Σάββατο, 10 Μαΐου, 2025
23.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

H Quaker ανακαλεί το δημοφιλές μείγμα για γλυκά

ΑρχικήΟικιακάΑλλεργιογόνα ΤρόφιμαH Quaker ανακαλεί το δημοφιλές μείγμα για γλυκά
spot_img

Οι πελάτες με αλλεργία ή σοβαρή ευαισθησία στο γάλα δεν πρέπει να καταναλώνουν το προϊόν και πρέπει να το πετάξουν αμέσως.

Την ανάκληση δημοφιλούς μείγματος για τηγανίτες και βάφλες της Quaker Oats Company ανακοίνωσε η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ λόγω αδήλωτου γάλακτος στο περιεχόμενο, γεγονός που θα μπορούσε να βλάψει όσους έχουν αλλεργία ή σοβαρή ευαισθησία στο γάλα.

- Advertisement -

Πρόκειται για τα κουτιά των δύο λιβρών Pearl Milling Company Original Pancake & Waffle.

Τα προϊόντα έχουν κωδικό 30000 65040 και η ημερομηνία λήξης τους είναι η 13η Σεπτεμβρίου 2025.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση κανένα άλλο προϊόν της Quaker Oats ή της Pearl Milling Company δεν επηρεάζεται από την ανάκληση.

Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο στα ράφια των καταστημάτων, αλλά μέχρι πριν λίγες ημέρες πουλήθηκε σε 11 πολιτείες και συγκεκριμένα σε Αρκάνσας, Ιλινόις, Ιντιάνα, Αϊόβα, Κάνσας, Κεντάκι, Μινεσότα, Μισισιπί, Νεμπράσκα, Γιούτα και Ουισκόνσιν.

Η αλλεργία στο γάλα είναι η συχνότερη τροφική αλλεργία της παιδικής ηλικία. Σπάνια επιμένει και παραμένει στους ενήλικες. Είναι λάθος να συγχέεται με τη δυσανεξία στη λακτόζη, γιατί στην περίπτωση της τροφικής αλλεργίας μεσολαβείται από ανοσολογικό μηχανισμό. 

Ποια είναι τα συμπτώματα της αλλεργίας στο γάλα;

Τα συμπτώματα της συγκεκριμένης αλλεργίας μπορεί να περιλαμβάνουν εξάνθημα όπως κνίδωση ή έκζεμα, δυσκολία στην αναπνοή, διάρροιες, κενώσεις με βλέννες και αίμα, εμετούς, κοιλιακά άλγη και στομαχικές κράμπες.

Δυσανεξία στο γάλα

Η δυσανεξία στο γάλα είναι διαφορετική απ’ την αλλεργία, ορισμένα απ’ τα συμπτώματα όμως είναι παρόμοια:

  • Μπορεί να περιλαμβάνουν διάρροια, εμετό, στομαχικές κράμπες, διάταση κοιλιάς ΑΛΛΑ ΟΧΙ δερματικά εξανθήματα ή αναπνευστική δυσκολία.
  • Μια δυσανεξία στο γάλα δεν θα εμφανιστεί σε αιματολογική εξέταση ή δερματικό τεστ. Η δυσανεξία αφορά στη λακτόζη του γάλακτος και δεν οφείλεται σε ανοσολογικό μηχανισμό.
spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ορυκτέλαια στα τρόφιμα: Οι πιέσεις της βιομηχανίας καθυστερούν την προστασία των καταναλωτών – Αποκαλυπτικά έγγραφα της ΕΕ

Στο φως διαφωνίες, επιρροές και γραφειοκρατικές περιπλοκές γύρω από τον νέο κανονισμό για τους επικίνδυνους ρυπαντές τροφίμων

Η απάτη και ο κίνδυνος των “βιολογικών” οικιακών σκευών – Ανησυχία για την ασφάλεια της μελαμίνης

Η μελαμίνη εξακολουθεί να υπάρχει ευρέως σε είδη που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα (FCA) και δηλώνονται ως κατασκευασμένα από μπαμπού

Γιατί η Manchester United ψάχνει υπεύθυνο ασφάλειας τροφίμων; Το σωστό παράδειγμα ενός τεράστιου συλλόγου

Η σημασία της διατροφικής ασφάλειας στον επαγγελματικό αθλητισμό και ένα πρόσφατο περιστατικό που το επιβεβαιώνει
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα