Μια αυστραλιανή εταιρεία αποθήκευσης τροφίμων μοιράστηκε μέσω Instagram ένα βίντεο που έγινε viral και σύμφωνα με αυτό, πρέπει πάντα να πλένουμε το αβοκάντο πριν το κόψουμε για να αποτρέψουμε τον κίνδυνο ασθένειας.
Η παραπάνω πληροφορία κατέπληξε τους χρήστες του Instagram καθώς τα επιβλαβή μικρόβια που κρύβονται στη φλούδα μπορούν πράγματι να μολύνουν στη συνέχεια φρούτα και λαχανικά που θα κοπούν με το ίδιο μαχαίρι δεδομένου ότι το μαχαίρι διαπερνά τη φλούδα του.
«Οποιοδήποτε βακτήριο μπορεί να περάσει από τη φλούδα στο εσωτερικό του φρούτου», δήλωσε η ομάδα της φιλικής προς το περιβάλλον εταιρείας, Seed & Sprout.
Το πλύσιμο όλων των φρούτων και λαχανικών πριν από την κατανάλωση είναι εξαιρετικά σημαντικό για τη μείωση του κινδύνου προσβολής από λιστέρια.
Η λιστέρια είναι κοινή στο περιβάλλον και μπορεί να μολύνει διαφορετικούς τύπους τροφίμων. είναι ανθεκτική σε χαμηλές θερμοκρασίες και έτσι μπορεί να αναπτυχθεί στα τρόφιμα ακόμα κι αν φυλάσσονται στο ψυγείο.
Δείτε το βίντεο ΕΔΩ https://www.instagram.com/reel/CXCI1pxBTja/?utm_source=ig_web_copy_link
Πώς να καθαρίσετε σωστά τα φρούτα και τα λαχανικά σας:
- Καθαρίστε και απολυμάνετε τον νεροχύτη και τυχόν άλλες επιφάνειες/σκεύη που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα.
- Πλύνετε τα χέρια σας χρησιμοποιώντας τη σωστή μέθοδο πλυσίματος χεριών (για 20 δευτερόλεπτα με νερό και σαπούνι).
- Κόψτε τυχόν κατεστραμμένες ή μελανιασμένες περιοχές στα φρούτα ή τα λαχανικά πριν από το χειρισμό ή την προετοιμασία.
- Ξεπλύνετε καλά το προϊόν με τρεχούμενο νερό πριν το ξεφλουδίσετε.**
- Εάν χρειάζεται, χρησιμοποιήστε μια καθαρή βούρτσα λαχανικών για να τρίψετε τη φλούδα των σκληρών προϊόντων, όπως τα πεπόνια.
- Στεγνώστε τα προϊόντα με χαρτοπετσέτα.
- Τοποθετήστε τα καθαρισμένα ή κομμένα φρούτα και λαχανικά σε ένα ξεχωριστό καθαρό πιάτο ή δοχείο για να αποφύγετε τη διασταυρούμενη μόλυνση.
- Καθαρίστε και απολυμάνετε τον νεροχύτη και τυχόν άλλες επιφάνειες/σκεύη που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα.