Δευτέρα, 14 Απριλίου, 2025
16.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Το “μαγικό” ρόφημα που ενισχύει το μεταβολισμό και καίει το σπλαχνικό λίπος

ΑρχικήPicksNews LineΤο "μαγικό" ρόφημα που ενισχύει το μεταβολισμό και καίει το σπλαχνικό λίπος
spot_img

Οι ειδικοί λένε ότι ένα συγκεκριμένο κόκκινο ρόφημα μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του σπλαχνικού λίπους με υπερτροφοδότηση του μεταβολισμού του λίπους και εμποδίζοντας το σχηματισμό νέων λιπωδών κυττάρων.

Το σπλαχνικό λίπος είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο καθώς βρίσκεται βαθιά μέσα στην κοιλιακή κοιλότητα, περικλείει ζωτικά όργανα και εμπλέκεται άμεσα στον κίνδυνο καρδιακής προσβολής επειδή απελευθερώνει επικίνδυνες χημικές ουσίες στην κυκλοφορία του αίματος.

- Advertisement -

Ωστόσο, ένα κόκκινο φυτικό ρόφημα, το τσάι Rooibos, το οποίο παραδοσιακά παρασκευάζεται με ζύμωση φύλλων του ανθισμένου θάμνου Aspalathus linearis, μπορεί να βοηθήσει το σώμα να απαλλαγεί από αυτό το λίπος.

Σύμφωνα με έρευνες, τα φύλλα του Aspalathus linearis, που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή του τσαγιού, διαθέτουν ασπαλαθίνη. Αυτό το ενεργό συστατικό αποδείχθηκε ότι μειώνει το λίπος, ενισχύει το μεταβολισμό του λίπους και εμποδίζει το σχηματισμό λιποκυττάρων, εξήγησε ο γιατρός Tim Bond, από το Tea Advisory Panel και πρόσθεσε:

«Καθώς το rooibos είναι από τη φύση του γλυκό, χρειάζεται ελάχιστη έως καθόλου ζάχαρη ή γλυκαντικό, επιτρέποντάς μας να έχουμε ένα νόστιμο ρόφημα χωρίς θερμίδες».

Το φυτό Aspalathus linearis είναι επίσης μια πλούσια πηγή αντιοξειδωτικών, τα οποία βοηθούν στη ρύθμιση του μεταβολισμού της γλουταθειόνης στον οργανισμό.

Αυτό που είναι γνωστό ως ισχυρό αντιοξειδωτικό. η γλουταθειόνη, έχει αποδειχθεί ότι προστατεύει από φλεγμονώδεις ουσίες, τοξίνες και ελεύθερες ρίζες και παθογόνα.

Έχει αναγνωριστεί ότι η φλεγμονή και το οξειδωτικό στρες είναι και τα δύο χαρακτηριστικά γνωρίσματα του δυσλειτουργικού λίπους.

Είναι επίσης υπεύθυνοι για πολλές από τις ασθένειες που σχετίζονται με την παχυσαρκία, σύμφωνα με τον γιατρό Hanél Sadi-Van Gijsen, του Τμήματος Ιατρικής Φυσιολογίας του Πανεπιστημίου Stellenbosch.

Η κατανάλωση μόνο ενός ή δύο φλιτζανιών rooibos την ημέρα θα μπορούσε να βοηθήσει στην πρόληψη του σχηματισμού επικίνδυνου κοιλιακού λίπους, αλλά απαιτούνται περαιτέρω μελέτες για τη διερεύνηση τυχόν επίδρασης που θα μπορούσε να έχει το rooibos στην απώλεια βάρους.

Από το 2014, οι ερευνητές διατύπωσαν την άποψη ότι το κόκκινο τσάι μπορεί να έχει τη δυνατότητα να επιταχύνει την καύση λίπους.

Αυτό μέσω της αύξησης των επιπέδων λεπτίνης, μιας ορμόνης που στέλνει σήματα στον εγκέφαλο για να βοηθήσει στη ρύθμιση της πρόσληψης τροφής και να τον βοηθήσει να καθορίσει όποτε το σώμα έχει καταναλώσει αρκετή τροφή.

Όπως συμβαίνει με τα περισσότερα πράγματα, η διατροφή παίζει τεράστιο ρόλο στην απώλεια βάρους και αυτό είναι το ίδιο για την απώλεια σπλαχνικού λίπους.

Η αντικατάσταση των λευκών σπασμένων και των εκλεπτυσμένων ζυμαρικών με σιτηρά με υδατάνθρακες και άπαχη πρωτεΐνη θα μπορούσε να βοηθήσει.

Βέβαια, το κλειδί για μια υγιεινή διατροφή είναι, φυσικά, η άσκηση και μάλιστα, η τακτική άσκηση είναι ένα από τα πιο αποτελεσματικά μέτρα για τη μείωση του σπλαχνικού λίπους είναι η τακτική άσκηση.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Εκτεθήκαμε διεθνώς: Ελληνικό σκεύος ευθύνεται για δηλητηρίαση Γάλλου από μόλυβδο

Η Γαλλία ενημέρωσε το Ευρωπαϊκό RASFF για σοβαρό κίνδυνο από ελληνικό σκεύος

Ποια είναι η καλύτερη μαρινάδα για το κρέας σας – Τι αποκαλύπτει η επιστήμη για το μαρινάρισμα του κρέατος με οξέα

Μια σειρά πειραμάτων καταρρίπτει μύθους και επιβεβαιώνει ότι η επιλογή του σωστού οξέος μπορεί να κάνει τη διαφορά στην υφή, τη γεύση και τη ζουμερότητα του κρέατος.

Το φθηνό ψάρι στο “στόχαστρο” Οργανώσεων – Γιατί και ποιοι εξέδωσαν οδηγία να μην το τρώμε – Αντιδρά η ευρωπαϊκή Αλιεία

Η αλιευτική βιομηχανία της ΕΕ καταγγέλλει τη συμβουλή των ΜΚΟ προς τους καταναλωτές να σταματήσουν να αγοράζουν το ψάρι που αλιεύει ο στόλος της ΕΕ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα