Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Υγεία

Κρούσμα σπογγώδους εγκεφαλοπάθειας σε εργαστηριακό περιβάλλον στη Γαλλία

Ανακοίνωση του ECDC για εργαστηριακή έκθεση σε μεταδοτική σπογγώδη εγκεφαλοπάθεια.

Νέα μελέτη: Τα αναψυκτικά διαίτης συνδέονται με κίνδυνο κολπικής μαρμαρυγής

Ανάλυση σε δεδομένα υγείας για περισσότερους από 200.000 ενήλικες ηλικίας 37-73 ετών.

Για πρώτη φορά: O FDA εγκρίνει ισχυρισμό υγείας ότι το γιαούρτι μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο διαβήτη!

Ο πρώτος ισχυρισμός υγείας που συνδέει το γιαούρτι  με μειωμένο κίνδυνο διαβήτη τύπου 2.

Ανατροπή: Η απώλεια βάρους συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο καρκίνου!

Μελέτη για διαγνώσεις καρκίνου μετά από πρόσφατη απώλεια βάρους.

Μόνο 4 στους 10 Ευρωπαίους διαιτολόγους έχουν γνώσεις σχετικά με τα πρεβιοτικά – Υποτιμούν τη σημασία της μικροχλωρίδας του εντέρου!

Διαδικτυακή έρευνα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας των Ενώσεων Διαιτολόγων (EFAD).

Τα εξαιρετικά επεξεργασμένα τρόφιμα συνδέονται με πάνω από 32 σοβαρές ασθένειες!

Δεδομένα υγείας και τρόπου ζωής 10 εκατομμυρίων ανθρώπων έδειξαν πως η υψηλότερη έκθεση σε εξαιρετικά επεξεργασμένα τρόφιμα σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο 32 σοβαρών επιπτώσεων στην υγεία.

Συνταρακτικά τα νέα στοιχεία για την παχυσαρκία που ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας

Πάνω από 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι το 2022 ήταν παχύσαρκοι!

“Ozempic των φτωχών”: Αυστηρή προειδοποίηση για τη νέα μόδα

Τι λένε οι ειδικοί για την επικίνδυνη νέα τάση.

Ενημέρωση για αλλεργιογόνα σε εστιατόρια: Υπερβολή ή υπαρκτός κίνδυνος θανάτου;

To 50% των Βρετανών θεωρούν τις τροφικές αλλεργίες "υπερβολή" - Ανάγκη ευαισθητοποίησης των εστιατορίων.

Το πρόσθετο τροφίμων που υπάρχει παντού, συνδέεται με καρκίνο – Νέα μελέτη φέρνει τα πάνω-κάτω στη βιομηχανία τροφίμων

Μελέτη σε 92.000 καταναλωτές, συνδέει κοινό πρόσθετο τροφίμων με υψηλότερο κίνδυνο καρκίνου μαστού και προστάτη!

Σπανάκι: Ο “κόντρα” ρόλος του – Κατηγορείται για πέτρα στα νεφρά και για αίσθηση “κιμωλίας” στα δόντια

Τι έχει το σπανάκι που δίνει περίεργη αίσθηση στα δόντια και συμβάλει στον σχηματισμό πέτρας στα νεφρά.

«Αγκινάρα… αγάπη μου» – Νέα μελέτη αποθεώνει την αγκινάρα και τα πολλαπλά οφέλη της στην υγεία

Μια επιστημονική επισκόπηση των οφελών της αγκινάρας, των υποπροϊόντων της και των συμπληρωμάτων διατροφής που περιέχουν αγκινάρα.

Γιατί Ζυγοί και Σκορπιοί έχουν λιγότερες πιθανότητες να κολλήσουν γρίπη – Επιστημονική μελέτη

Τα παιδιά που γεννήθηκαν τον Οκτώβριο είναι λιγότερο πιθανό να νοσήσουν από γρίπη!

Ερευνητές ανακάλυψαν ισχυρό βότανο κατά της οστεοπόρωσης

Οι ενώσεις στο θηλυκό ginseng (κινέζικη αγγελική) θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε νέες θεραπείες για την οστεοπόρωση. Με το διαρκώς αυξανόμενο προσδόκιμο ζωής έρχεται η...

Προβιοτικά και κατάθλιψη: Τι έδειξε ανασκόπηση Ελλήνων ερευνητών

Οι επιδράσεις των προβιοτικών στη θεραπεία του άγχους και της κατάθλιψης: Μια ολοκληρωμένη ανασκόπηση των κλινικών δοκιμών 2014–2023.

Ερευνητές συνιστούν προσοχή στην χρήση στοματικού διαλύματος λόγω συσχέτισης με καρδιομεταβολικά νοσήματα

Το στοματικό διάλυμα αλλάζει το μικροβίωμα του εντέρου και μειώνει την απορρόφηση θρεπτικών συστατικών.

EFSA: Αποτελέσματα μελετών για τις επιπτώσεις από τη υψηλή πρόσληψη σιδήρου

Προπαρασκευαστικές εργασίες για την επικαιροποίηση των ανεκτών ανώτερων επιπέδων πρόσληψης σιδήρου.

Αγρότες: Συμπτώματα κατάθλιψης και αυτοκτονίες από την ζοφερή οικονομική προοπτική

Οι αγρότες αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας καθώς βρίσκονται αντιμέτωποι με μεγάλες οικονομικές δυσκολίες.

Χημικά PFAS στο αίμα αξιωματούχων των Βρυξελλών!

Με μία εντυπωσιακή πρωτοβουλία αναλύσεων αίματος, ΜΚΟ θέλησαν να τονίσουν την παρουσία των «για πάντα χημικά» και να προωθήσουν την καθολική απαγόρευσή τους.

Η επαναδημοσίευση άρθρων και ειδήσεων από άλλους ιστοτόπους διέπεται από την αρχή της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων.

Στείλτε μας τα δικά σας Δελτία Τύπου και Ανακοινώσεις

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ελαιόλαδο: “Πόρτα” από την EFSA σε ισχυρισμό υγείας για μείωση της χοληστερόλης

Η Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων αξιολόγησε εάν ισχύει ο ισχυρισμός υγείας, ότι οι πολυφαινόλες ελαιολάδου συμβάλουν στη διατήρηση των φυσιολογικών συγκεντρώσεων HDL-χοληστερόλης

Η αλήθεια για τα κατεψυγμένα: Τι κρατά τους καταναλωτές μακριά τους;

Γιατί οι καταναλωτές διστάζουν με τα κατεψυγμένα τρόφιμα – Τι δείχνουν τα στοιχεία

Δημοφιλή γλυκά και σνακ με διοξείδιο του τιτανίου και γλυκερόλη – Οι εργαστηριακές δοκιμές και οι συμβουλές των παιδιάτρων

Η συνέπειες της κατανάλωσης αυτών των προϊόντων, είναι η παχυσαρκία, προβλήματα ψυχικής υγείας, αυξημένος κίνδυνος καρκίνου και καρδιαγγειακών παθήσεων
spot_img

Ροή Ενημέρωσης