Σάββατο, 29 Μαρτίου, 2025
14.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

ΥΠΑΑΤ: Ομάδα εργασίας για τον κλάδο των τροφίμων – Zητούμενο η αποτελεσματικότητα των υπηρεσιών του ΕΦΕΤ

ΑρχικήΝέαΥΠΑΑΤ: Ομάδα εργασίας για τον κλάδο των τροφίμων - Zητούμενο η αποτελεσματικότητα των υπηρεσιών του ΕΦΕΤ
spot_img

Συνάντηση Αυγενάκη με το ΔΣ του ΣΕΒΤ.

Τη δημιουργία ομάδας εργασίας μεταξύ του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ) ανακοίνωσε ο αρμόδιος υπουργός, Λευτέρης Αυγενάκης σε συνάντηση που είχε με το Δ.Σ. του ΣΕΒΤ.

- Advertisement -

Η εν λόγω ομάδα θα έχει ως έργο την άμεση επίλυση των προβλημάτων του κλάδου αλλά και «την προώθηση από κοινού του έργου τους και την αποτελεσματικότητα των Υπηρεσιών του ΕΦΕΤ» σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ.

Για μια εποικοδομητική συνάντηση έκανε λόγο ο κ. Αυγενάνης επισημαίνοντας ότι καταγράφηκαν οι προτάσεις τους ενώ συζητήθηκαν και οι τρόποι «επέκτασης και εξειδίκευσης της μεταξύ μας συνεργασίας προκειμένου να τις εντάξουμε στο σχέδιο δράσης του υπουργείου». Όπως είπε «από την πλευρά μας, έχουμε εξαγγείλει την ανάγκη μεταρρύθμισης των ελεγκτικών μηχανισμών στα τρόφιμα για να πετύχουμε τους “Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης”, να προωθήσουμε δράσεις για την ενδυνάμωση του αγροδιατροφικού τομέα και να συνδέσουμε τα μοναδικά ελληνικά προϊόντα με τη μεταποίηση, τη βιομηχανία τροφίμων και τον τουρισμό».

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης υπογραμμίστηκε η ανάγκη συνεργασίας ΥΠΑΑΤ-ΣΕΒΤ, με τον αρμόδιο υπουργό να προτείνει «τη συμμετοχή του Συνδέσμου σε δράσεις του Υπουργείου, αγροτικές εκθέσεις, καθώς και στη Δ.Ε.Θ. Επίσης επεσήμανε ότι προτίθεται, μετά από συνεργασία με το ΣΕΒΤ, να μεταφέρει τις προτάσεις του στα αρμόδια Ευρωπαϊκά Όργανα», σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.

Από τη μεριά του ο Σύνδεσμος έθεσε ζητήματα, όπως η αναγνώριση του ρόλου και η στήριξη του αγροδιατροφικού κλάδου, η ευρωπαϊκή στρατηγική «Από το αγρόκτημα στο πιάτο», ο Στρατηγικός Σχεδιασμός της ΚΑΠ (2023-2027), οι αθέμιτες εμπορικές πρακτικές στην αλυσίδα εφοδιασμού γεωργικών προϊόντων και τροφίμων, το ζήτημα των παράνομων ελληνοποιήσεων, τα επενδυτικά προγράμματα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αλλά και το πλαίσιο διαχείρισης των αποβλήτων.

Μετά την συνάντηση ο ΥπΑΑΤ  δήλωσε:
«Είχαμε μια εποικοδομητική συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΒΤ, καταγράψαμε τις προτάσεις τους, και συζητήσαμε τρόπους επέκτασης και εξειδίκευσης της μεταξύ μας συνεργασίας προκειμένου να τις εντάξουμε στο σχέδιο δράσης του υπουργείου. Άλλωστε, από την πλευρά μας, έχουμε εξαγγείλει την ανάγκη μεταρρύθμισης των ελεγκτικών μηχανισμών στα τρόφιμα για να πετύχουμε τους «Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης», να προωθήσουμε δράσεις για την ενδυνάμωση του αγροδιατροφικού τομέα και να συνδέσουμε τα μοναδικά ελληνικά προϊόντα με τη μεταποίηση, τη βιομηχανία τροφίμων και τον τουρισμό».

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Είναι προτιμότερο να φάτε ένα πακέτο πατατάκια ή να πιείτε δύο ποτήρια κρασί; – Ο Ν. Ζορζοβίλης απαντά

Ο Νίκος Ζορζοβίλης, BSc Dietetics – MSc Sport Nutrition, απαντά στο τι είναι καλύτερο για την υγεία και τα κιλά μας: ένα πακέτο πατατάκια ή δύο ποτηράκια κρασί;

LIDL It: Εντοπίστηκαν υψηλά επίπεδα καρκινογόνου αρσενικού σε ρύζι – Η απάντηση της αλυσίδας

Έρευνα Ιταλικής Οργάνωσης προστασίας και ενημέρωσης των καταναλωτών για την παρουσία αρσενικού και καδμίου, σε 12 προϊόντα ρυζιού Arborio
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα