Τετάρτη, 26 Μαρτίου, 2025
15 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Υγεία

Ποια πρόσθετα τροφίμων προκαλούν αλλεργική αντίδραση

Σήμερα περισσότερο από ποτέ οι άνθρωποι υποφέρουν από αλλεργίες και τα πρόσθετα τροφίμων είναι μία από τις αιτίες.

“Ασιατική λάμψη” : Το φαινόμενο εκτεταμένης δυσανεξίας στο αλκοόλ και η σχέση του με το… ρύζι

Πως η εξημέρωση του ρυζιού σχετίζεται με τη δυσανεξία στο αλκοόλ;

Τι γίνεται με την βιταμίνη D; Είναι ή όχι επικίνδυνη για την υγεία μας;

Γιατί η Γαλλία την κατατάσσει στους ενδοκρινικούς διαταράκτες και απαιτεί ειδική επισήμανση στα τρόφιμα που την περιέχουν.

Η κατανάλωση σόγιας προκαλεί καρκίνο του μαστού;

Μία ογκολόγος και μία ειδική διατροφολόγος ξεκαθαρίζουν τι θα πρέπει να προσέχουμε στην κατανάλωση σόγιας.

Χοιρινό: Γιατί δεν το τρώμε μισοψημένο rare ή medium rare;

Σε αντίθεση με το μοσχαρίσιο κρέας που μπορεί να καταναλωθεί μισοψημένο ή και σχεδόν ωμό το χοιρινό αν δεν ψηθεί καλά εγκυμονεί σοβαρό κίνδυνο.

Παπαρουνόσπορος στο ψωμί: Νόμιζαν ότι έκανε χρήση ναρκωτικών και της πήραν το παιδί

Η προσθήκη παπαρουνόσπορου στο ψωμί έχει προκαλέσει, εκτός από δηλητηριάσεις, ανακλήσεις και προειδοποιήσεις και ακραία περιστατικά.

Οι Έλληνες πάσχουν από το “σύνδρομο νυχτερινής διατροφής” – Ευρήματα μελέτης

Αξιολόγηση Συνδρόμου Νυχτερινής Διατροφής και Κιρκάδιου Ρυθμού σε Δείγμα Ελλήνων ενηλίκων.

Ποιες τροφικές δηλητηριάσεις είναι θανατηφόρες

Ποιοι είναι οι παθογόνοι μικροοργανισμοί στα τρόφιμα, που έχουν σοβαρές έως απειλητικές για τη ζωή επιπτώσεις.

Αλλεργία και δυσανεξία στο αλκοόλ

Πως εμφανίζονται οι δύο αντιδράσεις του οργανισμού μετά την κατανάλωση αλκοόλ - Σε τι διαφέρουν.

Σταματάει η καρδιά μας όταν φτερνιζόμαστε;

Η συγκοπή του φτερνίσματος και το φυσικό "reset".

Δυνητικά θανάσιμοι κίνδυνοι λόγω εμετού μετά την κατανάλωση αλκοόλ

Γιατί κάνουμε εμετό όταν πιούμε πολύ αλκοόλ;

Αποτελέσματα ελέγχων Νοεμβρίου για φυτοφάρμακα σε ελληνικά φρούτα και λαχανικά

Σε ποιο τρόφιμο βρέθηκε υπέρβαση υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων με πιθανό κίνδυνο για τους καταναλωτές.

Η άγνωστη αιτία πίσω από το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου

Το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου που ταλαιπωρεί πολύ κόσμο μπορεί να αναπτυχθεί μετά από τροφική δηλητηρίαση όπως η σαλμονέλωσ

Πόσο κόκκινο κρέας ”σηκώνει” ο ανθρώπινος οργανισμός;

Από τη μία το κόκκινο κρέας περιέχει σημαντικά θρεπτικά για την υγεία συστατικά, από την άλλη όμως οι αρνητικές επιπτώσεις του στην υγεία έχουν αποδειχθείς πολλάκις από την επιστήμη.

Χυμός παντζάρι: Οφέλη και κίνδυνοι

Αυξάνεται η ζήτηση και κατανάλωση χυμού από παντζάρι λόγω των ευεργετικών για την υγεία ιδιοτήτων του, αλλά τι λέει η επιστήμη;

Αλάτι και Έλληνες: Νέα μελέτη για τη σχέση “πάθους” και άγνοιας κινδύνου

Για πρώτη φορά μελέτη διερευνά τη συσχέτιση μεταξύ της πρόσληψης αλατιού με βάση αναλύσεις ούρων και της αυτοαναφερόμενης γνώσης, στάσης και συμπεριφοράς σχετικά με το αλάτι.

Ο Covid επιστρέφει – Σύσταση για χρήση μάσκας στις εορταστικές εκδηλώσεις

Τα κρούσματα Covid-19 αυξάνονται και οι μάσκες επανέρχονται.

Διάρροια: το απόλυτο σύμπτωμα της λοίμωξης του γαστρεντερικού συστήματος

Τροφικές λοιμώξεις από τα βακτηρίδια Salmonella, Shigella, Campylobacter και Escherichia coli O157:H7 οδηγούν σε διάρροια.

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Στείλτε μας τα δικά σας Δελτία Τύπου και Ανακοινώσεις

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img

Must read

Σόγια και προϊόντα σόγιας : Επίσημη προειδοποίηση για σοβαρό κίνδυνο – Σύσταση να μην προσφέρεται και χρησιμοποιείται σε εστιατόρια!

Οι υγειονομικές αρχές της Γαλλίας συνιστούν την αποφυγή προϊόντων σόγιας από τη μαζική εστίαση

Εσείς γνωρίζετε πόσα γλυκαντικά καταναλώνετε; Τα απογοητευτικά αλλά και αποκαλυπτικά ευρήματα μελέτης

Το κόλπο της βιομηχανίας τροφίμων για να μην φαίνεται ότι ξεπερνά το νομοθετημένα όρια για την παρουσία γλυκαντικών, αλλά και να επιτυγχάνει ένα βέλτιστο γευστικό προφίλ
spot_img

Ροή Ενημέρωσης