Η ποσότητα που παρέχει μια καλή δόση θρεπτικών συστατικών χωρίς περιττές θερμίδες.
Τα αμύγδαλα αποτελούν διατροφικό θησαυρό! Είναι πλούσια σε βιταμίνη Ε, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που βοηθά στην προστασία των κυττάρων από βλάβες. Περιέχουν επίσης μαγνήσιο, το οποίο υποστηρίζει την υγεία της καρδιάς, και φυτικές ίνες, που βοηθούν στην πέψη και βοηθούν στην αίσθηση πληρότητας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
Τα υγιή λίπη στα αμύγδαλα, κυρίως τα μονοακόρεστα λιπαρά, είναι καλά για την καρδιά και μπορούν να βοηθήσουν στη διαχείριση των επιπέδων χοληστερόλης. Επιπλέον, τα αμύγδαλα παρέχουν πρωτεΐνη, η οποία είναι απαραίτητη για την αποκατάσταση και την ανάπτυξη των μυών, καθιστώντας τα ένα εξαιρετικό σνακ για όσους θέλουν να διατηρήσουν ένα υγιές βάρος ή να χτίσουν μυς.
Πόσα όμως αμύγδαλα μπορεί να φάει ένας ενήλικας την ημέρα;
Τα αμύγδαλα, είναι ένα διατροφικά «πυκνό» σνακ, γι αυτό οι ειδικοί συνιστούν την κατανάλωσή τους με μέτρο. Οι περισσότερες μελέτες κάνουν λόγο για συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη περίπου 30 γραμμαρίων, που μεταφράζεται σε περίπου 23 αμύγδαλα. Αυτή η ποσότητα είναι αρκετή για να παρέχει μια καλή δόση θρεπτικών συστατικών χωρίς περιττές θερμίδες. Αν φάτε περισσότερα αμύγδαλα από αυτήν την ποσότητα μπορεί να προσθέσετε θερμίδες και λίπη, επηρεάζοντας δυνητικά τη συνολική διατροφή και τους στόχους που έχετε βάλει για την υγεία σας.
Εάν τα αμύγδαλα καταναλώνονται βραδινές ώρες προτείνεται το μούλιασμα τους πριν τη βρώση, που καθιστά ευκολότερη την πέψη και μειώνει τις θερμικές τους ιδιότητες.
Περισσότερο υγιεινό είναι να φάτε τα αμύγδαλα ωμά καθώς διατηρούν τα φυσικά τους έλαια και τα θρεπτικά συστατικά τους, προσφέροντας τα μέγιστα οφέλη για την υγεία. Ωστόσο, αν προτιμάτε λίγο περισσότερη γεύση, μπορείτε να τα ψήσετε ελαφρά για να διατηρήσουν τη διατροφική τους αξία. Αν τα ψήσετε υπερβολικά, η υψηλή θερμοκρασία μπορεί να καταστρέψει μέρος των θρεπτικών συστατικών τους.