτεινόμενες λύσεις    

Τα μέτρα που προτείνουν ερευνητές για τη μείωση του κινδύνου λιστερίωσης στα τρόφιμα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο