cibum team
Η RAGT και η Bayer προχώρησαν σε συμφωνία αποκλειστικής συνεργασίας για την από κοινού ανάπτυξη εξελιγμένων υβριδίων σιταριού. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι δύο εταιρείες, αναζητώντας τρόπους να καλύψουν τις διαρκώς μεταβαλλόμενες ανάγκες των Ευρωπαίων παραγωγών, ενώνουν τις δυνάμεις τους συνδυάζοντας την κορυφαία γενετική τεχνολογία μαλακού σίτου στην Ευρώπη, με τις πιο σύγχρονες μεθόδους βελτίωσης (breeding), της υψηλής απόδοσης συστήματα παραγωγής σπόρων και τις πιο προηγμένες ψηφιακές λύσεις.
Επίσης, σημειώνεται ότι το σιτάρι είναι η πιο διαδεδομένη καλλιέργεια για παραγωγή τροφίμου στον κόσμο. Μόνο στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τη Μ. Βρετανία καλλιεργούνται κάθε χρόνο περισσότερα από 250 εκατ. στρέμματα σιτάρι. Περίπου το 20% της πρωτεΐνης που καταναλώνεται στον κόσμο προέρχεται από το σιτάρι. Η διασφάλιση της ετήσιας συγκομιδής μέσω συστημάτων παραγωγής με υβρίδια σιταριού τα οποία αυξάνουν την απόδοση και την ανθεκτικότητα των καλλιεργειών σιταριού, θα βοηθήσει τους παραγωγούς να ανταποκριθούν στην αύξηση της κατανάλωσης τροφίμων και τις διατροφικές ανάγκες ενός διαρκώς αυξανόμενου παγκόσμιου πληθυσμού.
Ο Bruno Tremblay, περιφερειακός διευθυντής του Τομέα Crop Science της Bayer AG στην περιοχή Ευρώπης, Μ. Ανατολής και Αφρικής αναφέρει: «Η συμφωνία μας με τη RAGT σηματοδοτεί την αρχή μιας ακόμη συναρπαστικής συνεργασίας μεταξύ δύο ιστορικών συνεργατών που αλληλοσυμπληρώνονται σε επίπεδο καινοτομίας και ψηφιακών δυνατοτήτων οι οποίες είναι απαραίτητες για να απελευθερωθεί η δυναμική της αγρονομικής συμπεριφοράς και της απόδοσης στην καλλιέργεια του σιταριού. Μαζί, θα φέρουμε στην αγορά και τους παραγωγούς της Ευρώπης ένα κορυφαίο σύστημα παραγωγής υβριδίων σιταριού, το οποίο παράλληλα θα συμβάλει στη μεγαλύτερη αυτάρκεια της Ευρώπης, όσον αφορά την παραγωγή τροφίμων και ζωοτροφών».
Ο Laurent Guerreiro, γενικός διευθυντής της RAGT Semences δηλώνει: «Η RAGT, ανέκαθεν, ακολουθούσε μια φιλοσοφία βιώσιμης αγροτικής παραγωγής. Η συμφωνία με τη Bayer, η οποία έχει στόχο να προσφέρει βελτιωμένους σπόρους και νέες καλλιεργητικές πρακτικές για το σιτάρι, μας δίνει τη δυνατότητα να προσφέρουμε ακόμη καλύτερη υποστήριξη στους παραγωγούς. Όλη μας η δραστηριότητα ευθυγραμμίζεται με τις ανάγκες μιας αγροτικής παραγωγής που εξελίσσεται. Αυτές οι καινοτομίες μας επιτρέπουν να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες διαφορετικών τύπων αγροτικής παραγωγής: Συγκεκριμένα, συνδυάζοντας καθαρές σειρές, καθεμία από τις οποίες θα διαθέτει καινοτομικά χαρακτηριστικά, θα μπορέσουμε να προσφέρουμε στους παραγωγούς ποικιλίες σιταριών ικανές να αντιμετωπίζουν τα κύρια προβλήματα που συναντούν οι αγρότες σε κάθε τους καλλιέργεια».
Δείτε επίσης: ΣΕΒΕ κατά του Nutriscore
Δείτε: TripAdvisor: 4 ελληνικά ξενοδοχεία στη λίστα με τα 25 καλύτερα στον κόσμο
Δείτε: Τα νέα σημεία εξυπηρέτησης από τον όμιλο εστίασης της VIVARTIA
Δείτε: 4 πράγματα που πρέπει να έχει το ψωμί σας
Δείτε: Νέα δεδομένα: Η συχνή κατανάλωση γάλακτος δεν αυξάνει τη χοληστερίνη
Δείτε: Ξενοδοχεία: λύθηκε το πρόβλημα του μπουφέ
Δείτε: Εθνική επιτυχία: Προϊόντα ΠΓΕ ούζο, τσίπουρο και τσικουδιά!
Δείτε: ΕΦΕΤ: Ανάκληση προϊόντος συσκευασμένου κοτόπουλου λόγω σαλμονέλας
Δείτε: Οι αλλαγές στον κανονισμό για τη φέτα και όλα τα προϊόντα ΠΟΠ –ΠΓΕ
Δείτε: Ψήφισμα ίδρυσης ακαδημαϊκού τμήματος Σπουδών Ελληνικής Γαστρονομίας
Δείτε:Παιδική διατροφή: ο εφιάλτης της μπάμιας και του μπρόκολου
Δείτε: Πόσο “light” είναι τα light προϊόντα;
Δείτε: Φέτα: το τυρί των Ελλήνων
Δείτε:Η αρτοποιία «Το Μάννα» Τσατσαρωνάκη πήρε το εργοστάσιο της «Κατσέλης» στις Αχαρνές