Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου, 2024
20.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Νομοθεσία

ΑρχικήΝομοθεσία

Η EFSA επαναξιολογεί το εξάνιο ως διαλύτη στη βιομηχανία τροφίμων

Έκθεση της EFSA σχετικά με την ανάγκη επαναξιολόγησης της ασφάλειας του εξανίου που χρησιμοποιείται ως διαλύτης εκχύλισης στην παραγωγή τροφίμων και συστατικών τροφίμων.

ΕΕ – Αναλύσεις τροφίμων: Έγκριση νέου κανονισμού για τον έλεγχο εφαρμογής των μικροβιολογικών κριτηρίων

Οι αναλυτικές μέθοδοι που χρησιμοποιούνται από τα εργαστήρια κατά τους επίσημους ελέγχους.

EFSA: Πράσινο φως για το Curdlan ως πρόσθετο τροφίμων

Αξιολόγηση της ασφάλειας του Curdlan ως πρόσθετο τροφίμων.

ΕΕ: Ο προτεινόμενος κανονισμός για αλλαγή των ορίων Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

O νέος προτεινόμενος κανονισμός της ΕΕ, που τροποποιεί το παράρτημα με τα όρια για τη Listeria monocytogenes και στην ελληνική γλώσσα.

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2024: Μηνιαία Ανασκόπηση Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας Τροφίμων

To cibum αποδελτιώνει κάθε μήνα την Ευρωπαϊκή νομοθεσία τροφίμων για σας.

Σε δημόσια διαβούλευση ο νόμος για τη διαχείριση αποβλήτων

Ολοκληρώνονται οι μεταρρυθμίσεις του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τη διαχείριση αποβλήτων.

Κοινοποιήσεις για επικίνδυνα προϊόντα στην ΕΕ: Ο νέος κανονισμός για την ασφάλεια των προϊόντων και τους κανόνες λειτουργίας της πλατφόρμας Safety Gate

Εκτίμηση κινδύνου και κανόνες σχετικά με την πρόσβαση και τη λειτουργία του συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης. Η νομοθεσία προβλέπει ότι τα καταναλωτικά προϊόντα πρέπει να είναι...

Απαγόρευση της ΕΕ στις αρωματικές ουσίες καπνού: Η επίδραση και οι αντιδράσεις της βιομηχανίας τροφίμων

Τα επεξεργασμένα τρόφιμα που περιέχουν τεχνητό άρωμα καπνού, όπως τα τσιπς, οι σούπες και οι σάλτσες, έχουν διετή περίοδο σταδιακής κατάργησης.

ΕΕ: Σε δημόσια διαβούλευση ο νέος κανονισμός για την παρακολούθηση των τροφιμογενών εστιών

Παρακολούθηση μοριακών αναλυτικών δεδομένων και υποβολή εκθέσεων.

Πόσιμο νερό: Επείγουσα οδηγία της ΕΕ για την παρουσία χημικών ουσιών

Η νέα οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις μεθόδους ανάλυσης για την παρακολούθηση των "για πάντα χημικών" (PFAS) στο νερό ανθρώπινης κατανάλωσης.

ΕΕ: Απαγορεύτηκε ο ισχυρισμός υγείας σε συμπληρώματα διατροφής που περιέχουν μονακολίνη Κ από κόκκινο ρύζι μαγιάς

Τροποποίηση του Καν. 432/2012 σχετικά με τον ισχυρισμό υγείας για τη μονακολίνη Κ από κόκκινο μύκητα ανεπτυγμένο σε ρύζι.

ΕΕ: Αλλαγές στον κανονισμό για τα κρασιά ΠΓΕ – Άνοιξε η διαβούλευση

Προστασία των γεωγραφικών ενδείξεων στον αμπελοοινικό τομέα — απαλοιφή ορισμένων κανόνων

EE: Ο νέος κανονισμός για τα πρόσθετα καπνιστών τροφίμων

Άρνηση ανανέωσης των αδειών σε πρωτογενή προϊόντα που χρησιμοποιούνται για τα αρτύματα καπνιστών τροφίμων.

ΙΟYΛIOΣ 2024: Μηνιαία Ανασκόπηση Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας Τροφίμων

To cibum αποδελτιώνει κάθε μήνα την Ευρωπαϊκή νομοθεσία τροφίμων για σας.

EFSA: Πράσινο φως για αλεύρι γρύλου ως νέο τρόφιμο

Ασφάλεια της σκόνης Acheta domesticus ως νέο τρόφιμο σύμφωνα με τον κανονισμό (ΕΕ) 2015/2283α.

ΕΕ: Προχωρά η διαδικασία για την τροποποίηση των ορίων παρουσίας Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Θετική γνωμοδότηση από την αρμόδια επιτροπή στην ΕΕ για το επικαιροποιημένο σχέδιο πράξης μετά την ολοκλήρωση της διαβούλευσης.

Κίνδυνος για το ελληνικό ελαιόλαδο – Τα νέα Ευρωπαϊκά όρια για παρουσία ΜΟΑΗ απειλούν την παραγωγή και τις εξαγωγές

Το υπόμνημα των ΕΔΟΕ και ΣΕΒΙΤΕΛ στον ΥπΑΑΤ για τα προβλήματα που επηρεάζουν την συνολική παραγωγή, εμπορία και εξαγωγή του εθνικού μας προϊόντος.

Τέρμα στο “κρυφτούλι” – Επετράπη η πώληση αποψυγμένων αλιευτικών προϊόντων στη λιανική

Αντικατάσταση του άρθρου 35 των κανόνων ΔΙΕΠΠΥ σχετικά με τους όρους διάθεσης αποψυγμένων αλιευτικών προϊόντων στο λιανικό εμπόριο.

ΥΠΕΝ: Από τον Οκτώβρη ξεκινούν οι έλεγχοι στην αγορά για τα μη αποσπώμενα καπάκια στους περιέκτες ποτών

Νέα διευκρινιστική εγκύκλιος για τον έλεγχο της συμμόρφωσης για τα μη αποσπώμενα καπάκια.

Η νέα εγκύκλιος του ΕΦΕΤ για τα μείγματα φυτικών ελαίων με ελαιόλαδο

Το νομοθετικό πλαίσιο που διέπει την παραγωγή και διακίνηση στην αγορά «μιγμάτων φυτικών ελαίων με ελαιόλαδο».

Την ευθύνη για τα επιστημονικά δεδομένα και συμπεράσματα που υπάρχουν στις αναρτήσεις στην κατηγορία ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ του cibum.gr φέρουν οι συγγραφείς τους.

Προσφέρετε τα δικά σας άρθρα & διατριβές

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.

Ποιες χαρτοπετσέτες περιέχουν καρκινογόνες και τοξικές ουσίες – Ευρήματα μελετών

Οι χαρτοπετσέτες που είναι γεμάτες με τοξικές ουσίες.

Lidl Nl: “Μην το καταναλώσετε” – Ανακαλείται δημοφιλές τρόφιμο λόγω σοβαρού κινδύνου τραυματισμού

Βιομηχανία παραγωγής συσκευασιών για τρόφιμα πίσω από τουλάχιστον επτά ανακλήσεις τροφίμων λόγω παρουσίας χάλκινων νημάτων από καλώδιο γείωσης.

Ροή Ενημέρωσης

Μετάβαση στο περιεχόμενο