Κυριακή, 24 Νοεμβρίου, 2024
11.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Πόσα κιλά ζάχαρης καταναλώνουμε τον χρόνο; 

ΑρχικήΟικιακάΔιατροφή και ΥγείαΠόσα κιλά ζάχαρης καταναλώνουμε τον χρόνο; 
spot_img

Ένας σοκαριστικός αριθμός.

Αν έχετε πιάσει ποτέ τον εαυτό σας να ψάχνει για ένα ακόμη κομμάτι γλυκό ή να συμπληρώνει τον καφέ του με μια επιπλέον κουταλιά ζάχαρη, δεν είστε οι μόνοι.

Η Talker Research διεξήγαγε τη μελέτη για λογαριασμό της Hint Water. Η ομάδα διεξήγαγε έρευνα σε 2.000 Αμερικανούς, με στόχο να φωτίσει τις συνήθειες του έθνους όσον αφορά τη ζάχαρη και τον αντίκτυπό τους στα επίπεδα ενυδάτωσής μας.

Σε μια τυπική ημέρα, οι Αμερικανοί καταναλώνουν 99 γραμμάρια ζάχαρης. Αυτό είναι περισσότερο από ό,τι περιέχουν δύο κουτάκια αναψυκτικού, παρόλο που το 85% από εμάς προσπαθεί συνειδητά να μειώσει την πρόσληψη ζάχαρης. Το ετήσιο σύνολο κατανάλωσης ζάχαρης αποτιμάται στα 36.000 γραμμάρια, δηλαδή 36 κιλά!

Για το 34% των ερωτηθέντων, ένα μεγάλο κομμάτι της καθημερινής πρόσληψης ζάχαρης προέρχεται από την πρωινή κούπα καφέ. Ένα άλλο 28% αναφέρει ότι η σόδα αποτελεί σημαντικό μέρος της κατανάλωσης υγρών.

Αρκετά ενδιαφέρον είναι ότι το 51% των συμμετεχόντων πιστεύει ότι το γλυκό τους είναι μια “κραυγή για νερό” από τον οργανισμό τους. Αυτή η προοπτική αποκτά βαρύτητα αν αναλογιστεί κανείς ότι η ημερήσια πρόσληψη νερού μόλις και μετά βίας αγγίζει τις 48 ουγκιές, υπολειπόμενη των συνιστώμενων επιπέδων.

«Η μελέτη αποκάλυψε ότι, σε μια συνηθισμένη ημέρα, ο μέσος ερωτηθέντας καταναλώνει υπερδιπλάσια ποσότητα ζάχαρης από την ποσότητα που συνιστά η Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρεία και σημαντικά λιγότερο νερό από αυτό που συνιστά η Εθνική Ακαδημία Ιατρικής των ΗΠΑ», δήλωσε η Amy Calhoun Robb, επικεφαλής μάρκετινγκ της Hint Water.

«Και ενώ είναι σημαντικό να αναδείξουμε πόσα περιθώρια βελτίωσης έχουμε, είναι επίσης σημαντικό να κατανοήσουμε γιατί συμβαίνει αυτό».

Τι κρύβεται πίσω από την επιθυμία μας για ζάχαρη;

Τώρα, ας ρίξουμε μια ματιά στο τι πυροδοτεί αυτές τις λιγούρες. Το άγχος βρίσκεται στην κορυφή του πίνακα (39%), ακολουθούμενο από την πλήξη (36%), την κούραση (24%) και τη μοναξιά (17%). Αυτά τα συναισθηματικά κύματα προκαλούν αισθήματα άγχους (23%), ευερεθιστότητας (22%), ανυπομονησίας (20%) και αντιπαραγωγικότητας (20%) στους ερωτηθέντες. Έχετε πιάσει ποτέ τον εαυτό σας να πιάνει μια σοκολάτα μετά από μια αγχωτική συνάντηση ή μια κουραστική μέρα στη δουλειά;

Οι συνήθεις καταστάσεις που πυροδοτούν αυτές τις επιθυμίες περιλαμβάνουν την παρακολούθηση μιας ταινίας (31%), την ολοκλήρωση ενός γεύματος (31%), την ανάγκη για μια μεσημεριανή ενεργειακή ώθηση (30%) και μια κακή μέρα στη δουλειά (19%). Η έρευνα εντόπισε επίσης τις 3:12 μ.μ. ως την ώρα αιχμής για την επιθυμία για ζάχαρη.

Καθώς παλεύουμε με τα δεσμά της ζάχαρης, φαίνεται να υπάρχει μια αυξανόμενη συνείδηση σχετικά με τη σημασία της ενυδάτωσης. Περισσότεροι από τους μισούς από τους συμμετέχοντες στην έρευνα (51%) δήλωσαν ότι επικεντρώνονται πλέον στην αύξηση της πρόσληψης νερού για να κρατήσουν μακριά την επιθυμία για ζάχαρη.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ανάκληση 150.000 εμφιαλωμένων νερών: Το  «τεράστιο λάθος» των αρχών

Τον γύρο του κόσμου έκανε μία λανθασμένη ανακοίνωση προκαλώντας την αντίδραση της εταιρείας.

Εμπειρίες επιθεωρητών ασφάλειας τροφίμων: Η πιο συχνή και κοινή παράβαση

Ποιες είναι οι προτάσεις των ερευνητών για την συμμόρφωση των επιχειρήσεων στον τομέα της ασφάλειας τροφίμων.

Αξίζει να ακολουθήσει κάποιος το επάγγελμα του διαιτολόγου; Του Νίκου Ζορζοβίλη*

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του να είσαι διαιτολόγος.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο