Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου, 2024
18.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Μελέτη συνδέει την ποιότητα της διατροφής των γυναικών με την ψυχική ευεξία

ΑρχικήΟικιακάΔιατροφή και ΥγείαΜελέτη συνδέει την ποιότητα της διατροφής των γυναικών με την ψυχική ευεξία
spot_img

Η κατανάλωση εξαιρετικά επεξεργασμένων τροφίμων συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο κατάθλιψης στις γυναίκες. 

Όπως αναφέρει το Nutrition Insight, μια μελέτη από την Ιρλανδία έδειξε ότι τα άτομα που καταναλώνουν δίαιτες πλούσιες σε ζαχαρούχα προϊόντα, κόκκινο κρέας και πρόσθετα λιπαρά τείνουν να έχουν υψηλότερο Δείκτη Μάζας Σώματος (ΔΜΣ). Η έρευνα έδειξε επίσης μια σημαντική συσχέτιση μεταξύ του αυξημένου ΔΜΣ και των προβλημάτων ψυχικής υγείας , ιδιαίτερα εντονότερη μεταξύ μεσήλικων και ηλικιωμένων γυναικών.

Προηγούμενες μελέτες εξέτασαν τη σχέση μεταξύ της ποιότητας της διατροφής και της εμφάνισης συμπτωμάτων κατάθλιψης. Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι οι δίαιτες που χαρακτηρίζονται από προφλεγμονώδεις τροφές μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά την ψυχική ευεξία . Έρευνα από τη Νότια Κορέα πέρυσι αποκάλυψε επίσης ότι οι δίαιτες που αποτελούνται κυρίως από εξαιρετικά επεξεργασμένα τρόφιμα συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο κατάθλιψης στις γυναίκες. 

Η κατανάλωση μιας δίαιτας πλούσιας σε φρούτα, λαχανικά, δημητριακά ολικής αλέσεως και γαλακτοκομικά χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, ενώ ο περιορισμός της πρόσληψης προϊόντων με ζάχαρη, κόκκινου κρέατος και πρόσθετων λιπαρών, θα μπορούσε να είναι ευεργετική για την ψυχική υγεία. Μια τέτοια δίαιτα αναγνωρίζεται για τις αντιφλεγμονώδεις επιδράσεις της και τον ρόλο της στη διατήρηση ενός υγιούς βάρους.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο