Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
15.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ποιο τυρί μειώνει τον κίνδυνο διαβήτη και καρδιακών παθήσεων – Νέα επιστημονική μελέτη

ΑρχικήΟικιακάΔιατροφή και ΥγείαΠοιο τυρί μειώνει τον κίνδυνο διαβήτη και καρδιακών παθήσεων – Νέα επιστημονική μελέτη
spot_img

H επιστήμη βρήκε το τυρί, η κατανάλωση του οποίου συνδέεται με αντίστροφη συσχέτιση με διαβήτη 2, υπέρτασης και καρδιακής προσβολής.

Επιστήμονες από το πανεπιστήμιο Peking Union Medical College μετά από μελέτη διαπίστωσαν μία αντίστροφη συσχέτιση μεταξύ της πρόσληψης τυριού τσένταρ και του κινδύνου για διαβήτη τύπου 2, υπέρτασης και καρδιακών προσβολών.

Οι ερευνητές μελέτησαν δεδομένα από 450.000 ενήλικες και διαπίστωσαν, ότι όσοι  έτρωγαν τσένταρ είχαν 38% λιγότερες πιθανότητες να υποστούν καρδιακή προσβολή. Διαπίστωσαν επίσης ότι η τακτική κατανάλωση τσένταρ μείωσε τις πιθανότητες εμφάνισης υπέρτασης κατά ένα τρίτο. Όσοι έτρωγαν τσένταρ είχαν επίσης δύο φορές λιγότερες πιθανότητες να πάθουν διαβήτη τύπου 2. Ο κίνδυνος εμφάνισης καρδιακής νόσου ήταν επίσης 35% μικρότερος σε όσους έτρωγαν τακτικά τσένταρ, ανέφεραν τα αποτελέσματα που αναφέρθηκαν στη Sun.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το ασβέστιο στο τυρί μπορεί να μειώσει την απορρόφηση λίπους και να βοηθήσει στον έλεγχο της χοληστερόλης, παρόλο που το ίδιο το προϊόν περιέχει λίπος. Πιστεύεται επίσης ότι οι πρωτεΐνες των γαλακτοκομικών στο τυρί συμβάλλουν στη μείωση του επιβλαβούς οιδήματος στις αρτηρίες.

Ο καθηγητής Yue-Jin Yang που συμμετείχε στην επιστημονική μελέτη είπε: «Σε αντίθεση με την κοινή πεποίθηση, η πρόσληψη τυριού θα μπορούσε πραγματικά να μειώσει τους κινδύνους του διαβήτη τύπου 2, της καρδιακής ανεπάρκειας, της στεφανιαίας νόσου, της υπέρτασης και του εγκεφαλικού. Ως πλήρες γαλακτοκομικό προϊόν, το τυρί μπορεί διαισθητικά να σχετίζεται με υψηλούς κινδύνους καρδιακών παθήσεων λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε κορεσμένα λιπαρά οξέα και της επίδρασής του στη χοληστερόλη του αίματος. Ωστόσο, πρόσφατες μελέτες έδειξαν ότι αυτό μπορεί να μην είναι η αλήθεια».

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο