Κυριακή, 5 Ιανουαρίου, 2025
11.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Απίστευτο! Η ανώτερη εκπαίδευση προστατεύει το έντερο

ΑρχικήΟικιακάΑπίστευτο! Η ανώτερη εκπαίδευση προστατεύει το έντερο
spot_img

Η καλύτερη εκπαίδευση έχει ισχυρή γενετική συσχέτιση και προστατευτική αιτιολογική συσχέτιση με αρκετές εντερικές διαταραχές.

Τα υψηλά επίπεδα εκπαίδευσης προστατεύουν από διαταραχές στη λειτουργία του εντέρου. Αυτό διαπίστωσε έρευνα του Πανεπιστημίου Edith Cowan (ECU) που δημοσιεύτηκε στο International Journal of Molecular Sciences .

Αυτή η μεγάλης κλίμακας μελέτη εξέτασε τις γενετικές πληροφορίες περισσότερων από 766.000 ατόμων, με έμφαση στην νόσο Αλστχάιμερ (AD), σε σχέση με τα γνωστικά χαρακτηριστικά και τις διαταραχές του εντέρου, όπως η νόσος του πεπτικού έλκους (PUD), η γαστρίτιδα-δωδεκαδακτυλίτιδα, η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση (GERD), το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, εκκολπωμάτωση και φλεγμονώδη νόσο του εντέρου (IBD).

 Η μελέτη διαπίστωσε ότι τα υψηλότερα επίπεδα εκπαίδευσης και γνωστικής λειτουργίας μείωσαν τον κίνδυνο εντερικών διαταραχών. Είναι ενδιαφέρον ότι τα υψηλότερα επίπεδα εκπαίδευσης, που προστατεύουν από διαταραχές του εντέρου ίσχυαν για όλες τις διαταραχές που εξετάστηκαν στη μελέτη, με εξαίρεση τη φλεγμονώδη νόσο του εντέρου.

Τα αποτελέσματα υποστηρίζουν την εκπαίδευση ως μια πιθανή οδό για τη μείωση του κινδύνου εντερικών διαταραχών. «Τα αποτελέσματα υποστηρίζουν την εκπαίδευση ως μια πιθανή οδό για τη μείωση του κινδύνου εντερικών διαταραχών, με την ενθάρρυνση, για παράδειγμα, του ανώτερου μορφωτικού επιπέδου ή πιθανή αύξηση της διάρκειας του σχολείου», είπε ο επικεφαλής ερευνητής Δρ Emmanuel Adewuyi.

Ως εκ τούτου, οι προσπάθειες πολιτικής που στοχεύουν στην αύξηση του μορφωτικού επιπέδου ή της γνωστικής κατάρτισης μπορεί να συμβάλουν σε υψηλότερο επίπεδο νοημοσύνης, το οποίο θα μπορούσε να οδηγήσει σε καλύτερα αποτελέσματα για την υγεία, συμπεριλαμβανομένου του μειωμένου κινδύνου διαταραχών του εντέρου.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Το νέο ποτό που χαρακτηρίστηκε ως “αναδυόμενος κίνδυνος” από τις Ευρωπαϊκές Αρχές

Τι αναφέρει η ετήσια έκθεση της EFSA για το νέο ποτό χωρίς αλκοόλ που στοχεύει όμως, να έχει τις ίδιες επιδράσεις με τα αλκοολούχα ποτά.

Ελληνικό τυρί με καρκινογόνες ουσίες προκάλεσε ευρωπαϊκό συναγερμό – Eξάγεται σε 6 χώρες (φωτο)

Συστατικά ορυκτελαίων (MOAH) που ταξινομούνται από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων ως δυνητικά καρκινογόνα, σε φέτες vegan τυριού που παράγεται στην Ελλάδα.

3+1 αλήθειες για τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα

Τι γνωρίζουμε και τι όχι για τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο