Σάββατο, 6 Ιουλίου, 2024
29.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Φασόλια – Ρεβίθια: Κάνουν πολύ περισσότερο καλό απ΄όσο νομίζετε

ΑρχικήΟικιακάΔιατροφή και ΥγείαΦασόλια – Ρεβίθια: Κάνουν πολύ περισσότερο καλό απ΄όσο νομίζετε
spot_img

Η προσθήκη ενός φλιτζανιού μαγειρεμένων φασολιών ή ρεβιθιών καθημερινά μπορεί να αυξήσει τη συνολική ποιότητα διατροφής έως και 20%!

 Σκοπός μελέτης που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό επιστημονικό περιοδικό Maturitas, ήταν να αξιολογήσει την επίδραση της αυξημένης κατανάλωσης φασολιών και ρεβιθιών, στην πρόσληψη θρεπτικών συστατικών και στη συνολική ποιότητα της διατροφής. Χρησιμοποιώντας δεδομένα από την Εθνική Έρευνα Εξέτασης Υγείας και Διατροφής των ΗΠΑ, από περίπου 99.000 ενήλικες, οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα πως τα φασόλια και τα ρεβίθια κάνουν πολύ περισσότερο καλό στην υγεία από όσο νομίζουμε.

Σύμφωνα με τη μελέτη η κατανάλωση φασολιών συμπεριλαμβανομένων και των κονσερβοποιημένων απλών και μαύρων φασολιών και ρεβιθιών, συνδέεται με σημαντικά υψηλότερες βαθμολογίες ποιότητας διατροφής και με μεγαλύτερη πρόσληψη ελλιπών θρεπτικών συστατικών, συμπεριλαμβανομένων διαιτητικών ινών, καλίου, μαγνησίου, σιδήρου, φυλλικού οξέος και χολίνης, η έλλειψη των οποίων προκαλεί ανησυχία για τη δημόσια υγεία.  Συνολικά η προσθήκη μίας ή δύο μερίδων από αυτά τα όσπρια στην καθημερινή διατροφή αύξησε σημαντικά τη τη συνολική ποιότητα της διατροφής από τα φασόλια κατά 15-16% και από τα ρεβίθια κατά 19-20%.

Αυτά τα νέα ευρήματα προωθούν το σύνολο των υφιστάμενων μελετών που δείχνουν ότι η κατανάλωση οσπρίων (φασόλια, ρεβίθια, μπιζέλια και φακές) ως μέρος μιας υγιεινής διατροφής, προσδίδει αμέτρητα οφέλη για την υγεία όπως καρδιακά, μεταβολικά όπως και προστασία του εντέρου, βελτιωμένα αποτελέσματα βάρους, χαμηλό βαθμό φλεγμονών και ενίσχυση του ανοσοποιητικού.

Για να διαβάσετε ολόκληρη τη μελέτη πατήστε ΕΔΩ.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Οι φονικές πίτσες: Απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες εναντίον της Nestle France για τον θάνατο δύο παιδιών

Η γαλλική θυγατρική εταιρεία της Nestle κατηγορείται σε μια υπόθεση με μολυσμένες πίτσες που οδήγησαν στον θάνατο δύο παιδιών, και σε σοβαρές ασθένειες άλλους 57 ανθρώπους.

Εμφιαλωμένο νερό: Οι κίνδυνοι από την έκθεση στον ήλιο – Νέα επιστημονική μελέτη

Ηλιακό φως και πλαστικό: Ο επικίνδυνος συνδυασμός για την ασφάλεια του εμφιαλωμένου νερού.

Μία “απαράδεκτη απορία”: Ενιαίος ή Σχεδόν Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων; Του Δρ. Φ. Γαΐτη

Ο Βιολόγος – Μικροβιολόγος τροφίμων και εργαζόμενος στον ΕΦΕΤ Δρ. Φραγκίσκος Γαΐτης σε άρθρο του στο cibum επιβεβαιώνει πως η πολιτεία δεν έχει (δυστυχώς) κατανοήσει το μέγεθος του προβλήματος της υποστελέχωσης του ΕΦΕΤ και των επικαλυπτόμενων αρμοδιοτήτων, οι συνέπειες των οποίων μπορεί να είναι τραγικές σε διάφορα επίπεδα.
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα